Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Gestul caritabil care a ajutat la transferul lui Konoplyanka la CFR Cluj: „Faptele bune se întorc”

Neluțu Varga a făcut un gest caritabil care a ajutat la transferul lui Konoplyanka la CFR Cluj. Balaj a dat detalii despre cea mai tare mutare a ardelenilor din această vară.
25.07.2023 | 17:05
Gestul caritabil care a ajutat la transferul lui Konoplyanka la CFR Cluj Faptele bune se intorc
Gestul caritabil care a ajutat la transferul lui Konoplyanka la CFR Cluj. Foto: FANATIK.
ADVERTISEMENT

Yevhen Konoplyanka este oficial noul jucător al celor de la CFR Cluj. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că internaționalul ucrainean va încasa 100.000 de euro la semnătură și va avea un salariu de 15.000 de euro lunar. Cristi Balaj, președintele ardelenilor, a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI gestul patronului care a facilitat transferul lui Konoplyanka la CFR Cluj.

Gestul caritabil care a ajutat la transferul lui Konoplyanka la CFR Cluj: „Faptele bune se întorc”

Cristi Balaj a dezvăluit că Yevhen Konoplyanka a semnat cu CFR Cluj un contract valabil pe un sezon, cu opțiune de prelungire. Președintele fostei campioane a României a povestit despre gestul caritabil al lui Neluțu Varga, care a ajutat la transferul starului ucrainean în Ardeal.

ADVERTISEMENT

Patronul lui CFR Cluj a repus în funcțiune un hotel proprietate pe care îl deținea. Totul, pentru a oferi cazare și mâncare unui număr de 500 de ucraineni lunar. Cristi Balaj consideră că acest gest caritabil al lui Neluțu Varga a ajutat la venirea lui Konoplyanka la CFR Cluj.

„Deocamdată a semnat pe un an, cu drept de prelungire. Vedem dacă va fi mulțumit, noi ne bucurăm. Adevărul e că a contat și faptul că așa cum se știe domnul Varga atunci când a început războiul în Ucraina, având un hotel proprietate care era dezafectat, adică nu stătea nimeni, nu era folosit de mult timp, văzând necazurile prin care trec ucrainenii a decis să le repună în funcțiune.

ADVERTISEMENT

„Costurile erau majore, dar s-a ținut de cuvânt”

A anunțat că îl pune la dispoziție gratuit casă, masă pentru ucrainenii care au nevoie de un adăpost și s-au perindat 500 de persoane pentru că stăteau 3-4 zile mergeau mai departe. Erau câte 500 de persoane lunar. 

Când a luat această decizie el nu a știut că trebuie să schimbe toată instalația sanitară. Pentru că au înghețat și s-au deteriorat și nu mai erau funcționale. Băi, saltele, dulapuri, paturi. Tot a schimbat.

ADVERTISEMENT

A făcut aproape de la zero. Costurile au fost majore, însă a promis și s-a ținut de cuvânt. Știi cum e? În viață atunci când faci bine, faptele bune se întorc. Probabil că Dumnezeu l-a îndreptat spre noi pe Konoplyanka”, a declarat Cristi Balaj, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Motivul pentru care Konoplyanka a ajuns la CFR Cluj. „Vrea la un club care joacă în cupele europene și pentru campionat”

Cristi Balaj a revenit cu detalii despre transferul lui Konoplyanka. Jucătorul ucrainean a trecut cu bine de vizita medicală și este pregătit să o ajute pe CFR Cluj atât în lupta pentru campionat, cât și să contribuie la un parcurs cât mai lung în cupele europene.

ADVERTISEMENT

„Vizita medicală arată foarte bine. A jucat multe partide, e un jucător care a evoluat în sezonul trecut, în Polonia, la Cracovia. Cei de acolo spuneau că făcea diferența atunci când era în posesia mingii. (n.r. de ce nu a rămas acolo?) Probabil a vrut să schimbe cu un club care joacă în cupele europene și luptă pentru câștigarea campionatului. 

E important ca fotbalist la un club care are obiective mărețe. O să facă 34 de ani anul ăsta. Nu întâmplător a jucat la nivelul la care a fost. Cel mai bun argument e că este sănătos și că a jucat multe meciuri în ultimul sezon.

În Polonia e un campionat puternic. Fără pregătirea fizică nu e nimic, te poți accidenta. (n.r. lista UEFA). Nu a fost introdus. Nu era semnat și lista poate să fie modificată”, a mai spus Cristi Balaj.

HORIA IVANOVICI vă dă întâlnire în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 10:30 cu cea mai tare emisiune sportivă din România, FANATIK SUPERLIGA. Emisiunea poate fi urmărită LIVE doar pe site-ul FANATIK.RO.

Dacă ați ratat ediția LIVE a emisiunii puteți urmări ediția ÎN PREMIERĂ pe canalul de Youtube și pagina de Facebook FANATIK în zilele de luni, marți și vineri, de la ora 17:30.

Gestul caritabil care a ajutat la transferul lui Konoplyanka la CFR Cluj

ADVERTISEMENT