Sport

FCSB – Dinamo 9-0, dar Gigi Becali suferă. Culise incredibile: l-a sunat la 2 noaptea, iar apoi l-a călcat în picioare pe Edi Iordănescu după istoricul 6-0 din tur! Exclusiv

Deși FCSB a făcut instrucție cu marii rivali, Gigi Becali e profund nemulțumit: "Nu jucam nimic!". L-a criticat pe Toni Petrea după 3-0, dar Fanatik a aflat ce a putut să-i facă actualului selecționer al României.
01.02.2022 | 20:03
FCSB  Dinamo 90 dar Gigi Becali sufera Culise incredibile la sunat la 2 noaptea iar apoi la calcat in picioare pe Edi Iordanescu dupa istoricul 60 din tur Exclusiv
Gigi Becali şi Edi Iordănescu. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB şi-a umilit rivala Dinamo în acest sezon, scorul cumulat al celor două meciuri fiind 9-0. În ciuda victoriilor zdrobitoare cu 6-0, respectiv 3-0, Gigi Becali a fost nemulţumit după fiecare meci cu Dinamo.

Gigi Becali, nemulţumit după 3-0 cu Dinamo: “Mă tem după partida asta, așa nu se poate câștiga campionatul”

Exigentul patron de la FCSB a spus după victoria din “Groapă” că altă echipă, mai bine pregătită, le-ar fi dat 3 celor de la FCSB, spunând că după o asemenea prestaţie (repetăm, după victoria cu 3-0 în faţa lui Dinamo) nu se poate câştiga campionatul:

ADVERTISEMENT

„Mă tem după partida asta, așa nu se poate câștiga campionatul. Cum să fiu mulțumit dacă nu joci nimic. N-am jucat nimic! Am dat un gol de geniu la 1-0, iar după aceea norocul a făcut să nu avem probleme. A dat ăla cu capul pe lângă bară, a ratat și Torje. Dacă marca Torje și aveam probleme.

Pasam aiurea, dădeam mingea la adversar, nu poți să câștigi așa campionatul. Nu îmi convine ce am jucat aseară. Când vrei să câștigi campionatul, atunci dai război. Oaidă nu e un super fotbalist, dar a dat război.

ADVERTISEMENT

Eu nu sunt mulțumit. Nu contează că e 3-0, contează că nu am jucat nimic. O să vorbesc cu jucătorii și o să le spun că așa nu se câștigă campionatul. Nu am avut un adversar pe măsură pentru că luam noi 3 goluri”, a “tunat” Gigi după victorie la Pro X.

Culise incredibile: l-a sunat la 2 noaptea, iar apoi l-a călcat în picioare pe Edi Iordănescu după istoricul 6-0 din tur!

Însă, Gigi Becali a făcut scandal şi după meciul din tur cu Dinamo, când FCSB a obţinut cea mai clară victorie din istorie în faţa rivalilor: 6-0! Edi Iordănescu şi-a umilit rivala, însă patronul nu a fost mulţumit nici atunci de prestaţie.

ADVERTISEMENT

Avea să fie primul mare scandal dintre Edi Iordănescu şi Gigi Becali la FCSB şi FANATIK vă prezintă culisele acestui conflict izbucnit după victoria cu 6-0! în faţa rivalilor.

Patronul l-a sunat pe Edi Iordănescu la 02:00 noaptea după meci, dar antrenorul nu a răspuns

Apropiaţii patronului au povestit pentru publicaţia noastră că la câteva ore după victoria FCSB-ului cu Dinamo, scor 6-0, Gigi Becali l-a sunat pe Edi Iordănescu. Era ora 02:00 noaptea, iar antrenorul nu a răspuns pentru că dormea.

ADVERTISEMENT

Dimineaţa, la ora 07:00, Gigi Becali l-a sunat din nou pe tehnician, care tot nu a răspuns. Edi Iordănescu a sunat înapoi o oră mai târziu. În primă fază, Gigi l-a luat la rost pe antrenor pentru că nu răspunde când îl sună patronul şi că nu e normal să se întâmple asta.

Gigi Becali i-a reproşat că echipa nu joacă nimic: “Nu mă interesează că am bătut cu 6-0, vreau să văd trasee”

Apoi, Gigi Becali a trecut la reproşurile legate de jocul echipei (după 6-0 cu Dinamo). Patronul i-a transmis clar lui Edi că echipa a luat-o pe un drum greşit, că nu există trasee, nu joacă tiki-taka, nu sunt promovaţi tinerii: “Păi ce, aia e echipa cu care am jucat? Cel mai slab Dinamo din istorie! Îi băteam oricum, dar eu vreau tiki-taka, d-alea… PlayStation… spectacol, Edi!”

