Life

Google va șterge milioane de adrese de G-mail. Care este motivul 

Milioane de adrese de G-mail vor fi șterse de către Google din decembrie. Care este motivul și cum poți preveni acest lucru. 
10.11.2023 | 00:45
Google va sterge milioane de adrese de Gmail Care este motivul
Cum îți poți păstra activ contul de Gmail. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Reprezentanții Google au luat o hotărâre importantă. Vor șterge milioane de adrese de G-mail, începând cu ultima lună a acestui an. Anunțul a fost făcut de vice-președintele managementului produselor Google, Ruth Kricheli. Care este explicația lui?

Milioane de adrese de G-mail vor fi șters din decembrie de către Google. Din ce motiv

Se vor elimina inclusiv conținuturile Google Drive, Google Meet, Calendar, Google Foto, Google Workspace sau Google Docs. Scopul acestei decizii ar fi acela de garantare a securității conturilor. Mai exact, sunt vizate acelea care nu au mai fost utilizate de doi ani.

ADVERTISEMENT

Conturile de Google care aparțin școlilor sau diferitor companii nu vor fi afectate, ci sunt vizate strict acelea deținute de persoane fizice și care nu au mai fost accesate în ultimii doi ani. Astfel, ar fi supuse unui risc de atac cibernetic, precum furtul datelor personale.

Dacă un cont nu a fost folosit pentru o perioadă lungă de timp, este mai probabil să fie compromis. Acest lucru se datorează faptului că acele conturi uitate sau nesupravegheate se bazează adesea pe parole vechi sau reutilizate care ar fi putut fi compromise, nu au avut configurată autentificarea cu doi factori și primesc mai puține verificări de securitate din partea utilizatorului.

ADVERTISEMENT

Adică, aceste conturi sunt adesea vulnerabile și, odată ce un cont este compromis, acesta poate fi folosit pentru orice, de la furtul de identitate, la un vector pentru conținut nedorit sau chiar rău intenționat, cum ar fi spamul.

Putem șterge contul și conținutul acestuia, inclusiv conținutul din Google Workspace (Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar) și Google Foto,”, a scris Ruth Kricheli, la începutul acestui an, pe blogul personal, informează al.com

ADVERTISEMENT

Cum îți poți păstra contul de G-mail

De altfel, aceste conturi de G-mail inactive se vor elimina definitiv în mod treptat. În același timp, deținătorii lor fi înștiințați despre ștergere prin mai multe mail-uri. Dacă știți că aveți astfel de conturi de G-mail și doriți să le păstrați, ați face bine să găsiți o modalitate de a le accesa chiar acum.

Activitatea pe G-mail poate consta în: conectarea cu Google printr-o altă aplicație, folosirea Google-ului ca motor de căutare pe internet, folosirea Google Drive, citirea/trimiterea unui e-mail sau pur și simplu vizionarea unui clip pe youtube.

ADVERTISEMENT

G-mail-ul este unul dintre cele mai folosite mijloace de comunicare de către români și nu numai. Prin intermediul lui se trimit mail-uri, documente importante sau pot primi notificări de la companii la care s-au abonat și sunt de interes pentru ei. G-mailul a înlocuit cu brio, în multe cazuri, Yahoo Mail.

ADVERTISEMENT
Tags: