Sport

Gică Hagi a dezvăluit motivele pentru care mulți dintre jucătorii săi eșuează în străinătate: ”Ce vină am eu?”

Gică Hagi a avut un discurs furibund când a venit vorba de jucătorii români care nu reușesc să se impună în campionatele importante din străinătate.
13.03.2024 | 00:21
Gica Hagi a dezvaluit motivele pentru care multi dintre jucatorii sai esueaza in strainatate Ce vina am eu
Gică Hagi a avut un discurs furibund când a venit vorba de jucătorii români care nu reușesc să se impună în campionatele importante din străinătate. Sursă foto: Răzvan PĂSĂRICĂ/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Discuția a plecat de la atacantul Adrian Mazilu, cedat de Farul în iarnă la Brighton. Fotbalistul a fost imediat împrumutat la Vitesse, ocupanta ultimului loc în Olanda, însă nu a reușit să se impună acolo.

Gică Hagi, explicații pentru faptul că jucătorii români nu se impun în străinătate

Gică Hagi nu crede că jucătorii care pleacă de la Farul și ajung în străinătate dau greș doar pentru că sunt legați de modul cum a lucrat el cu ei, însă este de părere că asta arată că îi pregătește foarte bine.

ADVERTISEMENT

”Pe bancă am avut mulți jucători tineri. Am luat jucători cu experiență pentru că am fost și în cupele europene, dar trebuie să știm să îmbinăm aceste lucruri. Schimbul de mâine este pregătit. Fiecare echipă din SuperLiga are jucători de la noi, sunt 61 de jucători crescuți de noi. În play-off poate vom avea mai mulți jucători tineri.

Dacă ei joacă bine la noi înseamnă că ne facem treaba bine, mai departe după ce pleacă nu mai ține de noi. Fotbalul e greu să-l joci tot timpul. Normal că nivelul de afară e mult mai mare decât al nostru. Ce vină am eu că Mazilu se duce la ultima clasată din Olanda și nu joacă, nu-l bagă antrenorul. El e același jucător, dar Hagi știe să scoată din el.

ADVERTISEMENT

Un jucător decide pe teren. Noi îi învățăm și jucăm fotbal bun. Eu nu pot face mai mult decât la nivelul la care sunt. Noi facem față în Europa, ce bugete avem? Ca să faci performanță îți trebuie bugete ca să aduci jucători foarte buni. Iar cei tineri să crească într-un astfel de mediu și apoi să plece cu experiență în străinătate.

Echipele de Serbia și Croația au bugete de 30 de milioane de euro. Sunt 2, dar astea vând în străinătate. Joacă în Champions League, sunt ajutate de stat. Serbia și Croația s-au calificat la Mondiale și Europene și sunt pe piață.

ADVERTISEMENT

Când echipele de club o să iasă în Europa, în Champions League, atunci o să avem jucători emblematici. În rest, poate apărea ceva… Fiecare e liber să facă ce dorește, să investească unde vrea, dar jucătorii români tineri ar trebui să fie cât mai mult promovați”, a declarat Hagi, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

Ce obiectiv a pus pentru play-off

Managerul campioanei en-titre s-a arătat extrem de mulțumit de calificarea în play-off și consideră că echipa sa nu poate emite pretenții la titlu, obiectivul fiind ocuparea unui loc de cupe europene.

ADVERTISEMENT

”Avem experiență, am știut să jucăm bine în meciurile importante. Am avut fluctuații, dar sunt fericit că am ajuns în play-off. Sezonul trecut a fost unul incredibil, am făcut o minune. Jucătorii au excelat anul trecut, dar la noi vin și pleacă și nu putem avea constanță.

Obiectivul în play-off este să ne clasăm pe un loc pentru participarea în cupele europene. În momentul de față nu ne gândim la titlu, suntem departe, dar depinde de început. Dacă vom câștiga primele 2-3 meciuri se poate întâmpla orice.

Ce bine ar fi să fim la final pe locul 3. Am știut să jucăm meciurile cu echipele bune, asta arată că am căpătat experiență. Sper să jucăm bine și în play-off. Succesul de anul trecut a venit devreme, a fost greu să-l gestionăm.

Totul se învață, eu am învățat multe după ce am făcut în vară. Noi trebuie să vindem jucătorii, nu ne-a fost rușine să facem asta, trebuie să avem un buget bun. Intrarea în play-off va fi întotdeauna o performanță”, a spus el.

Hagi nu vrea stadioane goale

”Orice se poate întâmpla în play-off, s-au înjumătățit punctele. Va fi interesant. Rapid are o calitate foarte bună, așa că acel rezultat cu FCSB se poate întâmpla. FCSB a avut câteva lipsuri, dar Rapid a arătat că a făcut lucruri bune. Plus că au un antrenor bun.

Fiecare meci e făcut pentru suporteri și ei trebuie să fie pe stadion. Nu sunt de acord cu închiderea stadioanelor, să se găsească alte măsuri. Nu e despre bun simț, e despre a respecta spectacolul. E normal ca cine greșește să plătească, dar să o facă individual. Am trăit toți în pandemie cu stadioane goale, a fost trist.

Louis Munteanu ne-a ajutat foarte tare, se simte bine cu noi. E jucătorul Fiorentinei, vom vedea ce va fi. A stat 2 ani, nici jucătorul nu cred că mai vrea la mine”, a încheiat Gică Hagi.

ADVERTISEMENT