Fotbal intern

Semnal de alarmă pentru sportivi! ANAD interzice folosirea medicamentului promovat de Gigi Becali

03.03.2021 | 19:17
Semnal de alarma pentru sportivi ANAD interzice folosirea medicamentului promovat de Gigi Becali
ADVERTISEMENT

Patronul FCSB recomandă cu orice prilej administrarea de Ivermectină pentru a preveni infectarea cu coronavirus, dar medicamentul este interzis de Agenția Națională Anti-Doping.

Ivermectina este un medicament destinat tratării paraziților la animale, iar ANAD îi avertizează pe sportivi să nu-l folosească întrucât conține substanțe dopante, interzise la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

În România Ivermectina este strict interzisă, iar specialiștii avertizează că aceasta poate produce alergii și poate duce la șoc anafilactic.

Avertismentul ANAD pentru sportivi

În contextul pandemiei de coronavirus și pentru că mai multe persoane publice, între care și Gigi Becali, încurajează administrarea de Ivermectină, ANAD a remis un comunicat de presă în care le cere sportivilor să stea departe de acest medicament.

ADVERTISEMENT

”Sportivii trebuie să cunoască faptul că le este interzis un eventual tratament cu medicamentul comercializat sub denumirea de Ivermectina Pasteur FP 20 – comprimate pentru tratamentul endoparazitozelor produse de nematode și în ectoparazitozele produse de acarieni la câini. 

Ivermectină nu este aprobată de nicio autoritate guvernamentală de reglementare în domeniul sănătăţii pentru uzul terapeutic uman” , se arată în comunicatul emis de Agenția Națională Anti-Doping.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali aduce medicamentul din Ucraina

Finanțatorul echipei FCSB, Gigi Becali, nu se ferește să promoveze în continuare Ivermectina și spune că medicii care activează în clinica lui privată i-au recomandat-o.

”Eu am doctori la clinica mea pe care i-am adus de afară, studiau în străinătate, ei mi-au spus despre aceste tratamente, pentru că se făceau studii pe afară.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun este Ivermectina, așa mi-au spus. Se găsește doar la mine, acum în România, eu îl cumpăr din Ucraina”, explica în urmă cu o lună Gigi Becali.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Gaz Metan Mediaș: 1,91 este cota pentru „peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT