Sport

Radu Drăgușin, în echipa ideală din Serie B după ce a marcat în Genoa – Perugia 2-0: ”S-a transformat din apărător în golgheter”. Update

Radu Drăgușin a marcat spectaculos pentru Genoa în partida cu Perugia și a fost inclus în echipa ideală a etapei a 33-a din Serie B.
18.04.2023 | 18:01
Radu Dragusin in echipa ideala din Serie B dupa ce a marcat in Genoa  Perugia 20 Sa transformat din aparator in golgheter Update
După ce a marcat un gol în partida Genoa - Perugia 2-0, Radu Drăgușin a fost inclus în echipa ideală a etapei a 33-a din Serie B. Sursă foto: informazione.it
ADVERTISEMENT
18-04-2023
15:11

Drăgușin impresionează în Serie B

După ce a marcat un gol în partida Genoa – Perugia 2-0, Radu Drăgușin a fost inclus în echipa ideală a etapei a 33-a din Serie B.

Cea mai bună formație a ultimei runde din eșalonul secund din Italia este următoarea: Radunovic (Cagliari) – Del Prato (Parma), Ravanelli (Frosinone), Drăgușin (Genoa), Giordano (Ascoli) – Maistro (SPAL), Tesmann (Verona), Morachioli (Bari) – Favilli (Ternana), Brunori (Palermo), Cutrone (Como).

Este pentru a treia oară în acest sezon când Drăgușin prinde echipa ideală a unei etape din Serie B.

”Patru goluri în ultimele nouă partide. Radu Drăgușin s-a transformat din apărător în golgheter, deși rolul său principal rămâne să apere poarta Grifonului. Il Drago nu se mai oprește din a marca, dar spune că importantă e Genoa.

O mare performanță pentru un fotbalist privit cu scepticism de fani, având în vedere trecutul său la Sampdoria și unele declarații ale agentului său, dar care și-a câștigat stima și aplauzele prin evoluțiile sale.

Într-atât încât orice intervenție a sa este acompaniată de murmure de satisfacție. În meciul cu Perugia și-a cimentat un nou rol, lider al defensivei, în centru, în locul suspendatului Vogliacco”, a scris publicația locală Il Secolo XIX.

16-04-2023
16:49

Olimpiu Moruțan și Marius Marin, titulari în Ternana - Pisa 2-1

Pisa a pierdut cu Ternana, scor 1-2 în etapa cu numărul 33 din Serie B. La oaspeți, fotbaliștii români Olimpiu Moruțan și Marius Marin au fost titulari, în timp ce Adrian Rus a fost rezervă neutilizată. 

În ciuda înfrângerii, jurnaliștii italieni au rămas impresionați de Olimpiu Moruțan care a ieșit de mai multe ori la rampă. Fostul fotbalist de la FCSB a primit nota 6 din partea jurnaliștilor de la Tuttomercatoweb. „Cel mai inspirat de la Pisa. Cu toate acestea, intuițiile lui nu sunt răsplătite”, au scris italienii. 

Olimpiu Moruțan a fost înlocuit în minutul 72 cu Tramoni, însă italienii au criticat decizia antrenorului. Intră în cel mai prost moment al meciului, jucând aproape anonim 20 de minute”, au notat jurnaliștii italieni despre înlocuitorul lui Moruțan. 

Marius Marin a fost integralist la Pisa, iar mijlocașul român a primit nota 5.5. „Comite prea multe faulturi si nu face cel mai bun joc al lui”, au notat italienii. Pisa a ratat șansa de a urca în clasament. Echipa la care evoluează Moruțan, Marin și Rus se află pe locul 8, cu 46 de puncte în 33 de partide. 

Radu Drăgușin a marcat un nou gol în tricoul celor de la Genoa. Echipa românului a câștigat cu Perugia, scor 2-0 în etapa a 33-a din Serie B. Fundașul naționalei României a marcat cu o lovitură de cap în minutul 69 după un corner.

Radu Drăgușin, gol exploziv cu o lovitură de cap pentru Genoa

Genoa și-a consolidat poziția secundă în clasamentul din Serie B după etapa a 33-a. Echipa la care evoluează românii Drăgușin, Pușcaș și Drăguș a câștigat cu Perugia, scor 2-0 și s-a distanțat la șase puncte de locul 3. Locul secund din Serie B asigură promovarea direct pe prima scenă a fotbalului italian.

