Fotbal intern

Gigi Becali, amenințări dure după ședința LPF: „Dacă sunt furat, scot echipa de pe teren”

04.03.2021 | 17:02
Gigi Becali amenintari dure dupa sedinta LPF Daca sunt furat scot echipa de pe teren
ADVERTISEMENT

Patronul FCSB, Gigi Becali, a reacționat după ședința LPF în care s-a dezbătut introducerea sistemului VAR în Liga 1. El susține că, în lipsa tehnologiei, va scoate echipa de pe teren dacă se va simți dezavantajat de arbitraj. 

Între LPF și FRF există un adevărat joc de șah ce are ca miză introducerea tehnologiei în fotbalul din România. Deocamdată, niciuna dintre cele două părți nu cedează, astfel că cei dezavantajați așteaptă în continuare o soluție.

ADVERTISEMENT

Șeful FCSB crede că războiul dintre cele două foruri este unul inacceptabil și că responsabilitatea rezolvării problemei îi revine lui Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

Gigi Becali, amenințări dure după ședința LPF: „Scot echipa de pe teren!”

FCSB rămâne pe primul loc în Liga 1, dar se consideră o echipă dezavantajată de deciziile arbitrilor. Mai ales prin vocea managerului Stoica, roș-albaștrii au contestat în dese rânduri prestațiile celor care au împărțit dreptatea în partidele lor.

ADVERTISEMENT

Și Gigi Becali este un aprig contestatar al arbitrilor și nu a ezitat să sublinieze în repetate rânduri că este dispus la orice fel de sacrificiu pentru ca și în Liga 1 să fie introdus sistemul de arbitraj video, deja folosit în majoritatea campionatelor din Europa.

După ședința Adunării Generale a LPF, concluzia a fost aceeași ca până acum. Oficialii Ligii, în frunte cu Gino Iorgulescu, l-au acuzat pe președintele FRF că nu vrea să accepte obligația forului său de a acoperi costurile pregătirii arbitrilor pentru VAR.

ADVERTISEMENT

În opinia lui Gigi Becali, Gino Iorgulescu are dreptate, dar șeful FCSB insistă asupra faptului că problema trebuie rezolvată urgent și că certurile dintre cele două tabere nu contribuie la accelerarea procesului.

„Dacă ăștia se vor certa ca șoarecele și pisica vom avea VAR peste 100 de ani. Cheia este la Burleanu. Să nu o mai arunce pe Gino. Vrem VAR măcar la meciurile tari din play-off. Voi ajuta și eu cu bani pentru aducerea VAR, dar Burleanu trebuie să ia taurul de coarne. 

ADVERTISEMENT

Dacă nu vom aduce VAR-ul în România, atunci arbitrii vor decide campioana, iar eu nu vreau să ajung la mâna lor. Să văd și eu acum ce a înțeles Burleanu după ședința asta de la LPF! Eu nu cred ca FRF nu mai are bani pentru VAR.

Au primit și ei bani de UEFA și FIFA. VAR-ul trebuie să devină o prioritate pentru Burleanu și FRF. Nu vreau să transformăm campionatul într-un circ prin scoaterea echipelor de pe teren, dar daca eu simt că sunt furat așa voi face”, a spus Gigi Becali, conform Prosport.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Gaz Metan Mediaș: 1,34 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT