News

Groază într-un sat din Anglia! Un bărbat umblă îmbrăcat ca doctorii ciumei din secolul 17

30.04.2020 | 10:47
Groaza intrun sat din Anglia Un barbat umbla imbracat ca doctorii ciumei din secolul 17
ADVERTISEMENT

Groază într-un sat din Anglia, acolo unde poliția caută o persoană care se plimbă îmbrăcată asemenea doctorilor ciumei din secolul al XVII-lea.

Groază într-un sat din Anglia!

Oamenii au făcut nenumărate plângeri și spun că gestul individului le terorizează copiii. Mai exact, locuitorii din Hellesdon, o comunitate mică aflată în apropiere de Norwich, s-au arătat de-a dreptul „îngroziți” de ceea ce se întâmplă.

ADVERTISEMENT

Există și câțiva care s-au declarat  „amuzați” de apariția individului echipat cu o mantie neagră,  pălărie și mască cu cioc.

Un bărbat umblă îmbrăcat ca doctorii ciumei din secolul 17

Vă readucem aminte că pe vremuri, medicii care îi tratau pe bolnavii de ciumă credeau că masca acționa ca un filtru împotriva bolii.

ADVERTISEMENT

Autoritățile încearcă acum să-l depisteze pe individ. Polițiștii îl caută de zor, dar au anunțat că deocamdată se gândesc strict la un avertisment.

Persoana deghizată astfel se plimbă zilnic prin localitate de aproximativ două săptămâni. Imagini au fost postate pe pagina de socializare a satului, atrăgând puncte de vedere diferite.

ADVERTISEMENT

„Soția mea s-a speriat de moarte. Copiii sunt terifiați”, a scris o persoană. Un alt localnic a postat pe pagina primăriei: „Nu este un gest normal, este cumplit pentru sărmanii copii să vadă așa ceva.”

„Este un costum autentic și este important ca oamenii să realizeze că, în secolul al XVII-lea, doctorii ciumei au fost curajoșii care au ieșit atunci și au dat piept cu boala”, a precizat Danny Buck, istoric la Universitatea East Anglia, după ce a văzut imaginea.

ADVERTISEMENT

Poliția spune însă că, practic, bărbatul nu a comis nicio infracțiune. Agenții îl caută însă pentru a-i explica faptul că oamenii s-au arătat deranjați de gestul lui.

ADVERTISEMENT
Tags: