Sport

Gheorghe Tadici, chemat să dea socoteală! Antrenorul a criticat dur FRH pentru organizarea campionatului

26.02.2021 | 19:21
Gheorghe Tadici chemat sa dea socoteala Antrenorul a criticat dur FRH pentru organizarea campionatului
ADVERTISEMENT

Gheorghe Tadici a fost chemat la Comisia de Disciplină pentru că a criticat Federația Română de Handbal pentru modul în care organizează campionatul. Din cauza pandemiei, FRH a decis să organizeze Liga Națională în mini-turnee, astfel că meciurile unei etape se joacă într-un singur oraș în care vin toate echipele. 

Gheorghe Tadici, chemat să dea socoteală la Comisii: “Sunt lucruri gândite de niște oameni handicapați”

Din cauza acestei decizii, cluburile au costuri mult mai mari cu deplasare, cazare, mese plus testări COVID-19. După turneul de la Sf. Gheorghe unde s-a desfășurat etapa a X-a a competiției interne, Gheorghe Tadici a erupt la adresa federalilor și a susținut faptul că sistemul de mini-turnee nu protejează jucătoarele de noul coronavirus:

ADVERTISEMENT

“Cheltuim bani, dar îmi pare rău că nu-i cheltuim în favoarea performanței handbalului românesc. Așa, să venim să stăm 16 echipe pe aceleași bănci, să ne dezbrăcăm în tribună și să n-ai voie să intri într-un vestiar, să te speli după meci…

Astea sunt lucruri gândite de niște oameni handicapați care nu vin aici să vadă ce se întâmplă. Își bat joc de fetele astea, nu mă interesează de unde sunt, de la minister sau de oriunde.

ADVERTISEMENT

Noi cheltuim sute de milioane pentru un turneu cu un meci. Turneul de la București s-a transformat în trei meciuri, care înseamnă costuri de trei ori mai mari. Acesta e câștigul handbalului, cheltuim bani pentru nimic, pentru anti-handbal, asta se întâmplă numai în România. Oamenii care gândesc treburile astea sunt niște oameni care au probleme mari cu judecata”, a spus Tadici după meciul dintre HC Zalău și Gloria Buzău (26-27).

“Nu știu de ce m-au chemat. Nu am făcut decât să spun adevărul”

Din cauza acestor declarații, Gheorghe Tadici a fost chemat să dea explicații la Comisia de Disciplină a FRH. Contactat de FANATIK, Tadici spunea că nu știe de ce a fost chemat, în condițiile în care a spus adevărul:

ADVERTISEMENT

“Nu știu de ce m-au chemat. Nu am făcut decât să spun adevărul. Nici măcar nu m-au sunat să mă anunțe că trebuie să vin la Comisia de Disciplină. Am citit și eu pe site”, a spus Tadici pentru FANATIK.

Antrenorul, ironic după ultima etapă: “Vreau să-mi exprim mulțumirea deosebită pentru că jucăm pe teren neutru”

Antrenorul lui HC Zalău este supărat pe faptul că echipele sunt nevoite să cheltuie sume suplimentare pentru a participa la aceste turnee. În plus, toate jucătoarele se schimbă pe scaunele din tribune pentru că vestiarele nu sunt dezinfectate după fiecare meci, iar de multe ori, imediat după meci, handbalistele sunt nevoite să se urce în autocar fără ca măcar să se schimbe pentru că nu au unde.

ADVERTISEMENT

La finalul etapei a 11-a desfășurată la Sala Polivalentă, Gheorghe Tadici și-a schimbat discursul și a fost ironic la adresa FRH: “În primul rând aș vrea să felicit organizatorii pentru condiții, sala are suprafața de joc foarte curată. În al doilea rând vreau să-mi exprim mulțumirea deosebită pentru că jucăm pe teren neutru.

La București venim practic a patra oară, îi felicit pe cei care, în condiții de pandemie, au hotărât să protejeze jucătoarele. Ele trebuie să se dezbrace în tribune, pe scaune, este un lucru foarte bun, și desigur cred că tot ce s-a întâmplat și ce se întâmplă, este rodul unei gândiri a unor oameni cu multă judecată!

Protejează jucătoarele în mod excepțional, sănătatea jucătoarelor e primordială, iar toate măsurile luate sunt foarte bune”, a spus ironic Tadici. Ulterior, FRH a șters declarațiile de pe canalul propriu.

Campionatul din România este în pericol de a nu se desfășura. S-au disputat doar 11 dintre cele 30 de etape programate și este aproape imposibil ca sezonul să ajungă la final până la începutul lunii iunie când trebuie anunțate echipele calificate în cupele europene.

  • 11 etape s-au scurs din această ediție a Ligii Naționale
  • 8 este locul ocupat de HC Zalău în Liga Națională
ADVERTISEMENT