Sport

Pablo Morel, antrenorul lui Brest, a semnat cu Gloria Buzău! Salariul uriaş pe care îl va încasa în Liga Florilor. Reacţia clubului. Exclusiv

Antrenorul lui Brest vine la Gloria Buzău din sezonul viitor. FANATIK a aflat că Pablo Morel şi staff-ul său vor avea un salariu uriaş în Liga Florilor.
18.01.2024 | 18:15
Pablo Morel antrenorul lui Brest a semnat cu Gloria Buzau Salariul urias pe care il va incasa in Liga Florilor Reactia clubului Exclusiv
Pablo Morel, antrenorul lui Brest, a semnat cu Gloria Buzău! Salariul uriaş pe care îl va încasa în Liga Florilor. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
18-01-2024
16:22

Directorul Gloriei Buzău, pentru FANATIK: "Salariul pe care îl putem oferi este limitat de lege"

Directorul Gloriei Buzău, Costin Stanciu, a dat un drept la replică pentru FANATIK după numirea lui Pablo Morel, spunând că salariul pe care îl pot acorda tehnicianului francez este limitat de reglementările legale: 

“Ne bucurăm că am putut aduce un tehnician de talia lui Pablo Morel şi credem că ne va ajuta mult. Dar, noi nu putem să dăm salariul care s-a vehiculat pentru că suntem limitaţi de lege. 

Conform Legii 296, putem acorda un maximum de două salarii ale preşedintelui Consiliului Judeţean. Asta înseamnă 6000 de euro şi cam pe aici se învârte şi salariul pe care i-l oferim noului antrenor”, a spus Stanciu pentru FANATIK

18-01-2024
15:13

Pablo Morel, salariu uriaş la Gloria Buzău! Cât ia staff-ul francezului

Pablo Morel vine la Gloria Buzău alături de Clement Petit, secund, și Jean-Etienne Mattiuzzo, antrenor cu portarii. Din informaţiile FANATIK, antrenorul francez va câştiga 12.000 de euro lunar la Buzău, devenind cel mai bine plătit antrenor din Liga Florilor, peste Adi Vasile, care încasează 10.000 de euro la CSM Bucureşti. 

De asemenea, Clement Petit şi Jean-Etienne Mattiuzzo vor încasa câte 6000 de euro lunar la Buzău. Şi la nivel de lot se anunţă o revoluţie la Gloria, iar pentru sezonul viitor sunt aşteptate 7-8 transferuri. 

Gloria Buzău are un lot impresionant de jucătoare, însă rezultatele au întârziat să apară pentru formația pregătită de Daniel Anca. Echipa buzoiană ocupă abia locul 7 în clasamentul din „Liga Florilor” cu doar 16 puncte după 12 etape.

Gloria Buzău se schimbă din temelii! Coșmarul lui CSM București vine în „Liga Florilor”

Astfel, Gloria Buzău a anunțat mai multe schimbări importante în vară. Concret, începând din 1 iulie 2024, Gloria Buzău va avea un nou staff tehnic în frunte cu antrenorul principal Pablo Morel. În prezent, francezul este antrenorul principal al formației Brest Bretagne, coșmarul lui CSM București din Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Pablo Morel vine la Gloria Buzău cu propriul staff. Îl va avea secund la Gloria Buzău pe Clement Petit. Nu în ultimul rând, Jean-Etienne Mattiuzzo va fi antrenorul cu portarii. Pablo Morel s-a ocupat de evoluția fabuloasă a mai multor cluburi puternice de handbal din Franța.

Inițial, antrenorul francez în vârstă de 40 de ani le-a pregătit pe Issy Paris Hand și HBC Cerre-sur-Belles. În prezent, Pablo Morel o pregătește pe Brest, locul 2 în prima ligă franceză. Alături de formația din Bretania, Pablo Morel a devenit de 2 ori vicecampion al Franței (2022 și 2023).

ADVERTISEMENT

Pablo Morel, coșmarul lui CSM București

De asemenea, a fost prezent 3 ani la rând în Champions League, calificându-se cu Brest până în faza sferturilor de finală. „Sub bagheta sa, mai multe jucătoare de la Brest au fost componente ale echipei naționale a Franței, la ultima ediție de campionat mondial, din decembrie 2023, cu rol determinant în câștigarea Cupei Mondiale”, se arată în anunțul oficial al Gloriei Buzău.

Pablo Morel le-a dat mari bătăi de cap celor de la CSM București în acest sezon. Brest, formația antrenorului francez, a câștigat ambele meciuri împotriva „tigroaicelor” în Grupa A din UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

În meciul tur, franțuzoaicele au câștigat în Sala Polivalentă, scor 30-28. Brest a câștigat și returul din Franța, scor 24-21 pe 14 ianuarie 2024. De altfel, CSM București a reușit să o învingă o singură dată pe Brest în cele 6 meciuri directe.

Formația lui Adi Vasile s-a impus pe 18 septembrie 2022, scor 33-26, în deplasare, în grupele Ligii Campionilor. În ultima partidă din „Liga Florilor”, Gloria Buzău a pierdut greu pe terenul liderului CSM București, scor 24-25.

ADVERTISEMENT

Gloria Buzău are nume importante în lot, precum Valentina Blazevic, Ljubica Nenezic, Daria Bucur sau Ana Maria Iuganu. În următoarea etapă, formația buzoiană dă piept cu Dacia Mioveni, în etapa a 13-a din „Liga Florilor”.

ADVERTISEMENT