Sport

Ghinioane în lanţ pentru Andrei Burcă la naţională! În vară a ratat transferul în străinătate, acum e pe bară la meciul toamnei pentru tricolori

Ghinioanele se ţin lanţ de Andrei Burcă atunci când vine la echipa naţională. Fundaşul lui CFR Cluj a suferit două accidentări sub tricolor în 2021.
11.10.2021 | 15:45
Ghinioane in lant pentru Andrei Burca la nationala In vara a ratat transferul in strainatate acum e pe bara la meciul toamnei pentru tricolori
Ghinioane în lanţ pentru Andrei Burcă la naţională! În vară a ratat transferul în străinătate, acum e pe bară la meciul toamnei pentru tricolori (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Andrei Burcă este ghinionistul de serviciu în 2021, mai ales când este convocat la echipa naţională. Fundaşul de 28 de ani a ratat un transfer în străinătate, în vară, după ce s-a accidentat în cantonamentul tricolorilor, iar acum e out pentru meciul toamnei, decisivul cu Armenia pentru locul 2 în Grupa J.

Ghinioane în lanţ pentru Andrei Burcă la naţională. Cum s-a “rupt” în vară, înaintea amicalelor cu Georgia şi Anglia

Primul ghinion al lui Andrei Burcă a survenit în cantonamentul naţionalei pentru amicalele cu Georgia şi Anglia, din iunie. Atunci, în timpul unui antrenament, a trebuit să iasă de pe teren, iar verdictul medicilor a fost entorsă la genunchiul drept.

ADVERTISEMENT

FANATIK a anunţat în exclusivitate, la scurt după accidentare, cât de gravă este problema lui Andrei Burcă. Acesta avea afectate ligamentele colaterale de la genunchiul drept, ceea ce a făcut ca jucătorul să rateze pregătirea din vară pentru actualul sezon.

În tot acest timp, CFR Cluj i-a setat preţul pentru transfer, după ce fundaşul anunţase la finalul sezonului trecut că vrea să plece. Din informaţiile FANATIK, campioana cerea 2.000.000 de euro, iar Al Ain fusese singura echipă interesată. Accidentarea l-a făcut pe Andrei Burcă să rateze transferul în străinătate, ca mai apoi să vină o nouă lovitură.

ADVERTISEMENT

“Îmi doresc foarte mult să plec în acastă vară, sunt discuții. Sper să câștigăm campionatul și apoi vreau foarte mult să plec. Aștept ofertele! Discuțiile sunt deja, sper să iau cea mai bună decizie. Contează mult echipa naționala, e cel mai important lucru pentru mine” – Andrei Burcă, după câşştigarea titlului cu CFR Cluj în sezonul 2020-2021

S-a reaccidentat înaintea returului cu Lincoln

Când totul părea să revină pe un făgaş normal, Andrei Burcă s-a reaccidentat chiar înaintea returului cu Lincoln, din preliminariile Ligii Campionilor. FANATIK a anunţat în exclusivitate că problemele medicale au reapărut pentru fundaşul central de 28 de ani.

Andrei Burcă a stat pe bară până în septembrie, astfel că a ratat meciurile României cu Islanda, Liechtenstein şi Macedonia de Nord. Fotbalistul a revenit pe teren abia pe 11 septembrie, când a fost titular în FC Botoşani – CFR Cluj 1-0.

ADVERTISEMENT

Ratează meciul cu Armenia. S-a rupt la Hamburg

Lanţul ghinioanelor a continuat pentru Andrei Burcă, iar acum a venit o nouă accidentare. În minutul 49 al meciului Germania – România 2-1, fundaşul a trebuit să părăsească terenul, fiind înlocuit cu Cristi Manea.

Accidentarea din meciul cu Germania îl împiedică pe Andrei Burcă să fie prezent în decisivul cu Armenia, finala pentru locul 2 în Grupa J, poziţie care duce în baraj. Absenţa este o lovitură pentru Mirel Rădoi, în condiţiile în care fundaşul a avut o evoluţie foarte bună în faţa nemţilor.

ADVERTISEMENT

“După antrenamentul de astăzi (n.r. de duminică) pot să vă spun că Burcă are șanse foarte mici să joace” – Mirel Rădoi la conferinţa de presă premergătoare meciului România – Armenia

Denis Alibec a stat pe tuşă după o accidentare la naţională

Andrei Burcă nu este singurul jucător de la CFR Cluj care a avut de suferit după meciurile naţionalei. În septembrie, Denis Alibec s-a accidentat în Islanda – România 0-2 şi a ratat cinci meciuri ale campioanei.

Atunci, FANATIK a anunţat în exclusivitate verdictul medicilor în cazul lui Denis Alibec. Atacantul de 30 de ani suferise o ruptură musculară şi era exasperat de problemele medicale care îl măcinau.

“Chiar nu pot să duc 3 luni fără să mă accidentez, nu știu ce să mai fac, mă pregătesc, fac prevenție, dar degeaba. Ceva se întâmplă cu mine și chiar vreau să fac niște analize”, spunea Denis Alibec după meciul cu Islanda.

  • 7 selecţii are Andrei Burcă la echipa naţională a României
  • 15 meciuri ale lui CFR Cluj, din actualul sezon, a pierdut Andrei Burcă după accidentarea din iunie

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,70 este cota pentru „1 solist” la meciul România – Armenia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: