Sport

Gigi Becali, declaraţie incredibilă după ce arbitrul maghiar a dat penalty la ultima fază: ”De ieri, ungurii sunt prietenii mei!”

Gigi Becali a îngropat securea războiului cu etnicii maghiari, după ce arbitrul Tamás Bognár a dat penalty în prelungirile meciului Viking – FCSB 1-3.
26.08.2022 | 13:00
Gigi Becali declaratie incredibila dupa ce arbitrul maghiar a dat penalty la ultima faza De ieri ungurii sunt prietenii mei
Gigi Becali s-a declarat prietenul maghiarilor după ce arbitrul Tamás Bognár din Ungaria a dictat penalty pentru FCSB în victoria roș-albaștrilor 3-1 cu Viking din Conference League.© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FCSB s-a calificat cu șansă în grupele Conference League după ce a primit o lovitură de la 11 metri în minutele adiționale ale partidei de la Stavanger, cu Viking.

Gigi Becali, prietenul maghiarilor

Patronul vicecampioanei României, Gigi Becali, a uitat de conflictele și neconcordanțele de idei pe care le-a avut de-a lungul timpului cu etnicii maghiari.

ADVERTISEMENT

Faza din minutul 90+2 a meciului Viking – FCSB 1-3, la determinat pe omul de afaceri să-și ofere prietenia veșnică cetățenilor de etnie maghiară. Centralul Tamás Bognár, din Ungaria, a fost omul care l-a sensibilizat pe Becali.

Arbitrul a dictat, după o ușoară ezitare, penalty pentru FCSB după un duel între apărătorul norvegian Sondre Bjørshol și căpitanul roș-albaștrilor Florinel Coman.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali nu are nici un dubiu asupra veridicității deciziei lui Bognár, dar a mărturisit că nu se aștepta să arate punctul cu var deoarece momentul contactului între Bjørshol și Coman a avut loc după ce balonul se îndepărtase de zona în care s-a produs faultul.

”Începând de aseară maghiarii sunt prietenii mei. A fost penalty, dar nu-l dădea nimeni. Mă mir cum l-a văzut că trebuia să-și întoarcă ochii de la fază că a fost întârziată atingerea.

ADVERTISEMENT

Trecuse și timpul că era minutul 92 plus 20 de secunde, se terminase meciul. Era convins că se intră în prelungiri”, a spus Gigi Becali la Pro Arena.

Arbitrul Istvan Kovacs și premierul Ungariei, Viktor Orban, între ”clienții” lui Gigi Becali

Finanțatorul roș-albaștrilor este unul dintre cei mai mari contestatari ai arbitrului Istvan Kovacs, pe care l-a acuzat în repetate rânduri că ar face jocurile campioanei CFR Cluj, încă de pe vremea când clubul era patronat de Paszkany Arpad.

ADVERTISEMENT

Considerat cel mai bun arbitru român al momentului, Istvan Kovacs a avut mai multe conflicte și cu jucătorii de la FCSB, ceea ce a amplificat și mai mult reacțiile omului de afaceri.

În ultima vreme și premierul Ungariei, Viktor Orban a intrat în cătarea lui Gigi Becali din cauza investițiilor Guvernului de la Budapesta în infrastructura cluburilor de fotbal din ținutul secuiesc.

”Dacă nu-i avem pe maghiari, cu cine ne mai batem? Ne batem între noi. Dacă se ridică, investesc eu mai mulți bani. Nu-i las pe unguri să treacă peste FCSB. Ei, niciodată în viața lor, nu vor trece peste o echipă românească. Trebuie să-l ținem la coadă pe Orban. 

‘Tot ce mișcă-n țara asta, râul, ramul, mi-e prieten numai mine, iară ție, dușman este’, Vikor Orban. Poate să vină cât vrea pe stadioane, vai de capul lui. Cât sunt eu în fotbal, el să-și pună pofta în cui!

Eu mă bat cu Guvernul maghiar. Îl invit la luptă. Să vedem care e mai puternic. I-am aruncat mănușa lui Viktor Orban”, spunea în urmă cu o lună de zile Gigi Becali, într-o conferință de presă.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,70 este cota pentru ”nu marchează ambele echipe” la FCSB – Hermannstadt. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT