Fotbal intern

Gigi Becali, mai generos cu Dennis Man decât specialiștii nemți. Ce cote au „perlele” României

18.12.2020 | 16:27
Gigi Becali mai generos cu Dennis Man decat specialistii nemti Ce cote au perlele Romaniei
ADVERTISEMENT

Nemții de la Transfermarkt sunt printre cele mai reputate surse din fotbalul internațional atunci când vine vorba despre evaluările cotelor de piață ale fotbaliștilor. Dennis Man este considerat de ei drept cel mai scump jucător din Liga 1. 

Nemții îl evaluează pe Man la 6,5 milioane de euro. În top 5 din Liga 1, fostul fotbalist de la UTA este urmat de colegul său de la FCSB, Florinel Coman. „Mbappe” este cotat de Transfermarkt la 5,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Prin comparație, Gigi Becali cere în schimbul fotbaliștilor săi câte 15 milioane de euro. Asta deși ungurul Dominik Szoboszlai, care i-a ajutat pe maghiari să se califice la Euro 2020, a costat doar 20 de milioane.

Gigi Becali, mai generos cu Dennis Man decât specialiștii nemți. Rămâne cel mai scump din Liga 1

În vârstă de 22 de ani, Dennis Man este cel mai scump jucător din Liga 1. Patronul de la FCSB, Gigi Becali, nu plănuiește să îl lase să plece pentru mai puțin de 15 milioane de euro. Cu toate acestea, estimările lui Becali nu corespund cu analizele efectuate de nemții de la Transfermarkt, care consideră că Man nu costă mai mult de 6,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Aceștia au recalculat cotele fotbaliștilor, la final de 2020, iar Man este cel mai valoros fotbalist din Liga 1, dar departe de aproximările patronului său. Din top 5 cei mai scumpi fotbaliști din Liga 1 fac parte și celelalte două guri de foc din atacul FCSB, Florinel Coman și Florin Tănase. Iată cu arată topul:

  1. Dennis Man – 6,5 milioane de euro
  2. Florinel Coman – 5,5 milioane de euro
  3. Alexandru Cicâldău – 5,5 milioane de euro
  4. Florin Tănase – 3 milioane de euro
  5. Andrei Burcă – 2,3 milioane de euro
ADVERTISEMENT

Adus la FCSB de la UTA în 2016, Dennis Man a ajuns să fie cel mai important fotbalist al echipei care are ocazia să redevină lider, dacă se impune pe terenul Universității Craiova. Man a evoluat în 12 meciuri pe parcursul sezonului 2020-2021 al Ligii 1, dar are și două apariții în Europa League. El a reușit 13 goluri și șapte pase decisive. Reușitele i-au adus o creștere a cotei cu 1,5 milioane de euro. În august, el era evaluat la 5 milioane.

Care sunt cei mai scumpi 5 jucători români

Maghiarul Dominik Szoboszlai avea o cotă de piață de 25 de milioane de euro înainte de a se transfera la RB Leipzig de la RB Salzburg. Este probabil ca relația strânsă dintre cele două echipe să fi facilitat un preț preferențial de doar 20 de milioane de euro, însă mijlocașul de 20 de ani a ajuns în Germania pe o sumă ce nu îi dă speranțe prea mari lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Asta pentru că performanțele lui Szoboszlai din ultimii ani l-au adus în atenția marilor cluburi din vestul Europei, precum Real Madrid sau Arsenal. Cu toate acestea, cei de la Salzburg nu au reușit să obțină pe fotbalistul considerat viitorul mare talent dat de Ungaria, mai mult de 20 de milioane. În condițiile în care Dennis Man nici măcar nu se apropie de reușitele lui Szoboszlai, care a jucat și a marcat în grupele UCL, dar și-a și ajutat naționala să se califice la Euro 2020, pretențiile lui Becali par a fi nejustificate.

De altfel, cotele de piață ale fotbaliștilor români nu sunt prea ridicate, în viziunea nemților de la Transfermarkt. Cel mai scump fotbalist din țara noastră este mijlocașul Răzvan Marin, de la Cagliari, cotat la 10 milioane de euro. Ianis Hagi, de la Rangers, este de abia pe locul 11, cu o cotă de 4,5 milioane de euro. Iată cum arată top 5:

  1. Răzvan Marin – 10 milioane de euro
  2. Ionuț Radu – 8 milioane de euro
  3. Dennis Man – 6,5 milioane de euro
  4. Valentin Mihailă – 6 milioane de euro
  5. Alexandru Mitriță – 5,50 milioane de euro

Cine sunt cei mai scumpi jucători din lume

Nu doar românii au fost luați în vizor de nemții de la Transfermarkt atunci când aceștia au recalculat cotele fotbaliștilor. Și jucătorii din marile campionate europene și-au văzut cotele reevaluate, iar top 5 este dominat de PSG și Liverpool. Ajuns la 35 de ani, Cristiano Ronaldo păstrează o cotă de piață de 60 de milioane de euro, însă este de abia pe locul 67 la nivel global!

Rivalul său, Lionel Messi, stă mult mai bine, cu o cotă de piață de 100 de milioane de euro. Argentinianul are și avantajul vârstei în fața superstarului portughez de la Juventus Torino, fiind cu doi ani mai tânăr decât acesta. Aceștia sunt cei mai scumpi fotbaliști din lume, conform Transfermarkt:

  1. Kylian Mbappe – 180 de milioane de euro
  2. Neymar – 128 de milioane de euro
  3. Sadio Mane, Mohamed Salah, Harry Kane, Kevin De Bruyne – 120 de milioane de euro
  4. Trent Alexander-Arnold, Raheem Sterling – 110 milioane de euro
  5. Joao Felix, Jadon Sancho, Erling Haaland, Lionel Messi – 100 de milioane de euro
ADVERTISEMENT