Sport

Gică Craioveanu, dezvăluiri despre ultimele apariții pe gazon ale marelui Ilie Balaci: „Sunt o pușcărie în comparație cu el! E Dumnezeu!” Exclusiv

FANATIK l-a contactat pe Gică Craioveanu, care a dezvăluit detalii memorabile despre cartea lui Florin Jianu „Opt”, dedicată „Minunii Blonde”, Ilie Balaci.
09.04.2022 | 16:53
Gica Craioveanu dezvaluiri despre ultimele aparitii pe gazon ale marelui Ilie Balaci Sunt o puscarie in comparatie cu el E Dumnezeu Exclusiv
Ilie Balaci este idolul lui Gică Craioveanu, iar cei doi au locuit pentru o perioadă în aceeași casă la Severin. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK a vorbit în exclusivitate cu Florin Jianu, autorul cărții despre Ilie Balaci, realizată în colaborare cu Gică Craioveanu, iar cartea se anunță a fi un real succes.

Gică Craioveanu, poveste memorabilă cu Ilie Balaci: „A făcut două mișcări de streching, a intrat și mi-a dat două pase de gol!”

Directorul de imagine al Universității Craiova, Gică Craioveanu, a comentat în exclusivitate pentru FANATIK cartea despre Ilie Balaci, la care fostul mare atacant al Științei a adus o contribuție importantă: „Domnul Mitran mi-a spus că e cea mai frumoasă carte care s-a scris vreodată! De-abia aștept lansarea, dar pe 10 aprilie nu pot fi prezent la lansarea cărții de la București pentru că am emisiune la radio și conform contractului nu pot lipsi fără aprobare, dar voi fi la Craiova pe 26 aprilie”. 

ADVERTISEMENT

Deși în primă fază nu și-a dorit ca această carte să iasă din tipar, Gică Craioveanu se simte onorat că face parte din acest proiect-tribut pentru Ilie Balaci: „Pentru mine cartea asta înseamnă maximum! E o mare onoare și o plăcere deosebită. Eu nu am vrut să scrie cartea Florin, dar el s-a încăpățânat.

I-am spus: Băi, Florine, eu încă sunt viu! Scrie și tu când o să mor! Și m-a convins: Nu, Gicane, că e frumos că nu știu ce! Repet, pentru mine e cea mai mare onoare să fiu într-o carte cu Ilie Balaci”.

ADVERTISEMENT

Gică Craioveanu, martor al ultimelor sclipiri ale „Prințului din Bănie” pe terenul de fotbal: „Mi-a dat două pase de gol!”

Gică Craioveanu a avut șansa să joace împreună cu Ilie Balaci la Drobeta Turnu Severin, de unde are cea mai frumoasă amintire legată de legenda Craiovei Maxima: „Cea mai frumoasă amintire legată de Ilie Balaci e din perioadă în care stăteam cu el în casă la Severin, pentru că președintele clubului nu mai avea bani. La un meci cu Flacăra Moreni cred, i-am bătut cu 4-0, a văzut că e cam nasoală treabă. 

Eram la Drobeta Turnu Severin la echipă. A făcut două mișcări de streching, a intrat și mi-a dat două pase de gol! (n.r. râde) Era cel mai mare geniu pe care l-am văzut vreodată”.

ADVERTISEMENT

Pentru Gică Craioveanu, Ilie Balaci s-a ridicat deasupra tuturor, chiar și deasupra „Regelui” Gheorghe Hagi: „A fost idolul meu și am jucat din cauza lui cu numărul opt 20 și ceva de ani! O iubesc pe soția lui, pe fete, pe copii și tot ceea ce înseamnă Ilie Balaci.

E normal să fie așa pentru că pentru mine a fost cea mai mare legendă. Se poate supăra Gicanul Hagi pe mine, dar pentru mine Ilie Balaci a fost cel mai mare fotbalist din istorie! Dacă nu avea acea accidentare era wow! Nu pot să mai comentez nimic”. 

ADVERTISEMENT

Gică Craioveanu și Florin Jianu au lucrat luni de zile la cartea lui Ilie Balaci: „Orice microbist trebuie să citească această carte!”

Gică Craioveanu a dezvăluit și cum a decurs munca pentru această carte specială și a explicat cum se raportează la Ilie Balaci: „Am vorbit cu Florin zi de zi ca să facem această carte timp de luni de zile. Florin Jianu are și pix fin și se pricepe. Eu sunt sigur că orice microbist din România trebuie să citească această carte.

E o carte despre doi fotbaliști: un geniu care e Balaci, „Dios” pentru mine și apoi despre mine, care sunt o pușcărie! Poți să scrii asta! În comparație cu Balaci chiar o pușcărie! Care e problema? Crezi că mi-e rușine să spun?!”, a declarat oficialul Universității Craiova în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 3 ani au trecut de la moartea lui Ilie Balaci: 21 octombrie 2018

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – CFR Cluj: 3,10 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT