Fotbal intern

Giani Stere a debutat la Dinamo. Cum a ajuns să joace pentru „câini”

26.02.2021 | 21:59
Giani Stere a debutat la Dinamo Cum a ajuns sa joace pentru caini
ADVERTISEMENT

Dinamo a avut parte de o primă repriză de coșmar în meciul cu Viitorul. Oamenii lui Gane erau conduși cu 3-0 la pauză, astfel că antrenorul a decis să îl introducă în teren pe Giani Stere. 

În vârstă de 21 de ani, fotbalistul născut în București este un atacant care a evoluat în sezoanele trecute pentru formații din ligile inferioare, precum ACS Poli Timișoara, Sportul Snagov sau Concordia Chiajna.

ADVERTISEMENT

Stere a fost adus în probe în această iarnă, iar Jerry Gane a decis să îl păstreze. Mai mult decât atât, antrenorul l-a introdus în teren în repriza a doua, în locul lui Jonathan Morsay, alt fotbalist transferat în această iarnă.

Giani Stere a debutat la Dinamo. S-a remarcat cu un gol spectaculos

Printre atuurile lui Giani Stere este și faptul că este eligibil U21, iar acest lucru a contat atunci când managerul sportiv Marius Niculae i l-a propus lui Jerry Gane, tehnicianul lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Antrenorul l-a analizat la antrenamente pe Stere și a ajuns la concluzia că este suficient de bun pentru a rămâne în tabăra alb-roșiilor, iar în data de 26 februarie 2021 i-a oferit tânărului vârf și șansa debutului, în contextul evoluției dezastruoase a oamenilor din atac.

De altfel, în primă fază, Stere a fost adus pentru a face parte din lotul echipei secunde a „câinilor”, dar modul în care s-a antrenat alături de componenții primei echipe l-a convins pe Ionel Gane să îl păstreze în lotul principal.

ADVERTISEMENT

„Giani Stere este un jucător adus de Dinamo II în urmă cu câteva zile, așa cum noi la prima echipă aducem săptămânal jucători de la echipa a doua ca să se antreneze cu prima echipă, exact pasul acesta l-a făcut și Giani Stere.

Urmează ca Ionel Gane să decidă dacă în meciurile următoare va face parte din lotul primei echipe pentru un meci oficial”, spunea Marius Nicolae în 16 februarie, potrivit Digisport.

ADVERTISEMENT

În Liga 2, Stere a adunat 18 meciuri și a marcat de două ori, iar cota sa de piață este de 75.000 de euro. El este un vârf clasic, înalt de 1,85 metri și în vara lui 2019 era evaluat de Transfermarkt la 100.000 de euro.

ADVERTISEMENT