Sport

Gică Popescu și Marcel Ciolacu au pregătit planul pentru schimbarea din temelii a sportului din România! „E în topul priorităților mele”

Gică Popescu și Marcel Ciolacu, Premierul României, au avut o discuție pe seama unui proiect care va schimbă din temelii sportul românesc, pe care fostul fotbalist o prioritizează.
28.03.2024 | 19:41
Gica Popescu si Marcel Ciolacu au pregatit planul pentru schimbarea din temelii a sportului din Romania E in topul prioritatilor mele
Acord total între Gică Popescu și Marcel Ciolacu pentru viitorul fotbalului românesc / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Fotbalul românesc se află într-o etapă mediocră, unde este nevoie de schimbări majore pentru evoluție. Gică Popescu a anunțat un nou proiect pentru sectorul de copii și juniori, ceea ce ar trebuit să aducă rezultate bune în viitor. Aflat în plin război cu FRF, fostul fotbalist legendar se preocupă de fotbal și fără ajutorul federației.

Implicarea Guvernului în academiile de fotbal, un pas în față?

Premierul Marcel Ciolacu a purtat discuții cu Gică Popescu, fostul mare fotbalist cunoscut pentru rezultatele sale pe teren, dar și-n sectorul de academii. Discuția a avut ca subiect central finanțarea de la stat a academiilor de fotbal sau cluburilor sportive, publice sau private.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu a dezvăluit discuția și viitorul proiect grandios pe rețelele de socializare, printr-un comunicat. Comunicatul a fost însoțit de o poză cu cei doi din cadrul discuțiilor avute la Guvernul României.

„Finanțarea academiilor și cluburilor de fotbal, dar și a sportului, în general, se află în topul priorităților mele în calitate de consilier pe probleme de sport în cadrul Guvernului.

ADVERTISEMENT

Am discutat cu premierul Marcel Ciolacu despre noi modalități și reglementări cu privire la finanțarea sportului, pentru că mai multe cluburi să poată primi sprijin financiar în viitorul apropiat.

Mă bucur că, după un proiect grandios precum Campionatul European desfășurat la București, ne aflăm în fața unui nou proiect extrem de important pentru viitorul sportului din România.“, a spus fostul mare internațional pe pagină sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu, un artizan în domeniul fotbalului juvenil

Fostul mare internațional este cunoscut și pentru rezultatele avute în academia sa, care-i poartă numele. Academia acestuia este o pepinieră pentru marile cluburi autohtone, care-au mai apelat la juniorii lui Gică Popescu.

De asemenea, Gică Popescu face parte din proiectul Academia Gheorghe Hagi, care a lansat de-a lungul timpului nume mari. Împreună cu „Regele“, fostul căpitan al Barcelonei, desfășoară un proiect model pentru fotbalul românesc, care generează rezultate.

ADVERTISEMENT

Copiii formați în academia constănțeană au doborât un record, fiind pepiniera cu cei mai mulți fotbaliști lansați către națională. Clubul condus de Gheorghe Hagi și Popescu a oferit 34 de jucători pentru naționale, peste diaspora românească din italia.

ADVERTISEMENT