Sport

Jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB, caracterizat de fostul antrenor: „E un Busquets! E inteligent în joc”

Dorit cu insistență de patronul FCSB, Gigi Becali, încă din această iarnă, fundașul central al lui Sepsi, care poate juca și mijlocaș la închidere, este comparat de fostul lui antrenor cu Busquets.
19.12.2021 | 10:56
Jucatorul dorit de Gigi Becali la FCSB caracterizat de fostul antrenor E un Busquets E inteligent in joc
ADVERTISEMENT

FANATIK a informat, în exclusivitate, pe 9 decembrie, că lista de achiziții a FCSB în această iarnă este deschisă de mijlocașul la închidere Nicolae Păun, de la Sepsi, care poate evolua și fundaș central.

Sepsi primește, duminică, de la ora 20:30, replica lui FCSB în etapa a 21-a a Ligii 1, ultima care se va juca în acest an. Formația covăsneană este pe locul 10, dar poate urca două locuri dacă învinge, iar FC Argeș pierde cu CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Leo Grozavu îi recomandă lui Nicolae Păun să mai stea un an la Sepsi

Începutul sezonului actual a fost modest pentru Sepsi, care în primele 10 etape a obținut doar 9 puncte, astfel că antrenorul a fost demis. Chiar și așa, Leo Grozavu continuă să urmărească evoluția formației covăsnene și știe de interesul lui FCSB pentru Păun.

Mă bucur pentru Păun că a intrat în vizorul celor de la FCSB. Aflasem și eu de interesul lor. Mă bucur, mai ales că băiatul a fost aproape să se lase de fotbal. E un Busquets, bineînțeles păstrând proporțiile.

ADVERTISEMENT

Este inteligent în joc, vede bine jocul, pasează bine în regim de viteză și de presiune, dar Bucureștiul e dur. Eu aș spune că ar fi bine să mai stea un an la Sepsi, deși e foarte matur în joc. Mai trebuie să acumuleze la partea fizică.

Este un băiat liniștit și foarte cuminte, atipic stilului de fotbalist din prezent”, a spus Grozavu pentru digisport.ro.

ADVERTISEMENT

Salariul lui Nicolae Păun era de 2.000 de lei, susține Leo Grozavu

Auzisem de interesul celor de la FCSB pentru el. Nicolae este un băiat modest, cu foarte mult bun simț în afara terenului. Depinde numai de el să reușească de acum înainte. Eu i-am oferit o șansă, când activam la Sepsi.

El voia chiar să se lase de fotbal. Nu se putea întreține, nu-i ajungeau banii. Știți câți bani câștiga? Avea un salariu în jur de 2.000 de lei. De aceea voia să se lase și să caute altceva”, a mai spus Grozavu.

ADVERTISEMENT

Dacă nu i se propunea nimic, în vară se lăsa de fotbal. Acum are și el un salariu decent”, a dezvăluit tehnicianul.

Debutul lui Nicolae Păun la Sepsi era preconizat pentru primăvara lui 2020, dar a fost întârziat de pandemia de Covid-19

Era pe la echipa a doua, apoi împrumutat la Târgu Secuiesc, la fel ca și Ștefănescu. Într-o zi, l-am chemat la prima echipă și nu a mai plecat. Este un fotbalist atipic. E foarte talentat. Este fundaș central și mijlocaș în fața apărării.

Este venit din Oltenia, dar a mai trecut pe la Ardealul Cluj, după care a ajuns la Sepsi. În primăvara anului trecut, trebuia să debuteze, dar a apărut nenorocirea aia cu COVID-ul care ne-a măcinat”, a mai spus Grozavu.

Instalat pe banca tehnică a lui Sepsi OSK Sf. Gheorghe în toamna anului 2019, Leo Grozavu a dus echipa în sezonul următor, pentru prima dată în istorie, în finala Cupei României, pierdută cu 1-0 în fața lui FCSB cu 1-0.

După un an a calificat echipa în play-off, iar locul 4 obținut la finele sezonului 2020/2021 a permis grupării din Sf. Gheorghe să participe în preliminariile nou înființatei UEFA Conference League.

Gigi Becali l-a contactat pe jucător, pentru a-l aduce la FCSB, prin intermediul impresarului

Directorul general al secuilor, Attila Hadnagy, a lăsat să se înțeleagă că jucătorul este cu un pas în curtea roș-albaștrilor. „Pe noi domnul Gigi Becali nu ne-a contactat direct, dar s-au interesat de Nicolae prin impresarul lui, Florin Vulturar.

Pe noi ne bucură, înseamnă că avem jucători buni, dacă patronul de la FCSB se interesează de ei. Nu este primul, probabil nu va fi nici ultimul. A mai mers acolo Dumiter.  Dacă ar fi să spun acum dacă e sau nu de vânzare, aș spune nu. Cel puțin până în vară.

Dar, la fel de adevărat e că o ofertă bună nu ar putea fi refuzată. Până nu vedem o ofertă concretă, nu putem comenta. O să vedem ce se va întâmpla la iarnă”, a spus declarat Attila Hadnagy, pentru GSP.ro.

  • (P) Cota BETANO pentru Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – FCSB: 6,30 este cota pentru „Șansă dublă: 1 / X”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT