Sport

Gigi Becali i-a stabilit o clauză de 150 de milioane de euro la FCSB, dar a ajuns în Liga 2! A pierdut Mihai Stoica pariul?!

Adrian Romeo Niță a avut la FCSB o clauză de 150 de milioane de euro. Dar Gigi Becali nu i-a dat prea multe șanse "noului Messi", care a ajuns în Liga 2.
09.02.2023 | 15:57
Gigi Becali ia stabilit o clauza de 150 de milioane de euro la FCSB dar a ajuns in Liga 2 A pierdut Mihai Stoica pariul
Adrian Niţă, într-un derby CFR Cluj - FCSB. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

În ultimii ani, pe la FCSB s-au perindat mulţi fotbalişti tineri cu care patronul Gigi Becali era sigur că va da lovitura. Astfel, jucători precum Robert Vâlceanu, Ianis Stoica, Robert Ion sau Adrian Niţă au avut clauze cuprinse între 100 şi 200 de milioane de euro, dar niciunul nu a ajuns măcar să plece pe 1 milion de euro.

Gigi Becali i-a stabilit o clauză de 150 de milioane de euro la FCSB, dar a ajuns în Liga 2! A fost pariul lui Mihai Stoica

Patronul Gigi Becali i-a fixat lui Adrian Romeo Niţă o clauză de 150 de milioane de euro în 2020, când avea doar 17 ani, în speranţa că mijlocaşul se va transforma într-un “nou Messi”. Entuziasmul patronului a fost alimentat şi de managerul general, Mihai Stoica:

ADVERTISEMENT

”Pe Niță îl văd că pe cea mai mare speranță a academiei noastre. E născut în 2003, e mai mic și decât Ianis Stoica. Niță va ajunge un fotbalist de care se va auzi, vă spun asta cu certitudine! A subordonat deja Dinamo la categoria lui de vârstă.

Așa cum am spus de Man, când nu-l știa nimeni, că va ajunge un mare fotbalist, așa zic și acum. O să auziți de el”, a declarat Mihai Stoica în 2020. Dar şi managerul pare că a pierdut acest pariu.

ADVERTISEMENT
Adrian Niţă, într-un duel cu Ciprian Deac. Sursa: sportpictures.eu
Adrian Niţă, într-un duel cu Ciprian Deac. Sursa: sportpictures.eu

Niţă, printre cei nouă jucători daţi afară de la FCSB! A semnat cu CSM Slatina

Adrian Niţă se numără printre cei nouă jucători disponibilizaţi de la FCSB în începutul lunii februarie. Drumul de la 150 de milioane de euro la postura de jucător liber de contract poate fi uneori foarte rapid şi foarte crud.

Mijlocaşul în vârstă de 19 ani şi-a găsit rapid echipă după despărţirea de FCSB şi s-a întors acasă. El va evolua în Liga 2 Casa Pariurilor la CSM Slatina, formaţia din oraşul său natal. Oltenii au anunţat oficial mutarea:

ADVERTISEMENT

“Adrian Romeo Niţă, noul jucător al echipei CSM Slatina. Echipa noastră l-a transferat pe tânărul mijlocaş, în vârstă de 19 ani, Adrian Romeo Niţă, jucător care în prima parte a acestui sezon a evoluat pentru Unirea Constanţa.

Adrian Romeo Niţă este născut în Slatina, pe 8 martie, anul 2003, fiind format la Liceul cu Program Sportiv, de către profesorul Ion Pîrvulescu. Talentatul mijlocaş a ajuns, la vârsta de 15 ani, la FCSB, iar la 17 ani a debutat în Liga I, în tricoul formaţiei bucureştene.

ADVERTISEMENT

Adrian Romeo Niţă are, de asemenea, convocări la echipele naţionale de juniori, iar în decursul carierei a mai evoluat pentru FC Turris Turnu Măgurele. Bine ai venit acasă, Adrian Niţă!”, se arată în comunicatul celor de la Slatina.

Adrian Niţă, a semnat cu CSM Slatina
Adrian Niţă, a semnat cu CSM Slatina. Sursa: Facebook Slatina

Are nouă prezenţe pentru FCSB, toate în play-off!

În acest sezon, mijlocaşul a evoluat în 13 meciuri pentru Unirea Constanţa, formaţie la care a fost împrumutat de la FCSB. El a prins nouă prezenţe pentru FCSB în SuperLiga, toate în play-off, în sezoanele 2019-2020 şi 2020-2021.

  • 19 ani are Adrian Niţă
  • 75.000 de euro este cota de piaţă a lui Adrian Niţă

  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,18 este cota pentru „total goluri: peste 2,5” la meciul FC Voluntari – FCSB

ADVERTISEMENT