Sport

Gică Popescu, mesaj superb după Franța – Elveția: „Un meci de neuitat, o atmosferă de neuitat”

„Baciul” a urmărit din tribune ultimul meci găzduit de Arena Națională la Euro 2020 și a fost fermecat de atmosfera creată de cei 25.000 de suporteri.
29.06.2021 | 16:57
Gica Popescu mesaj superb dupa Franta  Elvetia Un meci de neuitat o atmosfera de neuitat
ADVERTISEMENT

Un meci de neuitat, o atmosferă de neuitat. O seară de păstrat în albumul amintirilor noastre de fotbalişti şi de suporteri”. Așa a descris fostul căpitan al Generației de Aur atmosfera creată de suporteri – români, francezi și elvețieni deopotrivă – în tribunele Arenei Naționale.

Nici nu se putea altfel, având în vedere că Mbappe, Kante, Griezmann și „gașca nebună” a lui Shaqiri au pus punct meciurilor găzduite de România la acest Campionat European cu un spectacol de zile mari.

ADVERTISEMENT

De 120 de minute și o serie întreagă de lovituri de la 11 metri a avut nevoie Elveția pentru a produce marea surpriza a acestui turneu final: eliminarea campioanei mondiale chiar în optimile de finală ale competiției.

Atmosfera creată de suporteri pe Arena Națională l-a lăsat fără cuvinte pe Gică Popescu: „M-am simțit ca pe vremuri”

Ultimul meci de la Euro 2020 organizat pe Arena Națională a însemnat o seară de vis, un spectacol de vis, o atmosferă de vis. Am disputat atâtea partide importante în cariera mea, dar mă întreb ce m-a impresionat mai mult la Franța – Elveția.

ADVERTISEMENT

Meciul sau atmosfera creată de publicul nostru? A fost un meci cu de toate. Răsturnări de scor, un penalty ratat, o bară în minutul 90. Prelungiri și lovituri de departajare. I-a fost dat Bucureștiului să găzduiască cea mai frumoasă și mai tensionată partidă de până acum la acest Campionat European.

O partidă despre care se va vorbi mereu. Atmosfera care a învăluit acest meci de neuitat va rămâne și ea de neuitat. Cu atât mai mult cu cât aproximativ 90 la sută dintre spectatori au fost români. S-au făcut valuri în tribune.

ADVERTISEMENT

M-am simțit ca pe vremuri la Craiova sau ca în Italia 90, începutul poveștii Generației de Aur. S-a scandat Ro-mâ-niii-a! M-am simțit mândru de organizare și de implicarea publicului român.

Franța – Elveția a fost un meci care s-a ridicat la nivelul participării noastre. Și invers. A fost o seară de păstrat în albumul amintirilor noastre de fotbaliști și de suporteri”, a scris Gică Popescu pe contul său de Facebook.

ADVERTISEMENT

Și președintele UEFA a fost impresionat. Promisiunea făcută de FRF: „Vom reuşi să mai aducem evenimente la Bucureşti”

Prezent la rândul său în tribunele Arenei Naționale, președintele UEFA, Aleksander Ceferin, s-a declarat încântat de atmosfera creată de suporteri și a lăsat de înțeles că România are toate șansele să găzduiască, în viitorul nu foarte îndepărtat, alte competiții de acest nivel.

Ceferin a fost foarte mulțumit, nu numai el. Toți au fost impresionați. Unora le-au dat lacrimile când tot stadionul a strigat România. Și nouă ne dau, să știți, pentru că mă gândeam în seara asta ce ar fi fost să fim noi în locul Elveției. Sau măcar al Franței! Hai să fiu mai modest.

După ce va analiza ce s-a întâmplat în seara asta și pentru că a fost impresionat de ceea ce s-a întâmplat la București, poate domnul Ceferin ne mai atribuie niște meciuri.

Având în vedere și relația bună pe care o are cu Răzvan Burleanu, cred că vom reuși să mai aducem evenimente la București”, a dezvăluit directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT