News

Gestul halucinant pe care l-a făcut bărbatul imediat după ce și-a împins soția de la balcon. Cum s-a întâmplat crima din Zalău

Un bărbat din Zalău și-a ucis soția cu sânge rece aruncând-o de la etajul trei și apoi a privit minute în șir cum agoniza pe caldarâm.
04.01.2024 | 21:12
Gestul halucinant pe care la facut barbatul imediat dupa ce sia impins sotia de la balcon Cum sa intamplat crima din Zalau
Crimă înfiorătoare comisă la Zalău/ Foto: Inquam Photos - Cornel Putan
ADVERTISEMENT

O femeie de 43 de ani din Zalău și-a pierdut viața după ce a fost aruncată de la etajul 3 de către soțul său în urma unei dispute care a degenerat. Anchetatorii iau în calcul ipoteza unei crime cu premeditare din cauza comportamentului soțului ucigaș, scrie observatornews.ro.

Tragedia a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în urma unei dispute conjugale dintre cei doi soți care a avut loc în locuința închiriată de către fiica sa. Protagoniștii participaseră la un botez și apoi au continuat să bea în locuința fiicei lor.

ADVERTISEMENT

La data de 4 ianuarie, la ora 02.01, Poliția a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că, în fața unui bloc din municipiul Zalău , a fost găsită o persoană decedată. Ajunși la fata locului, polițiștii au constatat că aspectele sesizate se confirmă. Cercetările au fost preluate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj”, a transmis, joi, poliția din Sălaj.

Vecinii nu au reușit să intervină la timp, iar echipajul de pe ambulanță nu a reușit să o salveze pe femeia care căzuse de la aproximativ 10 metri. „Pacienta se afla în stop cardio-respirator, echipajul medical aplicând manevre de resuscitare, însă, din nefericire, ea nu a răspuns pozitiv manevrelor”, a declarat Lucian Jacodi, purtător de cuvânt al ISU Sălaj.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost reținut, iar acum anchetatorii iau în calcul premeditarea crimei, existând declarații după care acesta și-ar fi privit victima de la geam câteva minute, fără să ceară ajutor. „Au existat ameninţări cu moartea. Conflictul a fost oarecum favorizat de consumul de alcool”, a spus procurorul Sorin Fonta, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Potrivit informațiilor preliminare, bărbatul își bătea în mod frecvent nu doar soția, ci și fiicele de 19 și 21 de ani, mai ales după ce se îmbăta. Femeile au depus plângere la poliția din Zalău de mai multe ori, iar una dintre fiice a obținut chiar un ordin de protecție, însă de fiecare dată și-au retras plângerile.

ADVERTISEMENT

După săvârșirea crimei, bărbatul a încercat să fugă, dar a fost prins imediat. Dacă procurorii vor reuși să demonstreze în fața instanței că este vorba de o crimă cu premeditare, bărbatul riscă o pedeapsă ce poate ajunge la închisoarea pe viață.

O altă crimă conjugală a avut loc miercurea trecută, când un bărbat din Galați și-a ucis în bătaie soţia în vârstă de 30 de ani. Soțul a sunat apoi la 112 și a cerut un echipaj medical spunând că și-a bătut soția și aceasta se simte rău.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a plecat de acasă, dar a lăsat ușa deschisă și astfel că echipajul de pe ambulanță a găsit victima moartă, cu urme de strangulare. Ulterior, poliţiştii l-au găsit pe bărbat într-un alt cartier din municipiul Galaţi. Se pare că femeia îl părăsise pe bărbat și plecase la părinți, împreună cu cele două fiice. Din motive necunoscute, ea a decis să se întoarcă la domiciliul conjugal.

ADVERTISEMENT