Edi Iordănescu a rămas mască şi nu ştia dacă reproşurile patronului sunt în glumă sau nu. Însă, Becali nu glumea deloc şi i-a transmis lui Edi: “Nu mă interesează că am bătut cu 6-0, eu vreau să văd trasee, să intre tinerii că pe ăştia vreau să-i vând”, a fost reacţia tranşantă a patronului.

Antrenorului nu îi venea să creadă că patronul îl ceartă după victoria cu 6-0 şi a încercat să îi spună lui Becali statisticile zdrobitoare din derby: “Patroane, poate vorbim de alt meci! Am bătut Dinamo la cea mai mare diferență de scor”, a fost răspunsul lui Edi.

Edi Iordănescu s-a enervat: “Pe bune, ai ajuns să mă cerți după ce batem cu 6-0?”

Însă, patronul nici nu a vrut să audă: “Nu mă interesează astea. Mie nu îmi place ce am văzut!  Sunt total nemulțumit. Nu jucăm nimic”, i-a transmis clar Becali, spre stupoarea antrenorului, motivând că Dinamo oricum e o echipă aflată în derivă.

Edi Iordănescu s-a enervat și i-a replicat lui Gigi Becali: “Pe bune, ai ajuns să mă cerți după ce batem cu 6-0?”.  Iar Gigi Becali i-a spus direct că pe el nu îl interesează și vrea să își vândă jucătorii tineri.

Gigi a închis televizorul când a văzut că galeria îi scandează numele lui Edi Iordănescu!

Un alt episod interesant, relatat pentru FANATIK de apropiaţii patronului, s-a întâmplat la finalul meciului. Cei 30.000 de fani ai roş-albaştrilor de pe Arena Naţională au fost în extaz după victoria cu 6-0 în faţa lui Dinamo şi au început să îi scandeze numele lui Edi Iordănescu.

În momentul în care Gigi Becali a văzut că prim planul a fost luat de antrenor şi că toată lumea îl lăuda şi îi scanda numele, le-a transmis apropiaţilor să închidă televizorul. Patronul era gelos că lumea era în extaz cu “marele Edi” şi că el nu mai conta în acest succes răsunător.

Apoi, atacurile au devenit publice: “Dacă nu joacă echipa, nu e bine! La mine trebuie să joace echipa”

Acesta a fost doar primul din şirul de scandaluri care au dus la inevitabila despărţire dintre Edi Iordănescu şi Gigi Becali. În ciuda victoriilor, patronul nu a mai rezistat şi a izbucnit în spaţiul public, în ciuda victoriilor înşiruite de FCSB:

“E foarte bine că își câștigă meciurile, dar nu e foarte bine… I-am spus și lui. Dacă nu joacă echipa, nu e bine! La mine trebuie să joace echipa, să paseze, să aibă posesie. Mâna lui Edi încă nu s-a văzut“, a spus Gigi Becali după victoria cu Mioveni, scor 3-1.

Apoi, Gigi Becali a început să îi critice pe jucători în spaţiul public, iar punctul culminant l-a reprezentat momentul în care a spus în direct: „Fac ceva pe contractul ăla! Ura și la revedere!”, fiind întrebat despre clauza de reziliere de 500.000 de euro.

Ruptura a devenit inevitabilă când avocaţii lui Edi Iordănescu i-au trimis notificare lui Gigi Becali

A fost momentul în care Edi Iordănescu le-a cerut avocaţilor să îi trimită o notificare lui Gigi Becali că poate rezilia unilateral contractul şi accesa clauza de 500.000 de euro pentru încălcarea clauzelor.

Din acest moment ruptura a devenit iremediabilă între cele două părţi, iar Edi Iordănescu a hotărât să plece de la FCSB pe data de 14 noiembrie 2021, fiind sfătuit de apropiaţi să renunţe şi la clauza de jumătate de milion de euro, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate.

La începutul acestui an, Edi Iordănescu a devenit noul selecţioner al echipei naţionale. Tehnicianul a semnat un contract valabil până în 2024, cu obiectivul de a califica România la Campionatul European din Germania.

“Nu l-am dat afară, dar chiar dacă ar fi fost așa, care-i problema? Am încălcat legea? Care rezultate? A luat 22 din 29, nu-mi convine. A venit când aveam șapte puncte diferență de CFR? Acum câte sunt? Sunt opt? Așa facem socoteala”, Gigi Becali după despărţirea de Edi Iordănescu

  • 3 luni a rezistat Edi Iordănescu pe banca celor de la FCSB
  • 8 victorii, 2 remize şi 1 înfrângere a înregistrat Edi Iordănescu pe banca roş-albaştrilor

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC U Craiova 1948: 1,47 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT