Tehnologia este unul dintre factorii care ne afectează starea de sănătate. S-a constatat de-a lungul timpului că nu doar telefoanele, calculatoarele, rețelele de socializare ne dăunează, ci și televizorul.
Specialiștii au ajuns la concluzia că nu este bine să dormim cu televizorul deschis. Sunt mai multe consecințe care pot dezvolta obezitate, pierderea memoriei, tensiune arterială crescută sau o imunitate slabă.
Atunci când ne punem la somn cu televizorul pornit ne expunem la lumina albastră, care ne păstrează activă o parte a creierului și astfel ne este tulburată mintea. Putem visa urat sau ne putem trezi de mai multe ori pe parcursul nopții.
Așadar, ciclul somnului ne este perturbat de imaginile de pe sticlă. Totodată, scade producția de melatonină, hormonul care ne ajută să dormin.
Melatonina ajută corpul să înțeleagă dacă este noapte sau zi. Dacă seara mintea ta consideră că este zi, atunci cu greu vei adormi.
Pe lângă acestea, obțineți mai puține ore de somn, decât 8 recomandate de medici. Așa rămâneți cu ”datorii”, de care creierul are nevoie pentru a funcționa normal.
Se poate observa în general cum o persoană care nu a dormit suficient este foarte obosită, are deficiență de concentrare sau lipsă de motivație, energie.
De asemenea, televizorul deschis îți stimulează creierul. Experții spun că în momentul rulării imaginilor pe ecran mintea noastră se suprasolicită, de fapt, și nu se odihnește.
Potrivit playtech.ro, un studiu din 2019 a demonstrat că o noapte în fața televizorului poate duce la obezitate. Asta din cauză că organismul, prin mintea menținută trează, nu mai trece prin procesul normal de refacere și astfel se acumulează kilogramele. Iată, așadar, de ce este important somnul în menținerea unei greutăți constante și a sănătății în general.