Sport

Gigi Becali riscă să ajungă iar în închisoare! Judecătorii confirmă legalitatea rechizitoriului în dosarul fraudei la vot

Judecătoria Buftea a confirmat legalitatea rechizitoriului în dosarul în care finanțatorul FCSB a fost trimis în judecată pentru fraudă la vot.
23.03.2023 | 19:20
Gigi Becali risca sa ajunga iar in inchisoare Judecatorii confirma legalitatea rechizitoriului in dosarul fraudei la vot
Gigi Becali riscă să ajungă iar în închisoare! Judecătorii confirmă legalitatea rechizitoriului în dosarul fraudei la vot. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot, în ianuarie 2023. Becali a contestat legalitatea rechizitoriului, însă Tribunalul Buftea a respins excepțiile invocate de acesta și a dispus începerea judecării cauzei.

Lovitură dură pentru Gigi Becali din partea Tribunalului Buftea

Gigi Becali a fost eliberat condiţionat în aprilie 2015 din Penitenciarul Poartă Albă, după ce a executat o treime din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni primită în trei dosare. Este vorba de dosarul “Valiza”, cel privind schimbul de terenuri cu MApN şi dosarul sechestrării hoţilor care i-au furat maşina.

ADVERTISEMENT

După eliberare însă, patronului FCSB i s-au impus mai multe interdicţii, printre care dreptul de a alege şi de a fi ales în funcţii publice, dar şi dreptul de a vota.

Însă, în octombrie 2018, el a încălcat ultima dintre ele. S-a prezentat la vot la ”Referendumul pentru familie” în cadrul căruia românii au fost chemaţi să se exprime dacă sunt de acord sau nu pentru schimbarea definiţiei familiei din Constituţie.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, în startul acestui an a fost trimis în judecată. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea l-au găsit vinovat  pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot.

Conform art.387 alin.1 lit.a din Codul penal, această faptă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

ADVERTISEMENT

Becali a contestat legalitatea rechizitoriului, însă judecătorii au respins excepțiile invocate de acesta. Cu precizarea că decizia luată în procedura de cameră preliminară poate fi contestată.

”Respinge cererile şi excepţiile invocate de către inculpatul BECALI GEORGE, ca neîntemeiate. În baza art. 346 alin. (1) şi (2 )C. proc. pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 6639/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea privind pe inculpatul BECALI GEORGE, trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot, în stare de recidivă, prev. de art. 387 alin. 1 lit. a C.p., cu aplic. art. 41 alin. 1 C.p.., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul BECALI GEORGE. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 23.03.2023”, se precizează în decizie.

ADVERTISEMENT

  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,47 este cota pentru „2 solist” la meciul Sepsi – FCSB

Tags:
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e...
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e căsnicia unei vedete din România cu un fost sportiv de peformanță
Viața bate filmul. Dezvăluirile incredibile ale unei foste spioane a Moscovei. Ce spune...
Viața bate filmul. Dezvăluirile incredibile ale unei foste spioane a Moscovei. Ce spune despre Putin și războiul din Ucraina
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
A rămas fără plămân, după ce a fost operat de cancer, deşi avea...
A rămas fără plămân, după ce a fost operat de cancer, deşi avea TBC. Despăgubiri uriaşe pentru un pacient din Capitală după 9 ani de procese 
Vedeta care va împlini 75 de ani, dar arată ca o adolescentă! Îşi...
Vedeta care va împlini 75 de ani, dar arată ca o adolescentă! Îşi caută iubit, la 12 ani după divorţ: Poate fi intimidant!
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate...
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate să facă asta! Cum a apărut supermodelul / FOTO
Cum aflii data când ieși la pensie. Formula de calcul
Cum aflii data când ieși la pensie. Formula de calcul
De ce a murit, de fapt, marele actor Costel Constantin. Cum au arătat...
De ce a murit, de fapt, marele actor Costel Constantin. Cum au arătat ultimele ore din viața maestrului
Salarii mai mari pentru acești români. Câți bani vor primi în plus
Salarii mai mari pentru acești români. Câți bani vor primi în plus
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când...
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
Florian Coldea, la DNA. Fostul șef al SRI, audiat într-un dosar de trafic...
Florian Coldea, la DNA. Fostul șef al SRI, audiat într-un dosar de trafic de influență și spălare de bani
De ce a refuzat regele Ferdinand unirea Ungariei cu România. Cine l-a sfătuit...
De ce a refuzat regele Ferdinand unirea Ungariei cu România. Cine l-a sfătuit să nu fie de acord