Sport

Gheorghe Tadici a lămurit subiectul retragerii din activitate: “Am un mesaj pentru cei care îmi poartă grija!”. Exclusiv

Gheorghe Tadici a vorbit pentru FANATIK despre subiectul retragerii din activitate, după ce în ultimele luni au apărut informaţii că este ultimul său sezon la cârma HC Zalău.
14.09.2023 | 16:21
Gheorghe Tadici a lamurit subiectul retragerii din activitate Am un mesaj pentru cei care imi poarta grija Exclusiv
Gheorghe Tadici a lămurit subiectul retragerii din activitate: "Am un mesaj pentru cei care îmi poartă grija!". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Gheorghe Tadici va face în 2024, 50 de ani de antrenorat, o performanţă demnă de cartea recordurilor. În ultimele luni, au apărut în spaţiul public informaţii că este ultimul sezon pentru legendarul antrenor.

Gheorghe Tadici a lămurit subiectul retragerii din activitate: “Am un mesaj pentru cei care îmi poartă grija”

Tehnicianul de la HC Zalău a vorbit pentru FANATIK despre subiectul retragerii din activitate, spunând că nu a luat o decizie în această privinţă, dar va rămâne antrenor atâta timp cât sănătatea îi va permite şi cât timp are mai multă putere de muncă decât alţi tehnicieni mai tineri:

ADVERTISEMENT

“Am văzut că s-a făcut un caz despre acest subiect al retragerii şi am un mesaj pentru cei care îmi poartă grija în această privinţă. Nu ştiu dacă va fi sau nu ultimul meu sezon ca antrenor, dar voi rămâne în activitate atâta timp cât sănătatea îmi va permite.

Mai mult, atâta timp cât am mai multă putere de muncă decât alţi antrenori mai tineri nu am de ce să mă retrag. Este adevărat că la anul fac 50 de ani de activitate, dar asta nu înseamnă că mă retrag”, a spus Tadici pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

“Regretul carierei mele este că nu am câștigat în 2008 Liga Campionilor cu Oltchim”

Gheorghe Tadici a fost antrenor la Zalău nu mai puţin de 47 de ani. Singurii doi ani pe care i-a lipsit au fost în perioada în care a antrenat Oltchim Râmnicu Vâlcea, anii 2006-2008, când a luat Cupa Cupelor şi a fost la un gol distanţă de calificarea în finala Ligii Campionilor, despre care spunea că este regretul carierei:

“Regretul carierei mele este că nu am câștigat în 2008 Liga Campionilor cu Oltchim din cauza unui personaj din anturajul echipei. Din cauza lui și a domnului Prokop, care se ocupa în acea perioadă de rezultatele în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Acum este ceva mai ușor să iei Liga. Dacă pierzi câteva meciuri, poți să fii în Final Four… Îmi pare rău pentru că acolo, în 2008, era un om deosebit, directorul de la Oltchim, domnul Constantin Roibu. Am mers pentru el 200 la sută. Roibu a investit foarte mult, inclusiv banii lui.

Era echipă românească și producea mult și pentru echipa națională. Probabil că azi regretă că nu a avut inspirația să facă ceea ce îl rugasem, pentru că am simțit lucrurile care nu se doreau și faptul că nu și-a dorit toată lumea.

ADVERTISEMENT

A fost un personaj care a spus că, după ce se câștigă Liga Campionilor, Oltchim se desființează. Dar nu cred că se întâmpla așa ceva. Dimpotrivă, cred că ar fi continuat”, a spus Tadici într-un interviu special pentru FANATIK, acordat la împlinirea a 70 de ani.

Gheorghe Tadici a câştigat alături de HC Zalău trei titluri de campion al României şi o Cupă a României. Sub comanda lui, echipa din Sălaj a jucat de nu mai puţin de 19 ori în cupele europene reuşind să câştige City Cup.

  • 71 de ani are Gheorghe Tadici
  • 50 de ani de antrenorat va avea Tadici în 2024
ADVERTISEMENT