News

Graniţa cu Ungaria, luată cu asalt de românii care se întorc acasă. Poliţia de Frontieră îi sfătuieşte pe şoferi cum să evite aglomeraţia de la vamă

Diaspora a început să se întoarce acasă, pentru Sărbătorile de Iarnă. Cum poate fi redus timpul de aşteptare la graniţă, recomandările Poliţiei de Frontieră
17.12.2022 | 14:40
Granita cu Ungaria luata cu asalt de romanii care se intorc acasa Politia de Frontiera ii sfatuieste pe soferi cum sa evite aglomeratia de la vama
Vama Nădlac va fi din nou suprasolicitată în următoarele zile Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Pe măsură ce ne apropiem de Sărbători, traficul devine în ce în ce mai intens la graniţele de vest ale ţării, iar timpii de aşteptare la intrarea în România cresc considerabil, aducându-i la exasperare pe cei care se întorc acasă.

Aplicaţia care îţi spune care sunt vămile cele mai aglomerate

Românii care doresc să între în țară venind din vestul Europei pot utiliza 11 puncte de trecere a frontierei deschise în regim internațional la granița cu Ungaria.

ADVERTISEMENT

“A fost suplimentat personalul Poliției de Frontieră care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și, în funcție de trafic, vor fi suplimentate și arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructură fiecărui punct de trecere”, a declarat la purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Andrei Dincă, la Antena 3.

Totodată, el le recomandă celor care se apropie de apropie de graniţă să utilizeze aplicaţia care monitorizează traficul în fiecare punct de frontieră şi să se îndrepte spre cel mai puţin aglomerat.

ADVERTISEMENT

“Poliția de Frontieră are o aplicație trafic online, disponibilă pe pagina de internet a instituției, unde persoanele care doresc să tranziteze frontiera pot verifică timpii de așteptare”, a mai spus Andrei Dincă.

Aplicaţia poate fi accesată de pe orice calculator sau terminal mobil cu acces la internet la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/, unde se pot vizualiza punctele de trecere a frontierei, care sunt marcate, în funcţie de trafic şi timpii de aşteptare în culori diferite:

ADVERTISEMENT

Verde = timp de aşteptare până în 30 minute;

Galben = timp de aşteptare între 30 – 60 minute;

Roşu = timp de asteptare peste 60 minute.

De asemenea, aplicaţia foloseşte modulul de navigaţie furnizat de Google Maps şi accesând tab-ul “Direcţie de mers”, se pot configura trasee spre un anumit punct de trecere a frontierei.

Pentru evitarea aglomeraţiei, Poliţia de Frontieră Română le recomandă cetăţenilor care se întorc în ţară folosirea tuturor punctelor de frontieră existente.

ADVERTISEMENT