Sport

Gică Hagi la Gala Șahului Românesc. Ce premii a oferit “Regele” la eveniment

Gala Șahului Românesc a avut loc într-o locație specială, Palatul CEC, și a avut parte de mulți invitați de renume, în frunte cu "Regele" Gheorghe Hagi.
10.12.2023 | 09:00
Gica Hagi la Gala Sahului Romanesc Ce premii a oferit Regele la eveniment
Gheorghe Hagi, alături de Mihai Leu și Marele Maestru Internațional Florin Gheorghiu, la Gala Șahului Românesc. Sursă foto: FRȘah.
ADVERTISEMENT

Federația Română de Șah a fost cea care a adus printre cele mai bune rezultate în 2023 în sportul românesc. Nu mai puțin de 9 medaliați europeni, dintre care 7 la juniori și 2 la seniori. Aceștia, dar și alți oameni care au contribuit la progresele înregistrate de FRȘah, au fost premiați în cadrul Galei Șahului.

Gheorghe Hagi a premiat cei mai buni 5 juniori din România. Viswanathan Anand, de 5 ori campion mondial, a acordat și el premii

Gheorghe Hagi a venit la gală împreună cu alți doi componenți ai “Generației de Aur”, Ilie Dumitrescu și Florin Răducioiu. Dar au mai fost și alte personalități importante din sport, precum Ana Maria Popescu, Mihai Leu, Mihai Covaliu și Virgil Stănescu.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi a premiat cei mai buni 5 juniori din România în anul 2023. S-au clasat, în această ordine, Vladimir Sofronie, David Gavrilescu, Henry Tudor, Filip Magold și Lucas Rusu. Ana Paveleț, din partea companiei Hidroelectrica, a acordat premiile celor mai bune 5 junioare din România: Lia Maria, Maria Anistoroaei, Eliza Bădescu, Sara Șunea și Miruna Lehaci.

Viswanathan Anand, unul dintre cei mai mari șahiști din istorie, de 5 ori campion mondial, a fost și el prezent la Gala Șahului Românesc. I-a premiat pe cei 7 juniori care au câștigat medalii la Europene: Maria Anistoroaei, Vladimir Sofronie, Henry Tudor, Sara Șunea, Vasylyna Semenova, Eliza Bădescu și Lucas Rusu.

ADVERTISEMENT

Augusta Dragic, Președinta Fundației Superbet, a premiat cele mai bune 5 senioare din România. Irina Bulmaga s-a clasat pe locul 1

Cele mai bune 5 senioare din România au fost premiate de către Președinta Fundației Superbet, Augusta Dragic. Irina Bulmaga a fost pe primul loc, urmată de Miruna Lehaci, Corina Peptan, Mihaela Sandu, Raluca Sgîrcea și Luminița Cosma. Ultimele două la egalitate pe locul 5.

Din partea One United Properties, Andrei Diaconescu i-a premiat pe cei mai buni 5 seniori din România. Kirill Shevchenko a luat prima poziție, în special datorită argintului european pe care l-a câștigat la Campionatul European din Serbia. Bogdan Deac, câștigătorul Grand Prix România, a ieșit pe locul 2. David Gavrilescu locul 3, Constantin Lupulescu, cu medalie de aur pe masa 4 la Campionatul European pe Echipe, și Ciprian Nanu au completat lista premianților.

ADVERTISEMENT

Mihai Covaliu, Președintele Comitetul Olimpic și Sportiv Român, a oferit două premii speciale, lui Costin Stroe – premiu pentru performanța în șah, categoria persoane cu dizabilități și lui Dacian Pribeanu – premiu pentru performanța în șah, categoria persoane cu deficiențe de vedere.

Maestrul Internațional Mircea Pavlov a primit premiul Hall of Fame pentru întreaga activitate

Alteța Sa Regală, Principesa Sofia, a înmânat premiul Hall of Fame pentru întreaga activitate maestrului internațional Mircea Pavlov. Iar Mădălina Lejean Anușca, coordonatoarea programului Educație prin șah și profesorul Vlad Ungureanu au fost premiați de către secretarul de stat al Ministerul Educației – România, Sorin Ion, pentru promovarea șahului în școli.

ADVERTISEMENT

Denisa Bucur și Mihnea Costachi au fost premiați de către Președintele F.R.Șah, Vlad Ardeleanu, pentru performanțele în șah, la categoria Dezlegări. Din partea STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Robert Rucăreanu l-a premiat pe Matei Cornel la categoria Șah prin corespondență.

Vlad Ardeleanu a înmânat premiul special pentru promovarea șahului în mediul rural lui Alexandru Stegariu. Tot pentru această categorie a fost premiat și Cornel Marius Ursan. Din partea SportsFestival și a Banca Transilvania, Horațiu Pitea a premiat cluburile care au obținut cele mai multe medalii la campionatele naționale de juniori: CS Dinamo Bucuresti, Clubul Sportiv Universitar de Sah Bucuresti și CS Oxygen București (Academia de Sah).

A fost premiat și Cătălin Ardelean, coordonatorul loturilor de juniori mici, cu care a obținut cele mai bune rezultate la Campionatele Europene în ultimii 30 de ani

Generalul Cătălin Stegăroiu, din partea Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a oferit premiul pentru cea mai activă asociație de șah lui Cristi Radu din partea AMSB – Asociația Municipală de Șah București.

Adelina Badea, CEO Mobexpert a oferit premiul special lui Cătălin Ardelean pentru coordonarea loturilor de juniori mici, care au obtinut cele mai bune rezultate din ultimii 30 de ani la Campionatele Europene. Maria Tătaru, Marketing Manager la Autonom, a premiat-o pe Delia Duca pentru cele aproape 400 de emisiuni de șah realizate (Strategie in alb și negru).

ADVERTISEMENT