Sport

Gigi Corsicanu, mesaj clar pentru conducere: „Aduceți jucători consacrați la Rapid, nu experimente”

Gigi Corsicanu, fostul lider al galeriei Rapidului, mesaj clar pentru Victor Angelescu și Dan Șucu. Critici pentru strategia de transferuri.
10.12.2023 | 19:11
Gigi Corsicanu mesaj clar pentru conducere Aduceti jucatori consacrati la Rapid nu experimente
Rapid a ajuns la 5 meciuri consecutive fără victorie și a ratat primul obiectiv, câștigarea Cupei României. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gigi Corsicanu a vorbit pentru FANATIK după ce Rapid e in criză și a ajuns la cinci meciuri consecutive fără victorie. Mai mult, „giuleștenii” au ratat primul obiectiv, câștigarea Cupei României.

Gigi Corsicanu critică politica de transferuri de la Rapid: „Atacanții aduși sunt sub pretențiile Rapidului”

Gigi Corsicanu consideră că Rapid a greșit campania de transferuri din această vară: „Problema cred că e că n-am fost bine organizați în campania de achiziții. Asta e problema. Nu suntem acoperiți pe toate posturile. N-avem atacant, improvizăm, încercăm cu mijlocași. Atacanții care au fost aduși acum sunt sub pretențiile Rapidului”.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare greșeală a fost însă cedarea lui Marko Dugandzic: „Putea să rămână Luckassen, care vedem cum joacă acum la UTA, rămânea Luckassen, îi măream contractul și asta era. Când vrei să obții ceva, faci niște eforturi, o ofertă mult mai bună din punct de vedere financiar și îl păstrezi să îți îndeplinești obiectivul.

Sau cel puțin, cu banii pe care i-ai încasat, ei un atacant de calitate, care să te scoată, nu de-ăștia care au jucat trei meciuri în doi ani. Cei de la FCSB văd că deja se mișcă, au mai luat jucători. La noi e problemă”.

ADVERTISEMENT

Gigi Corsicanu îi apără pe suporterii Rapidului după ce au cântat pentru Voluntari: „După atâtea meciuri proaste să zică mersi”

Peluza Nord Rapid a cântat în finalul meciului cu ilfovenii „Viața mea o-mpart alături de Voluntari”, moment criticat în spațiul public: „După atâtea meciuri proaste să zică mersi. Suporterii au fost foarte indulgenți. Ce era să facă galeria? Au făcut haz de necaz. Cum o dai, nu e bine. Dacă înjurau în masă iar era rău.

De ce a fost rușinos? Nu s-a greșit cu nimic, sub nicio formă. O ironie la felul în care s-a prezentat echipa, cel mult. Să zică mersi că nu au fost apostrofați. Alții au pățit și mai rău la Rapid”.

ADVERTISEMENT

Corsicanu s-a adresat apoi conducerii Rapidului: „Eu consider că ar trebui să se aducă jucători mult mai consacrați, nu să facem experimente. Jucători cu CV, care în momentele dificile să facă diferența, să te scoată din impas. Trebuie schimbată puțin strategia.

Trebuie minim doi atacanți, să fii acoperit. O echipă care vrea să se bată la campionat trebuie să se axeze pe atac și noi la e aproape inexistent acum. Nu mai câștigăm nici pe teren propriu și s-au săturat și oamenii”.

ADVERTISEMENT

Semnal de alarmă pentru conducere: „Plătim cele mai mari prețuri la bilete din România și așteptările sunt cu totul altele”

Meciul dintre Rapid și FC Voluntari a stabilit un record negativ pe Giulești în acest sezon. Doar 5.934 de spectatori au fost prezenți, lucru subliniat și de Gheorghe Răducanu: „Stadionul a fost jumătate gol, iar asta ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru conducere. Plătim cele mai mari prețuri la bilete din România și așteptările sunt cu totul altele”.

El cere explicații și pentru eliminarea din Cupa României, principala nemulțumire a fanilor: „Categoric ar fi umbrit Centenarul dacă nu terminăm măcar în primele trei. Noi suntem supărați însă mai mulți pentru Cupă. Era normal ca la meciul cu CSA Steaua să abordeze altfel. Eu aș vrea să știu cine a decis să joace așa.

Puteai să joci cu prima echipă, aveai 2,3-0 la pauză, asigurai victoria și după aceea făceai niște schimbări. Până la urmă era un antrenament. Era o echipă de Liga 2, nu era ceva ieșit din comun. Sunt niște greșeli repetate”.

Nici jucătorii nu au scăpat: „Trebuie să înțeleagă că dacă aduci 2-3 atacanți cu salarii mai mari nu trebuie să strice vestiarul”

Gigi Corsicanu a spus că Rapid trebuie să treacă la nivelul următor și să se spargă plafonul salarial: „Vrem jucători de la valoare la Rapid. E politica asta puțin greșită acum. Trebuie să înțeleagă jucătorii că dacă aduci 2-3 atacanți de valoare cu salarii mai mari nu trebuie să strice vestiarul.

Nu poți să dai la un fundaș același salariu cu al unui jucător ofensiv. Ăsta e fotbalul și trebuie să înțelegem. Așa e peste tot în lume”, a mai spus unul dintre cei mai influenți suporteri ai Rapidului, pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT