Life

Greșeala uriașă pe care o fac românii care stau la curte. Niciodată nu trebuie să arunci apa în care au fiert pastele

Greșeala uriașă făcută de românii care locuiesc la curte. Nu trebuie niciodată să arunci apa în care au fiert pastele. Care e motivul.
22.03.2024 | 19:18
Greseala uriasa pe care o fac romanii care stau la curte Niciodata nu trebuie sa arunci apa in care au fiert pastele
Truc pentru românii care stau la curte. De ce să nu arunci apa în care au fiert pastele. Sursa foto: Hepta, Unsplash/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Greșeala uriașă făcută de românii care stau la curte. De ce nu ar trebui să arunci apa în care au fiert pastele. Are mai multe beneficii pentru plante.

Greșeala uriașă pe care o fac românii care stau la curte. De ce să nu arunci apa în care au fiert pastele

Recent, în mediul online a apărut un sfat foarte util din partea gospodarilor, care îi vizează pe cei care locuiesc la curte. Este ceva la care nu multe persoane s-ar aștepta, dar are legătură cu apa în care fierbi pastele.

ADVERTISEMENT

Apa care rămâne după fierberea pastelor are beneficii pentru plantele și florile din grădină, lucru pe care nu foarte mulți îl știu. Trebuie doar să te asiguri că procedezi corect atunci când o folosești.

Mai exact, udarea plantelor folosind apa rămasă de la paste reprezintă o metodă foarte bună de fertilizare organică a acestora. Imediat după ce au absorbit apa, plantele sunt mult mai hidratate și sănătoase.

ADVERTISEMENT

Acest lucru se întâmplă deoarece apa în care au fiert pastele conține mai mulți nutrienți care au beneficii neașteptate pentru plante, așa că e bine să te gândești de două ori înainte să o arunci după ce termini de gătit.

Trucul este unul recomandat de mai mulți gospodari. Totodată, aceștia au spus la ce este bine să fim atenți atunci când îl punem în aplicare. Sunt câteva aspecte pe care trebuie să le verifici.

ADVERTISEMENT

De exemplu, întotdeauna trebuie să verifici dacă apa care a rămas după ce ai fiert pastele în ea conține sare în exces. De asemenea, trebuie să verifici dacă pastele utilizate sunt pline de aditivi, deoarece aceștia pot fi dăunători pentru plantele tale, notează a1.ro.

Ce alte trucuri pentru plante recomandă experții

Pentru udarea plantelor, specialiștii recomandă folosirea apei în care au fiert ouăle sau legumele. Aceasta rămâne bogată în nutrienți esențiali, printre care azotul, fosforul și calciul. După ce apa s-a răcit, este esențial să uzi plantele. În acest fel, îngrășământul natural va fi absorbit corect și sănătos.

ADVERTISEMENT

Mai există, de altfel, și alte trucuri utile pentru cei care au plante. Scorțișoara are numeroase beneficii pentru florile și plantele din grădină, prevenind apariția unor boli fungice care le pot afecta.

Astfel, scorțișoara se comportă ca o barieră de protecție împotriva sporilor fungici. Plantele tale vor crește într-un mediu mult mai sănătos datorită acestui ingredient.

ADVERTISEMENT
Tags: