News

Greșeala uriașă pe care o fac mai toți românii. Cum poți să economisești și 50% la factura de gaze. Este banal, dar cât se poate de real

Cum poți să economisești și 50% din factura de la gaze. Toți românii trebuie să face acest lucru. Gestul este unul banal, dar obligatoiu dacă vreți să rămâneți cu bani
03.12.2022 | 08:00
Greseala uriasa pe care o fac mai toti romanii Cum poti sa economisesti si 50 la factura de gaze Este banal dar cat se poate de real
Mai toți românii fac această greșeală în privința gazelor. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Scumpirile din ultima perioadă i-au speriat pe toți românii. Banii sunt din ce în ce mai puțini, în condițiile în care fiecare vizită la magazin scoate, de fiecare dată, o sumă și mai mare din buzunare. Tocmai de aceea a devenit imperios necesar să ne gospodărim cu atenție și să nu risipim sume importante din neatenție.

Motivul pentru care românii plătesc dublu la gaze

Pentru că despre neatenție este vorba. Și despre cum poate fi aceasta prevenită. De altfel, o soluțit cât se poate de banală pentru a rămâne cu bani în portofel este aceea de a verifica ușile și ferestrele din casă. În acest fel te vei asigura că nu există pierderi de căldură.

ADVERTISEMENT

Da, atât de simplu este. Culmea, dar este dovedit că locuințele care nu sunt sigilate cum trebuie consumă cu până la 15% mai mult decât este necesar. Unele sar de acest procent mai ales dacă se uită și un geam deschis pe timpul zilei.

La fel de important este să dezghețați în mod corect frigiderul. Trebuie să știți că gheața pe care acesta și-o formează în spate îl face să consume mai mult pentru a ține alimentele la rece. Adică, fără alte comentarii, gheața crește consumul de energie cu aproape 20%.

ADVERTISEMENT

Mergem mai departe șă îți spunem că pentru un consum mai mic la gaze trebuie să verifici sistemul de încălzire. Un echipament vechi te costă mult și îți aduce factura cu TIR-ul. Unite, toate aceste gesturi sar de 50% economie la factură.

Interesant este că România nu duce lipsa gazelor. Chiar președintele Klaus Iohannis a explicat că țara noastră este la stocare aproape la sută la sută. „Depozitele noastre de gaz sunt pline, însă noi dorim să avem şi o marjă de siguranţă şi în acest sens sunt în negociere câteva contracte de import, pe alte căi decât gazul rusesc.

ADVERTISEMENT

Avem nevoie de acestea şi pentru consumul propriu dar avem în vedere în acelaşi timp şi aprovizionarea Republicii Moldova în cazul în care apar probleme deosebit de grave acolo”, a punctat șeful statului.

Cert este că există mai multe posibilități prin care românii pot face o ușoară economie în așteptarea deciziilor pe care guvernanții le vor lua. Până atunci ar fi bine ca mai toți să-și reevalueze stilul de viață, dar și cele de prin casă.

ADVERTISEMENT
Tags: