Sport

Gică Hagi, dorit antrenor la Galatasaray după schimbarea conducerii. Cu cine se ”luptă” pentru post

Galatasaray și-a schimbat conducerea în urma alegerilor din weekend, iar primul obiectiv este găsirea unui antrenor pentru sezonul viitor. Unul dintre numele vehiculate este cel al lui Gică Hagi.
13.06.2022 | 23:55
Gica Hagi dorit antrenor la Galatasaray dupa schimbarea conducerii Cu cine se lupta pentru post
Galatasaray și-a schimbat conducerea în urma alegerilor din weekend, iar primul obiectiv este găsirea unui antrenor pentru sezonul viitor. Unul dintre numele vehiculate este cel al lui Gică Hagi. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Formația din Istanbul a avut unul dintre cele mai slabe sezoane din istorie, încheind campionatul pe un dezamăgitor loc 13, fiind mai aproape de retrogradare decât de cupele europene.

Galatasaray îl vrea antrenor pe Gică Hagi

Toate aceste lucruri au dus la schimbarea conducerii clubului și după ce Dursun Ozbek a fost ales în funcția de președinte au început să apară candidații pentru înlocuirea antrenorului Domenec Torrent la Galatasaray, iar una dintre variante este Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

Conform publicației turce Fanatik, ”Regele” este dorit înapoi la Istanbul de Erden Timur, omul care a stat în spatele succesului noului președinte. Acesta și-ar dori ca Hagi să preia echipa din această vară.

Jurnaliștii turci scriu faptul că nu există niciun fel de negocieri la acest moment, ci este vorba doar de dorința lui Erden Timur ca Gică Hagi să ajungă pe baca tehnică a lui Galatasaray și să înceapă o reconstrucție masivă după sezonul dezastruos.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Farului nu a ascuns niciodată că și-ar dori ca într-o zi să ajungă să pregătească formația alături de care a obținut performanțe importante ca jucător, însă este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple în această vară.

Igor Tudor și Okan Buruk, contracandidații ”Regelui”

Președintele Dursun Ozbek ar opta mai degrabă pentru tehnicianul croat Igor Tudor, liber de contract după despărțirea de Hellas Verona. Tehnicianul de 44 de ani și-a anunțat deja disponibilitatea de a-i antrena pe Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan.

ADVERTISEMENT

Pe lista oficialilor Galatei se mai află și fostul internațional turc Okan Buruk, liber de contract din ianuarie 2021, când a plecat de la Istanbul Bașakșehir. Buruk a făcut parte din legendara echipă a ”roș-galbenilor” condusă din teren de Hagi și Popescu.

Situație dificilă pentru Cicâldău și Moruțan

Cei doi jucători români de la Galatasaray, Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan, nu au avut parte de un sezon prea reușit și au fost aspru criticați în dese rânduri și chiar s-a zvonit că în această vară vor pleca de la echipă.

ADVERTISEMENT

Faptul că nu a convins la Galatasaray după ce a fost adus la începutul sezonului de la FCSB pentru 4,1 milioane de euro i-a făcut pe jurnaliștii turci să scrie că Olimpiu Moruțan are șanse să revină la vicecampioana României sub formă de împrumut, fapt însă infirmat de agentul Victor Becali.

Alexandru Cicâldău a început în forță experiența sa la Galatasaray. Însă, după absența din iarnă, din pricina Covid-19, a intrat într-un con de umbră. Internaționalul român nu se gândește la plecare și a dezvăluit că îi datorează foarte mult fostului antrenor al Galatei, Fatih Terim.

ADVERTISEMENT
Tags: