Sport

Gheorghe Popescu a dezvăluit oferta stelară primită de Ianis Hagi: „12 milioane de euro”. Ce club l-a vrut și de ce nu l-a lăsat Gică Hagi să plece

Ianis Hagi (25 de ani) nu e în cea mai bună perioadă a carierei, deși e legitimat în La Liga, la Alaves. Între timp a avut și o ofertă importantă.
13.03.2024 | 16:50
Gheorghe Popescu a dezvaluit oferta stelara primita de Ianis Hagi 12 milioane de euro Ce club la vrut si de ce nu la lasat Gica Hagi sa plece
Iansi Hagi a primit o ofertă de 12 milioane de euro de la Spartak Moscova
ADVERTISEMENT

Împrumutat de Alaves de la Rangers, Ianis Hagi va reveni în Scoția în vara acestui an. Fiul „Regelui” n-a rupt gura târgului la formația spaniolă, unde a strâns 774 de minute în 21 de meciuri.

Gheorghe Popescu a dezvăluit oferta primită de Ianis Hagi: „12 milioane de euro”

Fotbalistul român legitimat la Deportivo Alaves a marcat două goluri și a oferit o pasă decisivă pentru formația spaniolă, însă până a ajunge în fotbalul din Vest acesta a avut o ofertă importantă din Rusia, în 2019, de la Spartak Moscova. Rușii voiau să plătească în schimbul său 12 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi, președintele Farului Constanța, a dezvăluit că în anul 2019 Ianis Hagi a avut o ofertă de 12 milioane de euro de la Spartak Moscova, însă Gică Hagi n-a fost de acord cu mutarea și Ianis a ajuns la Genk, în Belgia.

„Ianis a avut ofertă de 12 milioane de euro de la Spartak Moscova. Eu am negociat-o. N-a vrut Gică. Gică a urmărit întotdeauna proiectul sportiv.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi nu l-a lăsat să plece la Spartak Moscova!

El a plecat în Belgia pe 3,5 milioane de euro. A ales proiectul sportiv, Genk era în Liga Campionilor și a zis că ‘vreau ca Ianis să joace în Liga Campionilor’. În partea cealaltă era Spartak Moscova, care dădea 12 milioane de euro și nu se opreau acolo.

În momentul în care le-am zis că a căzut transferul, proprietarul clubului era unul dintre acționarii de la Lukoil și a sunat și a zis: ‘Vin cu avionul la Constanța dacă e problema de bani. Vin cu avion privat să renegociem’.

ADVERTISEMENT

Eram la 12 milioane de euro atunci. Și Gică a zis ‘nu, să nu vină, se duce (n.r.- Ianis) la Genk pe 3,5 milioane!’. Și cu un salariu la Spartak de 4-5 mai mare decât a luat în partea cealaltă”, a declarat Gică Popescu, la Digi24.

Ianis Hagi a jucat de-a lungul carierei pentru cluburi precum Farul Constanța, Fiorentina, Genk, Rangers și Alaves. Cota sa de piață a ajuns în prezent la 3.5 milioane de euro. În perioada petrecută la Ranger cota sa era dublă, fiind și cea mai mare din cariera sa.

ADVERTISEMENT
Tags: