Fotbal intern

Gigi Becali a renunțat să mai plece la Muntele Athos. Și Mihai Stoica trebuia să meargă cu patronul FCSB. EXCLUSIV

18.03.2020 | 14:42
Gigi Becali a renuntat sa mai plece la Muntele Athos Si Mihai Stoica trebuia sa mearga cu patronul FCSB EXCLUSIV
Gigi Becali la conferinta de presa a prezentarii noului antrenor al FCSB, desfasurata la Palatul din Aleea Alexandru din Bucuresti, marti 27 decembrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Gigi Becali își programase un pelerinaj la Muntele Athos la jumătatea lunii martie. El ar fi trebuit să plece săptămâna trecută și să fie acum în Grecia, pentru a se ruga în Postul Paștelui.

Tot ceea ce s-a întâmplat în România și în lume în ultimele săptămâni i-au schimbat radical planurile patronului de la FCSB. FANATIK a aflat că acesta a renunțat să mai plece din țară cu doar două zile înaintea datei programate.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 1,63 este cota pentru „gol FCSB”. Vezi aici alte cote!

Gigi Becali, patronul FCSB, a renunțat să mai plece la Muntele Athos din cauza crizei provocate de coronavirus

Gigi Becali și-a făcut un obicei de a merge în pelerinaj la Muntele Athos, în special în Posturile Mari, al Crăciunului și al Paștelui. La fel trebuiau să se petreacă lucrurile și de această dată.

ADVERTISEMENT

El își programase deplasarea în Grecia de ceva timp și trebuia să plece la mijlocul săptămânii trecute, chiar când FRF a suspendat toate competițiile fotbalistice din țară.

Dar cu câteva zile înainte de plecare, Becali a renunțat să mai plece, anunțându-și apropiații că este mult mai bine să rămână în țară alături de familie și de evenimentele de aici. Mai ales că ulterior situația s-a înrăutățit și Guvernul a declarat stare de alertă generală pentru o perioadă de 30 de zile.

ADVERTISEMENT

Este pentru prima oară după mulți ani când Gigi Becali nu merge la călugării de la Athos în Postul Paștelui, deși el speră ca situația să se mai liniștească și să ajungă totuși în Grecia până la sărbătorile pascale.

Și Mihai Stoica trebuia să meargă cu Gigi Becali la Athos, dar a renunțat după victoria cu Craiova

Inițial, și Mihai Stoica trebuia să meargă împreună cu Gigi Becali în acest pelerinaj. În ultima vreme, oficialul celor de la FCSB și-a schimbat semnificativ prioritățile și stilul de viață, apropiindu-se tot mai mult de biserică.

ADVERTISEMENT

Meme Stoica a renunțat să mai meargă împreună cu Gigi Becali după victoria celor de la FCSB cu Craiova, 4-1, meci disputat cu porțile închise.

Victoria clară i-a readus pe roș-albaștri în lupta pentru titlu, iar pentru trupa lui Bogdan Vintilă urma deplasarea extrem de importantă de la Cluj, cu CFR, meci care până la urmă nu s-a mai disputat pentru că s-a întrerupt campionatul.

Gigi Becali și Mihai Stoica au discutat atunci importanța meciului și au ajuns la concluzia că Meme trebuie să meargă la Cluj cu echipa, să nu-i lase pe jucători singuri într-un moment atât de important. Meme a renunțat la plecare, apoi a făcut-o și Gigi Becali, dar din cu totul alte motive.

Gigi Becali își propusese să-l ia și pe antrenorul său Bogdan Vintilă în pelerinajul dinainte de Crăciun

Nu este prima oară când Becali își propune să meargă alături de oameni de la FCSB la Muntele Athos. La finalul anului trecut, înainte de Crăciun, Becali a fost în Grecia.

Inițial discutase și cu antrenorul său Bogdan Vintilă să i se alăture în acest demers. Dar programul competițional nu i-a permis lui Vintilă să plece cu Becali, tehnicianul fiind și el un om foarte credincios.

Gigi a mers doar cu câțiva apropiați la finalul lui 2019, unul dintre motivele sale principale fiind să se roage pentru sănătatea nepotului sau nepoatei sale, după ce a aflat că fiica sa Teordora, abia căsătorită, este însărcinată.

Patronul FCSB spune că nu se teme și e convins că credința și împărtășania va ajuta poporul român să treacă peste criza actuală

Gigi Becali spune că a rămas acasă și pentru a-și ajuta semenii în aceste zile grele pe care le traversează România. El deja și-a delegat oamenii de încredere pentru a duce ajutoare la spitale.

Ce să fac eu cu banii, dacă semenii mei sunt bolnavi? Cel mai important fac rugăciune în fiecare zi pentru semenii mei. Eu am o relație cu domnul Cercel, mi-a cerut ajutorul și am zis că da. Există o listă oficială a spitalului Matei Balș cu ce au nevoie acum. Am luat tot ce era nevoie pentru spital. Am zis că plătesc câte 5.000 de măști pe zi, plus halate, consumabile, mese, scaune, paturi, televizoare, calculatoare” – Gigi Becali

Patronul FCSB îi îndeamnă pe oameni să-și întoarcă fața spre credință în aceste momente și a venit cu exemplul său personal. Merge zilnic la biserică, ascultă Sfânta Liturghie, se roagă și se împărtășește.

Așa cum zice și Biserica, spun și eu să mergem la slujbe. Merg mai departe și spun altceva. O să vedeți dacă sunt nebun sau am dreptate. Țineți minte ce vă spun, o să vedeți că virusul ăsta, în toate țările în care se face Sfânta Liturghie, în țările ortodoxe, nu va fi puternic.

Dacă în biserică sunt 100 de oameni care au coronavirus și se împărtășeșsc, mă duc și eu și mă împărtășesc cu lingurița lor. Prin Sfânta Împărtășanie, Hristos ne însănătoșește! La rugăciune ne rugăm să ne ferească Dumnezeu de virus. Boala nu vine aici, nu are ce căuta aici. Dumnezeu va îndepărta pericolul!”, a mai spus Gigi Becali.

ADVERTISEMENT