Sport

Giovanni Costantino, resemnat după Hermannstadt – FC U Craiova 1-0: „Nu e ușor să vorbesc”

Giovanni Costantino a tras concluziile după o nouă înfrângere a celor de la FC U Craiova. Oltenii au pierdut cu Hermannstadt în deplasare, scor 0-1.
23.02.2024 | 20:41
Giovanni Costantino resemnat dupa Hermannstadt  FC U Craiova 10 Nu e usor sa vorbesc
Giovanni Costantino a tras concluziile după înfrângerea lui FC U Craiova, scor 0-1 cu Hermannstadt. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

FC U Craiova a ajuns la 3 înfrângeri consecutive în SuperLiga și a rămas cu șanse infime pentru calificarea în play-off. Oltenii lui Adrian Mititelu au pierdut în primul meci al rundei cu numărul 27, scor 0-1 pe terenul lui Hermannstadt. Giovanni Costantino, antrenorul din Bănie, consideră că rezultatul este nedrept.

Giovanni Costantino, resemnat după Hermannstadt – FC U Craiova 1-0: „Nu e ușor să vorbesc”

FC U Craiova a rămas pe locul 12 în SuperLiga. După înfrângerile cu Oțelul (0-1) și CFR Cluj (1-3), echipa antrenată de Giovanni Costantino a pierdut la Sibiu cu Hermannstadt, scor 0-1. Golul victoriei pentru formația lui Marius Măldărășanu a fost marcat pe final de Pablo Fonseca.

ADVERTISEMENT

Giovanni Costantino este de părere că echipa sa nu merita să piardă. În ciuda schimbărilor de la conducere, oltenii sunt mai aproape de retrogradare decât de play-off. „Cred că meciul a fost echilibrat. Am avut o ocazie la final prin Albu.

După această fază, Hermannstadt a marcat. Nu este ușor să vorbești despre un meci ca acesta. Nu meritam să pierdem. Rezultatul este cel mai important în fotbal”, a declarat Giovanni Costantino, la finalul partidei.

ADVERTISEMENT

Giovanni Costantino, cu gândul la cupele europene: „Avem multe posibilități”

Giovanni Costantino este de părere că FC U Craiova are o șansă importantă de a prinde un loc de cupe europene fie prin Cupa României, fie prin play-out. Antrenorul italian este ferm convins că Hermannstadt nu ar fi reușit să înscrie fără o eroare a oltenilor.

„Am făcut pressing, dar este mult mai important rezultatul final. E simplu când este o eroare să marchezi. Dacă noi nu făceam acea greșeală, nu marcau. Noi mereu facem greșeli. 

ADVERTISEMENT

Eu cred că noi avem în acest an prin Cupa României sau play-out mai multe posibilități pentru Europa. Cred că cu această mentalitate nu putem să câștigăm”, a mai spus Giovanni Costantino.

Dragoș Albu, semnal de alarmă după Hermannstadt – FC U Craiova 1-0: „Trebuie să ne revenim cât mai repede”

Dragoș Albu a fost integralist la FC U Craiova în duelul cu Hermannstadt. Mijlocașul defensiv a tras un semnal de alarmă după fluierul de final de la Sibiu. Fotbalistul de 22 de ani este încrezător că echipa sa poate reveni pe drumul cel bun.

ADVERTISEMENT

„Am încercat să dau tot ce am avut mai bun, cred că la fel și colegii mei. Din păcate, nu reușim să înscriem. Am primit și gol, iar asta ne-a costat. O mică neatenție ne-a făcut să pierdem meciul.

Trebuie să ne revenim cât mai repede pentru că avem alt meci în câteva zile și trebuie să îl câștigăm, nu ne mai permitem să facem pași greșiți”, a spus Dragoș Albu.

Jucătorul lui FC U Craiova a vorbit și despre absența lui Juan Bauza, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. „Da, e un jucător care ne-a lipsit, dă foarte multe calitate la mijlocul terenului.

Oltenii se gândesc la cupele europene: „Avem tot ce ne trebuie”

Nu trebuie să fie o scuză. Toți cei care intrăm trebuie să dăm tot ce avem mai bun, trebuie să ne adaptăm situației. Mergem mai departe. Dacă ne vom reveni, cred că vom câștiga play-out-ul.

Avem tot ce ne trebuie pentru a termina primii și pentru a ne bate pentru Europa așa cum am făcut-o anul trecut. Mai avem și Cupa României, nu trebuie să renunțăm la ea”, au fost cuvintele lui Dragoș Albu.

ADVERTISEMENT