Sport

Gică Hagi face curățenie la Farul! Chițu, Dobrosavlevici și Ely Fernandes și-au încheiat conturile cu „marinarii”. Update exclusiv

FANATIK a aflat în exclusivitate că Gheorghe Hagi vrea să renunțe la trei jucători de la Farul Constanța: Alin Dobrosavlevici, Aurelian Chițu și Ely Fernandes, iar cei trei și-au reziliat contractele cu „marinarii”.
31.01.2022 | 16:16
Gica Hagi face curatenie la Farul Chitu Dobrosavlevici si Ely Fernandes siau incheiat conturile cu marinarii Update exclusiv
Alin Dobrosavlevici este evaluat conform transfermarkt la 500.000 de euro și mai avea contract cu Farul până la finalul sezonului. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
31-01-2022
14:20

Ely Fernandes și-a reziliat și el contractul cu Farul Constanța

După plecările lui Aurelian Chițu și Alin Dobrosavlevici, Farul Constanța a anunțat încheierea colaborării și cu mijlocașul Ely Fernandes.

„Farul Constanța și Ely Fernandes au ajuns la un acord pentru rezilierea pe cale amiabilă a contractului. În vârstă de 31 de ani, Ely Fernandes a evoluat pentru clubul nostru în perioada 5 octombrie 2020 – ianuarie 2022, în care a disputat 30 meciuri și a marcat 2 goluri”, au scris cei de la Farul pe site-ul clubului.

24-01-2022
10:24

Alin Dobrosavlevici va juca la FC Argeș

Fundașul central de 27 de ani a ajuns la un acord cu Farul Constanța și va fi cedat la FC Argeș. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al „marinarilor”: 

Farul Constanța și FC Argeș Pitești au ajuns la un acord privind transferul definitiv al jucătorului Alin Dobrosavlevici la formația din Trivale. În vârstă de 27 de ani, Alin Dobrosavlevici a evoluat pentru formația noastră în perioada august 2020 – decembrie 2021, în care a disputat 41 de partide și a marcat 3 goluri.

Mulțumim, Alin, pentru evoluțiile în tricoul echipei noastre și îți dorim mult succes în continuare!”.

19-01-2022
09:45

Aurelian Chițu a plecat de la Farul Constanța

Farul Constanța a anunțat oficial despărțirea de Aurelian Chițu (30 de ani), cu șase luni înainte ca acestuia să-i expire angajamentul. Produs al Academiei lui Gheorghe Hagi, mijlocașul a bifat 14 partide în actualul sezon, dar nu a reușit să-și treacă în cont decât o singură pasă de gol.

Farul Constanța și jucătorul Aurelian Chițu au decis de comun acord încetarea raporturilor contractuale. Clubul nostru îi mulțumește pentru evoluțiile pe care le-a avut în fiecare perioadă petrecută la Constanța și îi urează mult succes în continuare.

Aurelian Chițu era cel mai vechi jucător din lotul echipei pentru care a debutat în 2009. În perioada 2009 – 2013, 2015 – 2018 și 2020 – decembrie 2021 a disputat 268 de meciuri în toate competițiile pentru clubul nostru și a marcat 60 de goluri. În Liga 1 a disputat 163 de partide în tricoul echipei noastre. Mulțumim, Aurelian!”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al „marinarilor”.

Farul Constanța l-a transferat pe Robert Moldoveanu de la Dinamo așa cum FANATIK a aflat în exclusivitate, însă Hagi a trecut și la rezilieri.

Din informațiile FANATIK, trei jucători își vor rezilia contractele cu echipa de la malul mării înainte de reluarea campionatului.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi dă afară trei jucători de la Farul Constanța

FANATIK a aflat în exclusivitate că Alin Dobrosavlevici (fundaș central), Aurelian Chițu (atacant) și Ely Fernandes (mijlocaș stânga) nu vor mai continua la Farul Constanța și vor pleca liberi de contract.

Atât Dobrosavlevici, cât și Chițu și Fernandes erau în ultimele șase luni de contract. Cei trei sunt evaluați conform transfermarkt la 1,1 milioane de euro și au avut apariții constante în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

La capitolul achiziții, „marinarii” se mai pot lăuda și cu transferul lui Michael Omoh, venit liber de contract după ce și-a reziliat contractul cu Academica Clinceni.

Dinamo a fost aproape să îl transfere în această iarnă pe Alin Dobrosavlevici

FANATIK a aflat în exclusivitate că Dinamo a negociat cu Farul Constanța pentru cedarea fundașului central de 27 de ani, care poate juca și ca fundașul dreapta și mijlocaș la închidere.

ADVERTISEMENT

Dobrosavlevici nu a fost un om de bază la Farul Constanța în acest sezon deși a bifat nouă partide, însă în doar două a fost integralist. Fotbalistul nu a mai prins cumulat 90 de minute din luna august.

Gheorghe Hagi lua în calcul un împrumut al jucătorului la Dinamo, însă în cele din urmă a decis să renunțe la jucător definitiv, iar Dinamo l-a transferat pe acel post pe Răzvan Patriche.

ADVERTISEMENT

Jucătorul are astfel drum liber către Dinamo, mai ales că Flavius Stoican nu este mulțumit de stoperii Ricardo Grigore și Răzvan Popa.

Ionel Ganea a anunțat că fiul său, George, va pleca de la Farul: „În Vest va merge”

Ionel Ganea a declarat că atacantul de 22 de ani al celor de la Farul Constanța este foarte aproape de un transfer în străinătate: „Vă dau în scris în seara asta că o să-l vedeți în străinătate. Va ieși în Europa. Până la sfârșitul lunii, o să-l vedeți. Să vedem dacă merge în Germania, mai sunt și alte țări. În Vest va merge”, a declarat Ionel Ganea la emisiunea „Fotbal Club”, de la Digi Sport.

Cu toate acestea, Gheorghe Hagi l-a „înțepat” pe Ionel Ganea în privința transferului lui George: „Ofertă pentru George Ganea? Oferta pentru George Ganea? Întrebați-l pe taică-su”.

Contactat de FANATIK, Ionel Ganea nu a vrut să dezvolte foarte mult subiectul transferului și a declarat: „George se află sub contract cu Farul Constanța și trebuie să lupte pentru un loc de titular, mai ales după venirea lui Robert Moldoveanu”.

  • 6 luni mai aveau cei trei fotbaliști contract cu Farul Constanța
  • 1.100.000 de euro e valoarea celor trei jucători conform transfermarkt
  • 400.000 de euro e cota lui George Ganea
ADVERTISEMENT