Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Gică Hagi critică formatul din Cupa României: “E de neînţeles! Noi n-avem şanse”

Cu zero puncte după prima etapă a grupelor, Farul e în pericol să rateze calificarea în faza următoare a Cupei României. Gică Hagi nu este mulțumit de sistemul de desfășurare al competiției.
02.11.2023 | 08:47
Gica Hagi critica formatul din Cupa Romaniei E de neinteles Noi navem sanse
Hagi nu este incantat de noul format al Cupei Romaniei. foto: inquamphotos.com
ADVERTISEMENT

Aflată într-o criză profundă de joc și de rezultate, campioana Farul Constanța are șansa reabilitării în Cupa României, unde joi va întâlni în etapa 2 din faza grupelor pe Gloria Buzău. Echipa lui Gică Hagi este obligată să câștige pe terenul divizionarei secunde, orice alt rezultat scoțând-o practic din calculele calificării în sferturile de finală.

Farul se pregătește de Cupa României

Farul a pierdut fără drept de apel meciul din ultima etapă de la Cluj cu CFR și acum vrea să-și spele păcatele în Cupă. Dar nici acolo „marinarii” nu se simt prea bine, pentru că au pierdut primul joc de la Voluntari, și trebuie să tragă tare pentru a se califica mai departe.

ADVERTISEMENT

Iar actualul sistem de desfășurare al competiției, cu grupe de 6 echipe, dar care nu joacă fiecare cu fiecare, a stârnit multe critici și controverse. Gică Hagi este unul dintre contestari, considerând că echipa sa, care este obligată să joace toate partidele în deplasare, este dezavantajată din start.

“Nu vreau să intru în polemică, Cupa României, cum era înainte, acum multe lucruri s-au schimbat în fotbal. Multe s-au schimbat, sunt multe. Dar nu am cum. Când Gică Popescu dă o declarație, sunt 100% de acord cu el.

ADVERTISEMENT

Cred eu că trebuie să fiu cu el. E greu să înțelegi. 6 echipe, 3 joacă undeva, 3 se duc în altă parte. Noi, care suntem campioană, jucăm 3 meciuri afară, că am fost campioni, dar nu e de înțeles.

Cupa, eu știu înainte, se juca, se trăgea la sorți, se juca în deplasare sau acasă, fiecare avea câte o șansă. Fiecare trebuie să aibă o șansă. Noi nu avem șanse. Când joci toate meciurile afară, nu e șansă”, a declarat Gică Hagi în emisiunea FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Farul, debut cu stângul în noua ediție a Cupei României

Farul a început cu stângul noua ediție a Cupei României. Elevii lui Gheorghe Hagi au pierdut duelul contra celor de la FC Voluntari. Florea și Cocian au marcat pentru echipa lui Ilie Poenaru, care este lider în grupă, deși a făcut doar 1-1 în etapa 2 pe terenul divizionarei secunde CS Tunari.

“Din 6 echipe joc doar cu 3, cu altele nu joc, dar ele se pun unul cu altul. Practic, e un lucru care a fost luat, care s-a făcut în Turcia, acest format. Și s-a renunțat după 1-2 ani. Plus că se juca, nu s-a înțeles și atunci s-a renunțat la el.

ADVERTISEMENT

Nu că e alandala, dar dacă e o șansă pentru toți și eu trebuie să am o șansă. Se trage la sorți, e o echipă, se joacă acasă sau în deplasare și atunci acceptăm, trecem turul. Pentru că fiecare, Liga I, a II-a, sau a III-a, trebuie să aibă o șansă.

Nu contează, dacă e egală pentru toți. Cum e egală pentru mine, dacă joc trei meciuri în deplasare? Nu e egală. Nu pot să joc trei meciuri în deplasare. Dar nu e mai normal să tragem la sorți, picăm cu Craiova, după tragem la sorți dacă jucăm acasă sau în deplasare”, a completat Gică Hagi.

FANATIK SUPERLIGA este în fiecare luni, marți și vineri pe FANATIK.RO. Show-ul este în direct, de la 10:30, și se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Farul se considera dezavantajata de formatul Cupei

ADVERTISEMENT