ADVERTISEMENT

Danezul Frendrup a deschis scorul pentru Genoa în minutul 41, iar avantajul a fost dublat de Drăgușin. Jagiello a executat perfect o lovitură de colț, iar fundașul de 21 de ani, care a fost titular în centrul defensivei României la debutul în preliminariile Euro 2024, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, a marcat cu capul direct de pe picioare. Execuția l-a surprins pe portarul Furlan care a avut o reacție întârziată.

Radu Drăgușin, integralist în victoria celor de la Genoa, a marcat al patrulea gol al sezonului. În total, fundașul central al naționalei României a jucat 35 de meciuri pentru formația italiană în actuala stagiune. Cei de la Sofascore i-au acordat nota 8.1 lui Radu Drăgușin.

ADVERTISEMENT

„O stâncă. În apărare nu face nicio greșeală, în față își permite luxul de a marca cu o lovitură de cap care seamănă cu o rachetă și nu-i lasă nicio șansă lui Furlan”, au notat jurnaliștii italieni de la Tuttomercato, care i-au acordat nota 7 românului, cea mai mare din echipă, la fel ca Frendrup, Jagiello și Coda. George Pușcaș a fost rezervă neutilizată la Genoa, în timp ce Denis Drăguș nu s-a aflat pe foaia de joc.

Radu Drăgușin, secretul din spatele golului marcat în Genoa – Perugia 2-0: „Am lucrat mult și rezultatele se văd”

Genoa s-a încurcat în penultima etapă din Serie B, scor 2-2 pe terenul lui Como. Radu Drăgușin a vorbit la finalul jocului cu Perugia și a mărturisit că remiza obținută pe teren străin le-a dat un semnal de alarmă. „Nu a fost ușor, după dezamăgirea cu Como. Puterea vine din părul meu… (n.r. râde). În realitate, am lucrat mult la plasamente în ultimele săptămâni și rezultatele se văd. 

ADVERTISEMENT

Obiectivul meu este să joc cât mai bine posibil pentru a ajuta echipa să câștige. Trebuie să ne gândim doar la noi, să ne facem punctele. Dar trebuie să ținem capul sus și trebuie să pedalăm, suntem calmi și muncim bine pentru a ne atinge obiectivele”, a declarat Radu Drăgușin, la finalul meciului.

Alin Toșca, titular în Benevento – Reggina 1-1

Alin Toșca, fostul fundaș stânga al naționalei României, a fost integralist în remiza dintre Benevento și Reggina. Cele două formații au terminat la egalitate, scor 1-1 în etapa a 33-a din Serie B. Punctul obținut nu ajută foarte mult echipa românului.

ADVERTISEMENT

Benevento este ultima în clasament cu 30 de puncte după 33 de partide. De cealaltă parte, Reggina se află pe locul 5, care duce la barajul pentru promovarea în Serie A. Fotbalistul român a primit nota 6 din partea jurnaliștilor italieni. Vineri, 14 aprilie, Parma a remizat, scor 1-1 cu Modena.

Dennis Man a intrat în repriza secundă a meciului după ce l-a înlocuit pe Benedyczak, în timp ce Mihăilă a intrat în minutul 73. A fost primul meci după aproape două luni de pauză pentru fostul fotbalist al Universității Craiova. Parma se află pe locul 7 în Serie B, cu 48 de puncte în 33 de meciuri.

Olimpiu Moruțan, Marius Marin și Adrian Rus intră în joc duminică

Pisa, echipa la care sunt legitimați românii Olimpiu Moruțan, Marius Marin și Adrian Rus joacă duminică, 16 aprilie, de la ora 17:15 pe terenul celor de la Ternana. Pisa se află pe locul 8 în Serie B, ultimul care asigură calificarea la barajul pentru promovarea în Serie A.

Daniel Boloca, fotbalistul român care a declarat că nu vrea să mai audă de naționala României, a fost titular pentru Frosinone, liderul campionatului, în partida cu Cagliari.

ADVERTISEMENT