Sport

Gianina Beleagă s-a retras din activitate! Sportiva de aur a României, mesaj emoționant prin care a anunțat decizia. Foto

Canotoarea Gianina Beleagă s-a retras din activitate la vârsta de 27 de ani. Sportiva legitimată la CS Dinamo București a anunțat decizia printr-un mesaj emoționant.
20.10.2022 | 12:33
Gianina Beleaga sa retras din activitate Sportiva de aur a Romaniei mesaj emotionant prin care a anuntat decizia Foto
Gianina Beleagă s-a retras din activitate la vârsta de 27 de ani. Sursă foto: COSR
ADVERTISEMENT

Gianina Beleagă, medaliată cu aur la Campionatele Mondiale din 2017 și 2018, a mărturisit că se retrage din activitate. Sportiva din România a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare prin care și-a luat adio de la canotaj.

Gianina Beleagă s-a retras din activitate după 14 ani de carieră

În vârstă de 27 de ani, canotoarea Gianina Beleagă nu a reușit să obțină vreo medalie la ultima ediție a Jocurilor Olimpice, desfășurată la Tokyo. Totuși, canotoarea este una dintre sportivele de aur ale României.

ADVERTISEMENT

A cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale din 2017 din SUA și a repetat performanța un an mai târziu la întrecerile finale din Bulgaria, Plovdiv.

Gianina Beleagă a cucerit medalia de argint la Campionatul European, desfășurat în Italia în 2021 și medalia de bronz, în 2020, la „europenele” din Poznan, în Polonia.

ADVERTISEMENT

Gianina Beleagă: „Sunt nerăbdătoare să încep un alt capitol”

Canotoarea a postat un amplu mesaj pe Facebook, în care a spus adio carierei de sportiv. „Canotajul a fost și este prima mea dragoste. Sunt profund recunoscătoare pentru prietenii pe care i-am făcut prin intermediul lui, lecțiile și experiențele dobândite; pentru medaliile câștigate și momentele grele, zâmbetele și lacrimile care m-au făcut cine sunt.

Cum toate lucrurile ajung la un final, doresc să anunț oficial retragerea mea din canotaj. Cu toate acestea, în momentul în care o ușă se închide, o alta se deschide.

ADVERTISEMENT

Sunt nerăbdătoare să încep un alt capitol. Abia aștept să trec prin provocări noi și să ating alte vârfuri ale așa numitului tablou “viață”. Aș dori să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut de-a lungul timpului și m-au ajutat să parcurg cei 14 ani de carieră”, a fost mesajul emoționant publicat de Gianina Beleagă pe contul personal de Facebook.

Cine este Gianina Beleagă

Născută la Gura Humorului, Gianina Beleagă este logodită cu fiul cel mare al marii canotoare Valeria Răcilă și al lui Steven van Groningen. Gianina Beleagă a început să impresioneze încă din timpul junioratului, mai ales în proba de opt rame cu carmaci (8+).

ADVERTISEMENT
Gianina Beleagă și Ionela Cozmiuc
Gianina Beleagă și Ionela Cozmiuc

Gianina Beleagă

Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă
Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă
Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă
Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă

A fost dublă campioană mondială, în 2012 și 2013 și campioană europeană în 2013. De asemenea, Gianina Beleagă a obținut, la senioare, locul 4 la „europenele” de la Glasgow la dublu vârsle (L2x), locul 4 la „mondialele” de la Linz (L2x). La Jocurile Olimpice, Beleagă s-a clasat pe locul 8 în 2016, la Rio de Janeiro (L2x).

ADVERTISEMENT