Life

Grevă de proporții la Hollywood. Ce solicită actorii și scenariștii: ”Suntem victime”

Vedetele de la Hollywood au încetat să mai lucreze. Ce își doresc acestea prin intermediul sindicatului din Statele Unite ale Americii.
14.07.2023 | 10:45
Greva de proportii la Hollywood Ce solicita actorii si scenaristii Suntem victime
Vedetele de la Hollywood au încetat să mai lucreze. Ce își doresc acestea prin intermediul sindicatului din Statele Unite ale Americii. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Grevă de proporții la Hollywood. Ce solicită actorii și scenariștii. O celebră artistă spune că ea și colegii de breaslă sunt victime. Discursul său, prin care atacă studiourile de filmări, a devenit viral pe rețelele de socializare.

Vedetele de la Hollywood au încetat să mai lucreze. Ce își doresc acestea prin intermediul sindicatului din Statele Unite ale Americii

Vedetele de la Hollywood au încetat să mai lucreze și au plecat de pe covorul roșu, de la premiera filmului Oppenheimer, scris, produs și regizat de Christopher Nolan. Ele au spus ce își doresc prin intermediul sindicatului din Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Federația actorilor și scenariștilor americani, cunoscută sub denumirea de Screen Actors Guild-Federația Americană a Artiștilor de Televiziune și Radio, vrea o garanție că inteligența artificială și fețele și vocile generate de computer nu vor fi utilizate pentru a-i înlocui.

Acest sindicat, știut și cu prescurtarea SAG-AFTRA, este condus de Fran Drescher din serialul Dădaca. Actrița a transmis un mesaj puternic după ce discuțiile dintre sindicatul actorilor și studiourile de la Hollywood nu au reușit să evite o grevă.

ADVERTISEMENT

Vedeta i-a numit „dezgustători” pentru că au declarat că pierd bani în stânga și-n dreapta când dau sute de milioane de dolari propriilor directori generali. A mai spus și că actorii sunt tratați fără respect și onoare de un model de afaceri care a fost schimbat drastic de streaming și inteligența artificială.

„Ceea ce se întâmplă aici este important, pentru că ceea ce ni se întâmplă este valabil în toate domeniile de pe piața muncii, când angajatorii fac din Wall Street și lăcomie prioritatea lor și uită de contributorii esențiali care fac mașina să funcționeze.

ADVERTISEMENT

Noi suntem victimele aici. Suntem victime ale unei entități foarte lacome. Sunt șocată de felul în care oamenii cu care lucrăm ne tratează. Nu-mi vine să cred, sincer, cât de depărtați suntem pe atâtea lucruri”, a declarat Fran Drescher, notează libertatea.ro.

Ce răspuns au primit actorii de la AMPTP

Alianța Producătorilor de Film și Televiziune (AMPTP), grupul care reprezintă studiourile de filmare de la Hollywood, a venit și cu un răspuns. Aceștia sunt de părere că o grevă nu este, cu siguranță, rezultatul la care au sperat ei.

ADVERTISEMENT

Platourile nu pot funcționa fără artiștii care dau viață emisiunilor TV și filmelor. Legat de utilizarea inteligenței artificiale au declarat că s-au pus de acord cu privire la o „propunere inovatoare” care va proteja asemănarea digitală a actorilor și va cere acordul lor atunci când replicile digitale sunt utilizate în spectacole sau se fac modificări.

Din păcate, directorul executiv național și negociatorul șef al SAG, Duncan Crabtree-Ireland, a spus că oferta este inacceptabilă. Actorii nu vor să fie scanați și compania să dețină acea scanare a imaginii și a asemănării lor pentru eternitate.

ADVERTISEMENT