O rețetă de sarmale presupune nu doar îndemânarea umplerii frunzelor de varză, ci mult mai mult de atât ca aceste preparate consumate în special de Crăciun să fie cu adevărat gustoase.
Vă prezentăm câteva din cele mai interesante trucuri cu ajutorul cărora vă veți putea bucura de cele mai bune sarmale din lume!
Potrivit experților de la restograf.ro, există o serie de aspecte de care e bine să ținem cont indiferent de ce rețetă de sarmale e vorba, că e preparată după tradițiile din Moldova sau din Ardeal.
În primul rând, evită să alegi o varză care are cotorul și nervura foarte groase. Ăsta e semnul că și frunzele vor fi la fel de groase. Apoi, înainte să le împachetezi, frunzele de varză murată trebuie ținute în apă rece ca să se desăreze.
Maeștrii bucătari mai spun că orezul și ceapa trebuie înăbușite în în apă cu ulei. Asta… înainte să le amesteci cu carnea tocată de vită, oaie sau porc, în funcție de preferință. De asemenea, e indicat să nu pui exagerat de mult orez. Nu de alta, dar există riscul să faci un terci și nu mai are nicio legătură cu originala rețetă de sarmale.
Ca ingredientele să se lege mai bine, poți să pui un albuș de ou în compoziție. Un alt detaliu este legat de alegerea condimentelor pentru ca sarmalele să aibă un gust de neuitat. Cele mai bune sunt cimbrul și boabele de piper negru. De fapt, am putea să spunem că sunt indispensabile orice rețetă de sarmale ai alege.
Gustul dumnezeiesc este completat de afumătură, care nu poate lipsi din compoziția de legume, orez și carne măcinată. Conform aceluiași site cu sfaturi practice, sarmalele trebuie să fiarbă în apă cât să le acopere puțin.
E indicat să le lași să fiarbă cât mai mult timp posibil. Poți opta să adaugi în apa în care sarmalele se fierb un pahar de vin alb sau două linguri de smântână.