Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Giani Kiriță, verdict dur despre fundașii lui Dinamo: “Câte alunecări au băgat?”

Giani Kiriță a fost dur cu fundașii lui Dinamo, după ce câinii au pierdut toate cele trei meciuri din Superligă, luând șapte goluri.
01.08.2023 | 16:25
Giani Kirita verdict dur despre fundasii lui Dinamo Cate alunecari au bagat
Giani Kiriță a analizat prestația cuplului Grigire-Gaifer după primele trei etape din Superliga. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fostul fundaș al lui Dinamo crede că cea mai mare problemă a câinilor este lipsa de agresivitate a jucătorilor din compartimentul defensiv. Doar FCU Craiova a luat mai multe goluri decât Dinamo, în acest start de sezon.

Giani Kiriță știe care este problema cuplului Grigore-Gaifer: ”Noi asta făceam, când eram la Dianmo”

După ce s-a plâns de situația în care a ajuns Dinamo, Giani Kiriță a vorbit, la FANATIK SUPERLIGA, despre situația fundașilor de la Dinamo. Într-un dialog cu HORIA IVANOVICI, el spune că fotbaliștii din compartimentul defensiv al lui Dinamo nu sunt suficienți de agresivi.

ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist povestește cum, în perioada în care era el jucător la Dinamo, făcea doar antrenamente de agresivitate, alături de tot compartimentul defensiv, separat de atacanți și de mijlocași.

De asemenea, Giani Kiriță crede că jucătorii de la Dinamo nu sunt foarte curajoși în teren, spunând că numărul de alunecări din primele trei partide de Superligă a fost unul mic.

ADVERTISEMENT

Pierzi, piezi, pierzi, înfrângerea te duce foarte mult în jos. Avem celebra zicală, victoriile aduc victorii. Am văzut un Sepsi venit să joace la Dinamo foarte încrezător, mi s-au părut atât de relaxati. Ceea ce denotă că Dinamo nu prezintă un pericol și asta mă doare.

Cuplul de fundași centrali, sunt jucători talentați, dar fără jucători cu experiență și fără multă muncă… dau exemplu ce făceam noi, poae înțeleg. Noi când eram la Dinamo, mister făcea antrenamente cu atacanții și mijlocașii. Cu Ion Marin la Săftica, noi, blocul defensiv plus mijlocașii defensivi făceam doar alunecări, ieșeam cu răni pe picioare, făceam doar alunecări, deposedări, pasă lungă, sărituri la cap, intercepții și ne rugam de mister să ne lase să tragem la poartă și el ne zicea că nu. Asta trebuie să lucreze fundașii lui Dinamo, tot blocul defensiv. Asta trebuie să lucreze fundașii lui Dinamo, tot blocul defensiv. Să antreneze spiritul, agresivitatea. În trei meciuri, câte alunecări au băgat Grigore și Giafer?”, a spus Giani Kiriță, la FANATIK SUPERLIGA cu HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Dinamo a revenit în Superligă cu un cuplu tânăr de fundași

Dinamo a avut un start greu de sezon, având trei înfrângeri în primele trei etape de campionat. Cu toate acestea, ”câinii” au avut un joc apreciat în ultima partidă, cea cu Sepsi OSK, în ciuda scorului, 3-0.

Dinamo folosește în acest sezon un cuplu tânăr de fundași centrali. Deniz Giafer are doar 22 de ani și este un produs al academiei lui Dinamo. Deși e tânăr, e deja un fotbalist cu statut la Dinamo, fiind căpitanul echipei și având un total de 53 de meciuri, două goluri și o pasă de gol la Dinamo.

ADVERTISEMENT

El face pereche cu Ricardo Grigore, de 24 de ani. Deși e un nume nou în acest sezon, ”Ricci” nu este străin de Dinamo. El a fost crescut de Dinamoviști, iar în sezonul precedent a plecat. împrumut, la FCU Craiova și Petrolul Ploiești.

Pe lângă cei doi, în lotul lui Dinamo mai sunt trei fundași centrali: Josue Homawoo, Răzvan Patriche și Yanus Cune. Niciunul nu a jucat, însă, în acest sezon.

FANATIK SUPERLIGA, emisiune moderată de HORIA IVANOVICI, este în direct pe FANATIK.RO luni, marți și vineri, de la 10:30 și în reluare, de la ora 17:00, pe Facebook și Youtube.

Giani Kiriță analizează compartientul defensiv de la Dinamo

ADVERTISEMENT