Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Giani Kiriță, analiză dură a lui Dawa și Ngezana după Petrolul – FCSB 2-2: “Intrări necontrolate”

Giani Kiriță a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre fundașii centrali de la FCSB, Joyskim Dawa și Siyabonga Ngezana, și consideră că ambii sunt dezordonați în atacuri.
29.10.2023 | 17:30
Giani Kirita analiza dura a lui Dawa si Ngezana dupa Petrolul  FCSB 22 Intrari necontrolate
Giani Kiriță a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre fundașii centrali de la FCSB, Joyskim Dawa și Siyabonga Ngezana, și consideră că ambii sunt dezordonați în atacuri. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Camerunezul Dawa a fost schimbat după doar 35 de minute în meciul terminat la egalitate cu Petrolul după ce a primit un cartonaș galben, iar Ngezana a comis penalty-ul de la ultima fază din care ploieștenii au înscris pentru 2-2.

Dawa și Ngezana, criticați de Giani Kiriță

Prezent în studioul emisiunii FANATIK SUPERLIGA, fostul fundaș dinamovist Giani Kiriță a mărturisit că Joyskim Dawa și Siyabonga Ngezana au intrări necontrolate pentru care tot timpul te aștepți să fie eliminați.

ADVERTISEMENT

”Nu i-am urmărit foarte tare pe Dawa și Ngezana, pentru că știți foarte bine că nu urmăresc FCSB. Mă uit doar la meciurile lui Dinamo și când am timp mă uit la cele de afară. Am altă treabă, stau să mă uit la FCSB?

Dawa și Ngezana au așa un exces de energie la orice intrare și tot timpul te aștepți să comită un fault de roșu. Adică au intrările alea aproape necontrolate. Intrările astea le ai nativ ca jucător, dar le și antrenezi.

ADVERTISEMENT

Doar că ei nu calculează cum trebuie spațiul și timpul, pentru că îți trebuie un timing. Și atunci asta duce fix la ce s-a întâmplat aseară. E posibil să câștige FCSB titlul cu perechea asta de fundași centrali. Stai că și Chiricheș a stat accidentat, până revine, cum revine”, a declarat Kiriță.

De ce e nevoie de Chiricheș la FCSB

Vivi Răchită este de părere că revenirea lui Vlad Chiricheș va fi de bun augur pentru FCSB, însă Giani Kiriță nu crede acest lucru. Cei doi au avut o discuție în contradictoriu pe această temă la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

”Dawa a jucat foarte bine la începutul sezonului când l-a avut pe Chiricheș lângă el care l-a cizelat. Dacă te uiți la Dawa și Ngezana când joacă, și în special când joacă pe Arena Națională, lasă niște spații… Se duc după atacantul advers până în terenul advers, peste mijlocași se duc.

Ei lasă un gol imens acolo, dacă există o echipă care să înțeleagă să joace în spatele fundașilor și să intre unul dintre interi îi prinde 2 contra 1. Chiricheș știe atât de mult fotbal încât numai din plasament închide orice culoar”, a spus Răchită.

ADVERTISEMENT

”Ambii fundași sunt lenți dacă îi punem pe Chiricheș și pe Dawa. Cu atâtea accidentări îi va fi greu lui Chiricheș, mai ales după ce a fost criticat de patron”, a replicat imediat Kiriță.

”Chiricheș s-a accident cu UTA când a făcut sprint pe o pasă a unui mijlocaș. Până atunci Chiricheș nu făcuse sprinturi, pentru că din așezare, din inteligență le rezolva”, a ținut-o Răchită pe a sa, dar Kiriță l-a contrat și de această dată: ”Fotbalul e și pe sprinturi că trebuie să alergi după el. Ai văzut că ăștia mici aleargă foarte repede”.

Kiriță, moment uluitor cu Ribery în Turcia

În final, cei doi foști fundași au povestit câte o întâmplare din cariera lor când au fost nevoiți să se apere în fața unor atacanți de mare viteză. ”Așa e, îl știi pe Gigel Bucur, l-ai prins. Păi Gigel Bucur ne lua într-o 100 de metri și ne lăsa 15-20 de metri.

Andone când era Sportul și juca cu FCSB, cu Steaua, făcea tactica Gigel Bucur la Vivi, dar niciodată nu mi-a dat gol. Știi de ce? Pentru că mai era și mingea. Una e să fugi fără minge, alta e să fugi și cu minge. Eu mă plasam în așa fel încât Gigel Bucur trebuia să treacă prin mine”, a afirmat Vivi Răchită, la FANATIK SUPERLIGA.

”Apropo de asta că trebuia să treacă prin tine, eram o dată în Turcia, Ribery era la Galatasaray, eu la Samsun. A făcut o preluare, din preluare a dat-o peste mine și l-am mai prins prin poartă. Nici nu l-am văzut, la modul ăsta”, a precizat Giani Kiriță.

FANATIK SUPERLIGA poate fi urmărită în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, în direct și în exclusivitate pe www.fanatik.ro. În premieră, fiecare ediție a emisiunii poate fi urmărită luni, marți și vineri, ora 17:30, pe canalul de Youtube FANATIK și pagina de facebook Horia Ivanovici.

Kiriță, critici dure pentru Dawa și Ngezana

ADVERTISEMENT