Fotbal intern

Giedrius Arlauskis va pleca de la CFR Cluj la Al Ahli Jeddah. Asta e noua echipă a lituanianului. Exclusiv

10.04.2020 | 14:20
Giedrius Arlauskis va pleca de la CFR Cluj la Al Ahli Jeddah Asta e noua echipa a lituanianului Exclusiv
ADVERTISEMENT

Giedrius Arlauskis va pleca de la CFR Cluj la Al Ahli Jeddah. Portarul lituanian, care termină contractul în vară cu campioana României, s-a înțeles cu noua echipă, mai urmează doar semnarea actelor.

CFR Cluj a încercat să-l facă pe Arlauskis să semneze prelungirea angajamentului, dar Giedrius a refuzat. El dorea să plece încă din vara lui 2019, dar a rămas la insistențele patronului Neluțu Varga, așa cum a dezvăluit FANATIK.

ADVERTISEMENT

Giedrius Arlauskis va pleca de la CFR Cluj la Al Ahli Jeddah fără ca echipa campioană să ia vreun ban

De această dată lituanianul nu mai poate fi întors din drum, el motivându-le șefilor de la Cluj că are deja o vârstă (32 de ani împliniți pe 1 decembrie 2019) și vrea să mai prindă un contract important financiar pe final de carieră.

FANATIK a dezvăluit zilele trecute că pe masa goalkeeper-ului s-au aflat la un moment dat trei oferte extrem de tentante, toate din Arabia Saudită și toate cu salariu de 7 cifre.

ADVERTISEMENT

Între timp Arlauskis și impresarul său pare că s-au decis care este viitorul club pentru care va evolua acesta. Este vorba despre Al Ahli Jeddah, formație aflată după 22 de etape pe locul 4 în Arabia Saudită, cu 37 de puncte, 14 mai puține decât Al Hilal Riad, liderul condus de pe bancă de Răzvan Lucescu.

CFR Cluj nu va încasa niciun ban pe portarul său, aflat la final de contract, șefii din Gruia asigurându-și „spatele” prin transferul lui Cristi Bălgrădean de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Contract pe două sezoane pentru Giedrius Arlauskis la Al Ahli Jeddah, cu 1.100.000 de dolari anual!

La Al Ahli Jeddah, viitoarea destinație a lui Giedrius Arlauskis a jucat până în vara lui 2019 românul Nicolae Stanciu, cumpărat atunci, cu 4 milioane de euro de Slavia Praga.

Lituanianul va semna, dacă totul e cum s-a promis, un contract pe doi ani cu gruparea saudită, salariul acestuia urmând să fie de 1,1 milioane de dolari pe sezon. Adică o lovitură financiară importantă pentru „Arla”.

ADVERTISEMENT

Al Ahli Jeddah tocmai a schimbat antrenorul înainte de întreruperea campionatului, formația fiind preluată de Vladan Milojevic, fostul antrenor al celor de la Steaua Roșie Belgrad. Sârbul și-a dat acordul pentru aducerea lui Arlauskis, având ca obiectiv anul următor câștigarea titlului!

Al Shabab Riad încă mai speră să-l convingă pe Giedrius Arlauskis, care este înțeles cu Al Ahli Jeddah

Din informațiile FANATIK, Arlauskis s-a înțeles cu cei de la Al Ahli Jeddah, dar documentele se vor semna în zilele următoare. Depinde și de momentul când se va termina Liga 1, dar și campionatul din Arabia Saudită.

În tot acest timp, echipa care l-a ofertat prima oară pe lituanian, Al Shabab Riad, încă mai speră să aibă câștig de cauză pentru aducerea portarului pe ultima sută de metri. Este posibilă o schimbare de situație având în vedere că „Arla” nu a semnat încă, iar impresarul său încearcă să-i obțină cel mai bun salariu.

  • 3 oferte au fost pe masa lui Giedrius Arlauskis în ultimele săptămâni, toate din Arabia Saudită: Al Ahli Jeddah, Al Shabab Riad și Al Ittihad Jeddah
  • 1,6 milioane de euro este cota actuală a goalkeerper-ului lituanian de 32 de ani, care a câștigat titlul în fiecare sezon cu CFR Cluj! E aproape să o facă și în actualul!

 

ADVERTISEMENT