Life

Gina Bradea a dezvăluit cu ce poți înlocui uleiul de floarea-soarelui. Varianta mai ieftină: “Ar ajunge o lună de zile”

Gina Bradea a dezvăluit cu ce poți înlocui uleiul de floarea-soarelui, care s-a tot scumpit. Aceasta este varianta mai ieftină.
04.04.2023 | 14:35
Gina Bradea a dezvaluit cu ce poti inlocui uleiul de floareasoarelui Varianta mai ieftina Ar ajunge o luna de zile
Gina Bradea a dezvăluit cu ce poți înlocui uleiul de floarea-soarelui. Foto Captură Pro TV
ADVERTISEMENT

Gina Bradea a dezvăluit cu ce poți înlocui uleiul de floarea-soarelui. Este o variantă mai ieftină și care deja se găsește în multe gospodării.

Gina Bradea a dezvăluit cu ce poți înlocui uleiul de floarea-soarelui

Gina Bradea a dezvăluit cu ce poate fi înlocuit uleiul de floarea-soarelui. Este o variantă mult mai ieftină care era folosită constant de bunicii noștri.

ADVERTISEMENT

Varianta la uleiul de floarea-soarelui este untura de porc. Conform celebrei bucătărese, aceasta este cea mai ieftină alternativă pentru uleiul de gătit. Aceasta poate fi cumpărată pentru circa 10 lei pentru 500 de grame. În schimb, uleiul costă 10 lei pe litru.

Gina Bradea a mai spus și cum am putea să facem o propria  untură de porc acasă. Putem să cumpărăm slănină din comerț și să o topim acasă pentru a face propria untură. Putem folosi, de asemenea, și untură din carne de pasăre, cum este cea de rață sau de gâscă.

ADVERTISEMENT

Ce cantitate de untură de porc trebuie pentru o familie

Conform Ginei Bradea, dacă folosim untură la gătit, ea poate să ne ajungă o lună de zile pentru o familie de patru persoane cantitatea de 5 sau 6 kg. Desigur, dacă nu gătim prea des cu untură sau ulei atunci cantitatea folosită va fi mult mai mică.

„Se găsește slănină în comerț, este slănină de porc și aceasta se topește acasă. Din carnea de pasăre, din nou, putem face untură.

ADVERTISEMENT

În general se găsește la spate, la burtă. Când se taie pasărea se vede că este multă grăsime, aceea se topește și se pune la gătit. Pentru o familie cu patru persoane, să spunem undeva la 5-6 kilograme de slănină ar ajunge o lună de zile”, spune Gina Bradea, potrivit Foodstory.ro.

Prețurile la uleiul de floarea-soarelui au crescut foarte mult în ultima perioadă. De altfel, în acest moment există și o investigație a Consiliului Concurenței care analizează prețurile de vânzare a uleiului din supermarket.

ADVERTISEMENT

Consiliul Concurenței mai realizează investigații și pentru unt și zahăr, care au mărit și ele prețul. Există suspiciunea că unii producători s-au înțeles între ei pentru a crește prețul de vânzare dar fără vreo bază.

ADVERTISEMENT
Tags: