Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Giani Kiriță spune ce așteaptă de la derby-ul Rapid – Dinamo: „Îi mâncăm de vii!”

Rapid și Dinamo se vor întâlni vineri pentru prima dată de la revenirea celor două echipe în Liga I. Derby-ul se va juca în fața unui stadion plin, iar spectacolul este garantat în etapa cu numărul 8.
01.09.2023 | 09:30
Giani Kirita spune ce asteapta de la derbyul Rapid  Dinamo Ii mancam de vii
Giani Kirita, optimist inainte de Rapid - Dinamo. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Dinamo vine în Giulești cu moralul ridicat. Elevii lui Burcă au legat 4 meciuri consecutive fără înfrângere în Liga I, iar duelul cu Rapid este ocazia perfectă de a-și demonstra valoarea. Proaspăt promovați în acest an, dinamoviștii ocupă locul 10 cu 8 puncte după primele 7 etape.

Kiriță are așteptări mari de la Rapid – Dinamo

“Mă bucură tare mult că văd că stadionul o să fie plin. Fotbalul românesc are de câștigat. Îmi doresc din suflet ca și noi, ca echipă, să avem un stadion cel puțin la fel ca al Rapidului, să aducem oamenii la stadion. E bine pentru noi și pentru oameni. Va fi un meci dificil, dar am încredere în Dinamo.

ADVERTISEMENT

Am încredere pentru că este pe un drum bun și a avut niște rezultate destul de bune în ultima perioadă. Dar văd un Rapid care, din ce am văzut eu, au o formare bună a echipei și văd un spirit bun acolo, va fi un meci dificil”, a declarat Giani Kiriță pentru FANATIK SUPERLIGA.

Deplasarea lui Dinamo pe terenul Rapidului va fi una dificilă pentru elevii lui Burcă. Giuleștenii sunt în revenire de formă după 2 victorii consecutive în Liga I. Ba mai mult, joacă acasă pe un stadion ce va fi umplut până la refuz. Rapid ocupă locul 5 în campionat cu 11 puncte în 7 meciuri.

ADVERTISEMENT

Meciul de pe Giulești, adevăratul test pentru Dinamo

“Dar acum am speranța că Dinamo va fi pe drumul cel bun. Doamne frește să se întâmple să dea Rapidul 3-4, băieții noștri trebuie să intre foarte motivați pe teren, în primul rând să gândească că nu au nimic de pierdut. Să treacă de presiunea asta a stadionului. Să intre 11 bărbați pe tren.

Mai ales că au creat grupul acesta frumos. Nu au nimic de pierdut. Trebuie să te duci acolo, să dai tot pe teren, să ieși cu capul sus după cele 90 de minute. Mă refer la presiunea Giuleștiului. E destul de greu să joci în Giulești, dar dacă ai caracter puternic e foarte frumos. Sunt meciuri cu stadionul plin.

ADVERTISEMENT

Meciurile acestea când jucai cu FCSB, sau cu Rapid, sau la Craiova, sau la Timișoara, când stadioanele erau pline, îți dă putere, îți dă moral. Ne montam toți. Noi ca echipă ne montam toți, unul pe altul. Liderii de la Dinamo trebuie să și arate. Trebuie să fii bătăios, foarte bun pe teren.

Să ai o relație bună cu antrenorul cu suporterii. Liderii actuali de la Dinamo trebuie să intre în vestiar, să zică că îi mâncăm de vii, că nu avem nimic de pierdut. Trebuie să acționăm, să o gândim ca o echipă și să ieșim cu capul sus de pe teren. Cu siguranță este o presiune, au dovedit-o în meciurile cu FCSB, dar e momentul să ia presiunea de pe ei pentru că fotbalul se joacă cu tribuna plină”, a completat Kiriță.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA este LIVE și EXCLUSIV pe FANATIK.RO. Show-ul se poate vedea în fiecare luni, marți și vineri de la 10:30, iar în premieră, în aceeași zi de la 17:30. Emisiunea este pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial. În această duminică, de la 10:30, vă așteptăm cu o ediție specială de weekend, doar pe FANATIK.RO.

Kirita despre Rapid - Dinamo

 

ADVERTISEMENT