Sport

Gică Hagi a dezvăluit pe ce post joacă cel mai bine Ianis: “În fiecare meci arată foarte bine!”

Ianis Hagi a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Românei în victoria cu Andorra. Gică Hagi a dezvăluit care e postul pe care fiul său dă cel mai bun randament.
18.10.2023 | 20:49
Gica Hagi a dezvaluit pe ce post joaca cel mai bine Ianis In fiecare meci arata foarte bine
Ianis Hagi, în timpul meciului dintre România şi Andorra. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a marcat al doilea gol al României în confruntarea cu Andorra, fiind unul dintre cei mai buni oameni ai “tricolorilor” în victoria cu 4-0 de pe Arena Naţională.

Gică Hagi a dezvăluit pe ce post joacă cel mai bine Ianis: “S-a dezvoltat foarte bine”

Gheorghe Hagi a declarat că fiul său dă cel mai bun randament la mijlocul terenului, pe postul de “număr 10”. “Regele” susţine că Ianis poate evolua pe oricare dintre posturile din atac:

ADVERTISEMENT

“Eu vă zic ce mi-a zis și el cât a fost cu mine. La un moment dat, juca și bandă la mine. Dacă vrei să joci 4-3-3 a jucat și inter, mijlocaș ofensiv. S-a dezvoltat foarte bine și el zice că îi place foarte mult.

La mine juca la început atacant, pentru că era mic și nu avea încă forță. A doua oară când a venit, mi-a zis că dacă vreau să dea cel mai bun randament să-l bag număr 10. A dat randament și apoi a jucat la fel și la U21. Probabil număr 10 joacă cel mai bine.

ADVERTISEMENT

“El e atacant și trebuie să creeze goluri”

E un jucător polivalent care poate să joace toate posturile din atac. În ultimii doi ani, așa cum s-a dezvoltat, el îmi poate spune că poate juca inter. Aleargă foarte mult, vede jocul, are creativitate și îi place să paseze pentru atacanți.

El e un jucător de atac, sunt fundașii care trebuie să se apere, mijlocașii trebuie să facă ambele faze, iar atacanții trebuie să atace. E clar că trebuie să ai tipul de jucător care îți face diferența. El e atacant și trebuie să creeze goluri.

ADVERTISEMENT

El poate să joace toate trei posturile din atac, inclusiv nouă fals. Depinde și de antrenor ce tip de jucător își dorește. Ianis poate să joace orice post din atac plus inter, pentru că s-a dezvoltat.

Arată foarte bine, în fiecare meci pe care îl joacă arată foarte bine. Așa cum îl știu, el e un jucător foarte serios”, a spus Gică Hagi la Digisport.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a fost inclus în echipa etapei din preliminariile Euro 2024, după prestaţia excelentă cu Andorra. “Tricolorii” conduc grupa înaintea meciurilor decisive cu Israel şi Elveţia.

ADVERTISEMENT
Tags: