Fotbal international

Gigi Buffon și Giorgio Chiellini și-au prelungit contractele cu Juventus. Pe cât au semnat legendele ”Bătrânei Doamne”

29.06.2020 | 17:32
Gigi Buffon si Giorgio Chiellini siau prelungit contractele cu Juventus Pe cat au semnat legendele Batranei Doamne
ADVERTISEMENT

Legendarii jucători Gigi Buffon și Giorgio Chiellini și-au prelungit contractele cu echipa Juventus Torino, ambii fiind la final de înțelegere în această vară.

Buffon are un motiv personal care îl face să-și continue. Este vorba de împlinirea visului de a câştiga odată în cariera fabuloasă trofeul Champions League, pe care l-a pierdut de trei ori până acum.

ADVERTISEMENT

Portarul însuşi recunoaşte că visează în continuare, are aceeaşi pasiune ca la început şi se simte în puteri să continue. Şi glumeşte spunând că poate merge mai departe chiar până la 80 de ani.

Juventus le-a prelungit contractele legendelor Gigi Buffon și Giorgio Chiellini

Oficialii clubului Juventus au anunțat, luni, pe site-ul oficial, că au decis prelungirea contractelor cu jucătorii Gigi Buffon și Giorgio Chiellini pentru însă un sezon, astfel că aceștia rămân la Torino până în vara anului 2021.

ADVERTISEMENT

”Probabil că fiecare dintre noi spera, și știa practic, că firul care ne-a unit atât de mulți ani nu a fost destinat să se rupă. Așa este”, se arată pe site-ul campioanei Italiei după prelungirea înțelegerii cu Buffon.

Legendarul portar al ”Bătrânei Doamne” în vârstă de este la egalitate cu fostul mare fundaș al Milanului, Paolo Maldini, pe prima poziție a clasamentului reprezentând numărul de apariții în Serie A, ambii jucând câte 647 de meciuri, dar Buffon are șanse uriașe să devină lider autoritar.

ADVERTISEMENT

Fundașul Giorgio Chiellini, în vârstă de 35 de ani, se află de 16 sezoane la Juventus și este alături de Andrea Barzagli singurul fotbalist care a făcut parte din lotul torinezilor la ultimele opt titluri consecutive câștigate în Serie A.

Fundașul de fier care a adunat 509 prezențe în tricoul lui Juventus în toate competițiile mai are în palmares patru Cupe și patru Supercupe ale Italiei.

ADVERTISEMENT

Autobiografia lui Giorgio Chiellini stârneşte polemici şi nemulţumiri în rândul foştilor coechipieri. Apărută sub numele „Io, Giorgio“ (n.r. – Eu, Giorgio), cartea scrisă de Maurizio Crosetti, jurnalist la Repubblica, conţine mai multe atacuri la adresa colegilor căpitanului lui Juventus şi al Italiei.

ADVERTISEMENT