Fotbal intern

Gică Popescu, surprins de alegerile lui Rădoi pentru România – Belarus: „Nu știam că e convocat”

11.11.2020 | 18:54
Gica Popescu surprins de alegerile lui Radoi pentru Romania  Belarus Nu stiam ca e convocat
ADVERTISEMENT

Fostul căpitan al echipei naționale și actualul președinte al celor de la FC Viitorul, Gică Popescu, s-a declarat surprins de cum arată primul 11 al lui Mirel Rădoi pentru meciul România – Belarus. 

Meciul de la Ploiești, programat pentru data de 11 noiembrie, este primul dintr-o serie de trei pe care „tricolorii” o vor susține la mijlocul lunii noiembrie.

ADVERTISEMENT

Partida este amicală, iar Mirel Rădoi a inclus în formula de start câteva nume surprinzătoare, printre care Bogdan Mitrea, David Lazar sau Cristian Ganea.

Gică Popescu, surprins de primul 11 al lui Rădoi din România – Belarus

Fiind un meci amical, Mirel Rădoi a preferat să abordeze partida cu Belarus apelând la mulți jucători care, cel mai probabil, nu vor face parte din primul 11 care va fi utilizat în duelurile din Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

Titularii lui Mirel Rădoi vor fi următorii: Lazar – Nedelcearu, Mitrea, Toșca – Mogoș, R. Marin, Nistor, C. Ganea – Man, Pușcaș, Fl. Tănase, în vreme ce pe banca de rezerve vor sta Bălgrădean, Tătărușanu,  V. Crețu, I. Cristea, Alibec, Al. Maxim, Al. Albu, Țîru, Bicfalvi, Cr. Manea, Camora și Al. Băluță.

Gică Popescu a comentat alegerile lui Rădoi și s-a declarat surprins de faptul că selecționerul a apelat la serviciile lui Bogdan Mitrea. În vârstă de 33 de ani, Mitrea este un fundaș central care evoluează pentru Sepsi Sfântu Gheorghe și care va debuta pentru România contra Belarusului.

ADVERTISEMENT

„Am văzut acum 10 minute echipa de start. Probabil va fi un sistem 3-4-3, jucăm mai ofensiv. Singurul care poate da explicații e Mirel. Sunt jucători care evoluează pentru prima dată, iar Mirel vrea să le dea încredere pe fondul unor evoluții bune la echipele de club. Poate joacă la fel și cu Norvegia. Nu avem de unde să știm. Sau joacă cu acest 11 pentru a avea un 11mai odihnit cu Norvegia, să-i păstreze pe ceilalți pentru celelalte meciuri.

De Mitrea sunt surprins, nici nu știam că e convocat și iată că e titular. E alegerea lui Mirel, el îi vede la antrenament, el i-a urmărit mai bine decât oricare dintre noi la echipele de club, probabil că are anumite argumente din punct de vedere tactic pentru această alegere. Da, sunt surprins. Și m-aș bucura să fiu surpins și după meci Man și Tănase sunt printre cei mai în formă din Liga 1. Man aș zice că e cel mai în formă. Meritau această titularizare.

ADVERTISEMENT

Sincer, n-am văzut cine apărără. Lazar? Eu mi-aș fi dorit să fie Cojocaru, că sunt convins că ar fi fost și el dacă nu ar fi avut COVID, pentru că a avut o evoluție foarte bună. Dar e important să avem în poartă mai multe variante indiferent cum se numesc aceastea, pentru că mi s-ar părea foarte trist să stăm într-un singur portar la națională indiferent unde ar juca.

Văd ceva pozitiv în faptul că Mirel încearcă mai multe sistem, 4-3-3 sau 4-2-3-1. E important să aibă mai multe sisteme pe care le poate schimba în funcție de adversar. Mă aștept ca naționala să joace bine și să câștige pentru a avea încredere. Nu poți crește pe un fost de rezultat negative. Putem face un joc bun, contra unei echipe modeste”, a declarat Gică Popescu la Digisport.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,25 este cota pentru ”2” la meciul România-Norvegia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT