Sport

Coca-Cola a pierdut 4 miliarde de dolari după gestul lui Cristiano Ronaldo dinainte de Ungaria – Portugalia. Foto

Cristiano Ronaldo a dat peste cap prețul acțiunilor pentru Coca-Cola în mai puțin de 24 de ore, iar compania a pierdut patru miliarde de dolari
15.06.2021 | 21:49
CocaCola a pierdut 4 miliarde de dolari dupa gestul lui Cristiano Ronaldo dinainte de Ungaria  Portugalia Foto
Coca-Cola a pierdut 4 miliarde de dolari dupa gestul lui Cristiano Ronaldo dinainte de Ungaria-Portugalia. Foto
ADVERTISEMENT

O nouă zi la EURO un nou subiect care a devenit viral și despre care se vorbește pe toată planeta și care îl are în prim plan pe Cristiano Ronaldo, înaintea meciului dintre Ungaria și Portugalia.

Căpitanul Portugaliei a fost deranjat la conferința de presă de cele două sticle de Coca-Cola pe care le avea în fața sa și le-a dat la o parte, luând în mână o sticlă cu apă.

ADVERTISEMENT

Acțiunile Coca-Cola au scăzut cu 50 cenți pe bucată în doar 30 de minute de la gestul lui Ronaldo

Gestul lui Cristiano Ronaldo a făcut înconjurul planetei, iar internauții au dezbătut pe larg acest subiect. Portughezul este arhicunoscut pentru stilul său de viață extrem de sănătos, cu o dietă care exclude sucurile și băuturile acidulate, cu atât mai mult Coca-Cola, lucru pe care l-a spus chiar el.

Astfel, un „incident” de acest fel petrecut în timpul unei conferințe de presă la Campionatul European în 2021 nu putea să treacă neobservat nici la bursă, unde prețul unei acțiuni Coca-Cola a scăzut cu nu mai puțin de 50 de cenți: de la $ 55.70 la $ 55.20. Toate astea spun multe despre puterea de influencer a lui Cristiano, mai ales că această cădere s-a înregistrat la doar 30 de minute după conferința de presă a portughezului!

ADVERTISEMENT
Cum a scazut pretul actiunilor la Coca-Cola. Sursa foto: nasdaq.com
Cum a scazut pretul actiunilor la Coca-Cola.

Starul portughez este nemulțumit de alimentația lui Cristiano Ronaldo Jr., lucru despre care a vorbit anul trecut, când a fost întrebat dacă îi va călca pe urme: „Să vedem dacă fiul meu va deveni mare jucător. Momentan nu e. Bea cola și mănâncă mereu cartofi prăjiți, știe că nu sunt de acord, dar tot o face”, a spus supărat CR7.

Cristiano Ronaldo a făcut reclamă pentru Coca-Cola și chiar la Pepsi

Cu toate astea, Cristiano Ronaldo a făcut reclamă în trecut la Coca-Cola și chiar la marea rivală, Pepsi! De altfel, Ryan Giggs, legenda lui Manchester United, a fost cel care a reușit să îl facă pe portughez să renunțe să mai consume Coca-Cola.

ADVERTISEMENT

Jan Aage Fjortoft a aflat această poveste de la Ole Gunnar Solskjaer, fostul mare jucător al „diavolilor roșii” și actual antrenor pe Old Trafford: „Ronaldo a venit la micul dejun cu o Cola în mână. Giggs l-a pus la perete și i-a spus ‘Să nu mai faci asta niciodată!’”, a relatat norvegianul.

Ajuns la 35 de ani și cu o formă de invidiat care îl face să se simtă ca la 20 de ani, Ronaldo are un mic secret care îl ajută să se mențină: nu bea nimic altceva în afară de apă! Doar apă, fără nicio excepție. Sucurile de orice fel sunt excluse din alimentația lui Cristiano Ronaldo și sunt pe lista alimentelor interzise, alături de carnea roșie și mâncarea congelată.

ADVERTISEMENT

Coca-Cola a pierdut patru miliarde de dolari după gestul lui Cristiano Ronaldo. Care e prețul actual al acțiunilor

Deși Coca-Cola este o corporație-gigant cu un profit anual de miliarde de dolari, gestul lui Cristiano Ronaldo a afectat totuși prețul la bursă, iar colosul a primit o lovitură uriași și a pierdut nu mai puțin de patru miliarde de dolari prin scăderea de 50 de cenți/acțiune. Mai concret, compania valora 242 de miliarde de dolari, iar după gestul lui Cristiano Ronaldo, suma totală a scăzut cu patru miliarde, adică la 238 de miliarde de dolari.

Grafic cu pierderile inregistrate de Coca-Cola in mai putin de 24 de ore. Sursa foto: Marca
Grafic cu pierderile inregistrate de Coca-Cola in mai putin de 24 de ore. Sursa foto: Marca

Cu toate astea, compania și-a revenit la fel de rapid, iar acum prețul unei acțiuni a revenit aproape la același nivel ca de cel de ieri, înaintea de gestul lui Cristiano Ronaldo, adică $ 55.69, cu 0,01 mai puțin.

Se pare că prețul acțiunilor Coca-Cola o să mai fluctueze în următoarele ore, va mai scădea, apoi va crește din nou, iar spre seară se va stabiliza în cele din urmă.

Cristiano Ronaldo poate doborî patru recorduri mondiale la EURO 2020

Cristiano Ronaldo poate fi omul numărul unu și la acest turneu final și poate doborî încă o dată mai multe recorduri mondiale la EURO 2020. Portughezul are 9 goluri marcate, la fel ca actual președinte UEFA, Michel Platini, cu diferența majoră că francezul le-a reușit pe toate la un singur Campionat European, în 1984.

Ronaldo este și golgheterul all-time și în preliminariile Campionatului European, unde a reușit să înscrie nu mai puțin de 40 de goluri. Un alt record pe care îl poate stabili e acela al celor mai multe goluri marcate la EURO de către un jucător din Serie A. Aici este în bătălie cu Romelu Lukaku și Ciro Immobile, care deja au marcat.

Cel de-al patrulea record se referă la titlul de cel mai bun jucător al EURO 2020, unde pornește cu a cincea șansă, după Kylian Mbappe, Kevin De Bruyne, Harry Kane și N’Golo Kante.

  • 50 de cenți e suma cu care a scăzut prețul unei acțiuni la bursă a Coca-Cola după gestul lui Ronaldo
  • 4.000.000.000 de dolari a pierdut Coca-Cola din această cauză
  • 55.69 de dolari e prețul actual al unei acțiuni
  • 238 de miliarde de dolari valorează Coca-Cola
ADVERTISEMENT
Tags: