Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Gigi Becali, verdict în cazul plafonării plăților cu bani cash: „Încalci Constituția!”

Gigi Becali a comentat legea care presupune plafonarea plăților cash. Omul de afaceri este convins că inițiativa nu va fi implementată cu succes.
06.11.2023 | 17:37
Gigi Becali verdict in cazul plafonarii platilor cu bani cash Incalci Constitutia
Gigi Becali a comentat legea cu plafonarea plăților cu bani cash. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Experții din Ministerul Finanțatelor vor să implementeze plafonarea plăților cash. Noua lege, care a intrat în vigoare de la 1 noiembrie, are ca obiectiv reducerea evaziunii fiscale, însă atât persoanele fizice și comercianții, cât și companiile ar putea avea de suferit. Gigi Becali este convins că legea nu va putea fi implementată.

Gigi Becali, verdict în cazul plății cu bani cash: „Încalci Constituția!”

Românii urmează să aibă de respectat noi plafoane în ceea ce privește plata cu bani cash. Concret, o companie sau o persoană fizică nu va putea plăti în numerar o sumă mai mare de 1.000 de lei. Suma în numerar se limitează la 2.000 de lei, dacă vine vorba despre magazine tip cash&carry.

ADVERTISEMENT

Limitarea plăților în numerar a fost inclusă în pachetul de măsuri fiscal-bugetare care a intrat în vigoare de la 1 noiembrie. Gigi Becali este convins că legea nu va fi implementată cu succes în România.

„Cum să mă ajuți tu pe mine? Tu nu vezi cu legea cu banii cash că nu pot să o implementeze. Nu o să poată să implementeze legea cu banii cash. Nu poți să implementezi pentru că încalci legea, încalci Constituția”, a declarat Gigi Becali, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Băncile și-au luata măsuri de precauție și au crescut comisioanele în urma controversei iscate de limitarea plăților în numerar. Nerespectarea plafoanelor plăților cash va fi sancționată cu amendă de 25% din suma încasată sau plătită care trece peste plafon.

Gigi Becali, sugestii pentru Mihai Stoichiță: „Schimbați formatul Cupei României și regula U21”

Gigi Becali nu este de acord sub nicio formă cu formatul implementat începând din sezonul trecut în Cupa României. Patronul vicecampioanei s-a plâns de faptul că FCSB va juca toate cele trei meciuri din faza grupelor în deplasare.

ADVERTISEMENT

Totodată, omul de afaceri vrea ca regula U21 să dispară din fotbalul românesc. „Îți spun un lucru. Ca să nu existe discuții, nenorociri, pentru ce să vă certați voi cu noi. De fapt, noi vă ținem pe voi.

Schimbați formatul Cupa României. Cum adică FCSB să joace în trei deplasări? Pe urmă regula cu U21 și la revedere. Altă chestiune, asta e rugăminte. Nici în Anglia nu văd, nici în Franța sau Italia.

ADVERTISEMENT

Avem fotbal feminin, e bine, asta e, așa se recomandă. Lasă femeile să arbitreze la femei și să arbitreze bărbații la bărbați. E urât, e rușinos”, a mai spus Gigi Becali, la FANATIK SUPERLIGA.

HORIA IVANOVICI vă dă întâlnire în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, în direct la FANATIK SUPERLIGA pe www.fanatik.ro. În premieră, fiecare ediție a emisiunii poate fi urmărită pe canalul de Youtube FANATIK.RO și pagina de facebook Horia Ivanovici.

Gigi Becali, verdict în cazul legii cu plafonarea plăților cu bani cash: „Încalci Constituția”

ADVERTISEMENT