Sport

Gică Craioveanu, interviu dur în Marca: “Fotbalul românesc a dispărut. Jucătorii se gândesc la tatuaje, la mașini de lux…”

Gică Craioveanu a acordat un interviu spaniolilor de la Marca, unde a făcut şi o radiografie dură a fotbalului românesc, despre care spune că a dispărut.
26.06.2023 | 15:10
Gica Craioveanu interviu dur in Marca Fotbalul romanesc a disparut Jucatorii se gandesc la tatuaje la masini de lux
Gică Craioveanu şi Viorel Hizo, alături de trofeul Cupei României. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Gheorghe Craioveanu a scris istorie în Spania, unde a evoluat între 1995 şi 2006, când a pus ghetele în cui. Trăieşte de ani buni în Castellon, însă vine des în ţară la Craiova, fiind directorul de imagine al Universităţii.

Gică Craioveanu, interviu dur în Marca: “Fotbalul românesc a dispărut”

Fostul internaţional român a acordat un interviu pentru Marca în care face o radiografie dură a fotbalului românesc. El a explicat care sunt motivele pentru care echipele de club şi naţionala nu mai performează la cel mai înalt nivel:

ADVERTISEMENT

“Eram cândva pe locul trei în lume, după extraordinarul Mondial din 1994. Și în 1998 ne-am descurcat destul de bine, deși Croația ne-a eliminat. La acea vreme, aveam cel puțin 15 sau 20 de jucători de top, dar încet, încet fotbalul românesc a dispărut. 

De ce s-a întâmplat acest lucru? Pentru că mulți patroni de club vor să vândă peste noapte. Apare un talent și patronii cer 20 de milioane chiar dacă n-a debutat la națională și nici n-a jucat în Europa.

ADVERTISEMENT

Iar jucătorii se duc în Arabia, în Azerbaidjan, ligi modeste, foarte slabe, mult sub România. Se gândesc la tatuaje, la mașini de lux…”, explică Gică Craioveanu.

“Mie nu mi-a plăcut niciodată viața de noapte. Probabil că de aceea am rezistat atât de mult”

Fostul atacant de la Real Sociedad, Villarreal şi Getafe a declarat că nu i-a plăcut viaţa de noapte, însă unul dintre lucrurile cu care se răsfăţa după goluri şi victorii era un pahar de vin:

ADVERTISEMENT

“Ești înconjurat de faimă, bani, femei, sper ca tinerii de azi să înțeleagă importanța anturajului. Uneori e bun, dar de multe ori e foarte nociv. Cei din jur te iau în zona lor, îți cer bani, spunându-ți că ești cel mai bun…

Te fac să pierzi nopți, te fac să pierzi prea mult timp la petreceri și nu e bine. Mie nu mi-a plăcut niciodată viața de noapte. Probabil că de aceea am rezistat atât de mult.

ADVERTISEMENT

“La fiecare gol, pe lângă o friptură, era și o sticlă de vin bun cadou”

Bineînțeles, mi-a plăcut paharul meu de vin, nasul fin, pentru că am trăit în cel mai bun oraș, Donosti, San Sebastian (n.r. a jucat trei ani la Real Sociedad, 1995-1998). Și, la fiecare gol, pe lângă o friptură, era și o sticlă de vin bun cadou, iar eu nu puteam face gestul urât de a-l refuza”. 

Gheorghe Craioveanu a evoluat în naţionala României între 1993 şi 1999. Fostul atacant a participat la un singur turneu major alături de prima reprezentativă, Campionatul Mondial din 1998.

  • 55 de ani are Gheorghe Craioveanu
  • 4 goluri a marcat Craioveanu în echipa naţională
ADVERTISEMENT