Sport

Grupele Conference League, etapa 1. Răzvan Lucescu, victorie dramatică cu PAOK în Finlanda. Toate rezultatele zilei

PAOK Salonic, cu Răzvan Lucescu pe banca tehnică, a obținut o victorie dramatică în deplasare cu HJK Helsinki, formația care a eliminat în play-off Farul.
21.09.2023 | 23:40
Grupele Conference League etapa 1 Razvan Lucescu victorie dramatica cu PAOK in Finlanda Toate rezultatele zilei
PAOK-ul lui Răzvan Lucescu debutează în grupele Conference League în deplasare cu HJK Helsinki
ADVERTISEMENT
21-09-2023
19:00

Rezultate din prima etapă a grupelor Conference League

Alte rezultatele înregistrate în prima etapă a fazei grupelor din Conference League

  • Slovan Bratislava – Klaksvik 2-1 (Weiss 54, Cavric 74 / Pavlovic 49)
  • Maccabi Tel Aviv – Breidablik 3-2 (Macon 12, Zahavi 25, Biton 32 / Olsen 44, 55)
  • Zoria Lugansk – Gent 1-1 (Guerrero 70 / Cuypers 67)
  • Viktoria Plzen – Ballkani 1-0 (Kalvach 73)
  • Dinamo Zagreb – Astana 5-1 (Petkovic 42 pen., 53 pen., Bulat 58, Marin 85, Halilovic 90+3 / Hovhannisyan 78)
  • Lugano – Bodo Glimt 0-0
  • Club Brugge – Beșiktaș 1-1 (Vanaken 77 / Tosun 88)
21-09-2023
16:51

PAOK Salonic, start cu dreptul în grupele UEFA Conference League

Rezultatele înregistrate în prima etapă a fazei grupelor din Conference League

  • Ludogoreț – Spartak Trnava 4-0 (Yordanov 46, Piotrowski 51, 63, Rwan Seco 90+4)
  • Fenerbahce – Nordsjaelland 3-1 (Crespo 24, Batshuayi 30, Aziz 47 / Villadsen 55)
  • HJK Helsinki – PAOK Salonic 2-3 (Bande 36, Radulovic 90+9 pen. / Koulierakis 55, Despodov 81, Thomas 90+4)
  • Eintracht Frankfurt – Aberdeen 2-1 (Marmoush 11 pen., Koch 61 / Polvara 22)
  • Genk – Fiorentina 2-2 (Zeqiri 12, McKenzie 85 / Ranieri 7, 23)
  • Ferencvaros – Cukaricki Belgrad 3-1 (Varga 44 pen., Owusu 45+7, Pesic 79 / Ivanovic 26)
  • Legia Varșovia – Aston Villa 3-2 (Wszolek 3, Muci 26, 55 / Duran 6, Digne 39)
  • Zrinjski Mostar – AZ Alkmaar 4-3 (Kozulj 48, 81, Corluka 68, Hrvanovic 71 / Van Brederode 10, Mijnans 32, De Wit 44)
21-09-2023
08:13

Răzvan Lucescu, înainte de HJK Helsinki – PAOK Salonic: „Aevm o motivație incredibilă să învingem!”

PAOK Salonic, echipă antrenată de Răzvan Lucescu, debutează în grupele Conference League în deplasare contra lui HJK Helsinki, formație ce e o eliminase pe Farul în play-off. Înaintea jocului, tehnicianul român a făcut o comparație între meciurile din campionatul Greciei și cele din competițiile europene, plângându-se de modul cum evoluează adversariii lui PAOK din întrecerea internă.

„În Grecia, adversarilor încearcă să ne fure puncte parcând autobuzul în poartă. Se apără, se apără și iar se apără, 90 la sută din cât durează meciul numai asta fac.

Echipa finlandeză adoptă însă alt stil și are 33 de meciuri jucate în acest sezon. Noi suntem abia la începutul stagiunii, dar avem o motivație incredibilă să intrăm în teren și să învingem. O victorie în startul grupelor ne-ar prinde bine pentru ce va urma.

Ne respectăm viitorul adversar care încearcă să-și păstreze titlul și să ofere un fotbal deschis, potrivit cu identitatea clubului. Noi suntem încă în faza de reconstrucție și avem evoluții alternante. Noii veniți au nevoie să se acomodeze.

Pentru mine contează timpul, pentru voi, jurnaliștii, contează rezultatele. Trebuie să combin calitățile individuale cu jocul de echipă și să avem continuitate, să omogenizăm echipa. Contez pe un grup de 20 de jucători și de aceea voi roti titularii, fiind angrenați pe două fronturi”, a declarat Răzvan Lucescu înaintea partidei HJK Helsinki – PAOK Salonic.

20-09-2023
13:38

Lille - Olimpija Ljubljana 2-0 (David 43 pen., Yazici 90+4)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – Deși nu a avut o prestație la nivelul așteptat, Lille s-a impus fără probleme cu 2-0 și a început cu dreptul faza grupelor din Conference League.

Min. 90+4 – GOOOL Lille!!! Yazici recuperează un balon în jumătatea adversară, scapă singur cu portarul Vidovsdek și majorează avantajul.

Min. 43 – GOOOL Lille!!! David deschide scorul dintr-un penalty acordat pentru un fault comis de Doffo asupra lui Haraldsson. Arbitrul a păstrat decizia de a acorda lovitură de la 11 metri și după ce a revăzut faza la VAR.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Lille – Olimpija Ljubljana.

  • Lille: Chevalier – Santos, Diakite, Umtiti, Gudmundsson – Gomes, Andre – Zhegrova, Cavaleiro, Haraladsson – David. Rezerve: Mannone, Negrel – Alexsandro, Cabella, Faiz, Ismaily, Malouda, Miramon, Virginius, Yazici, Yoro, Zedadka. Antrenor: Paulo Fonseca.
  • Olimpija Ljubljana: Vidovsek – Silva, Ratnik, Muhamedbegovic, Fernandes Sualehe – Doffo, Elsnik, Posavec – Motika, Bristric, Rui Pedro. Rezerve: Mauricio, Pintol – Brest, Fadida, Gavric, Karamaric, Kasa, Krefl, Lasickas, Mijailovic, Nukic, Schwaizer. Antrenor: Joao Henriques.
19-09-2023
13:18

Sebastian Colțescu, delegat de UEFA la HJK Helsinki - PAOK

Sebastian Colțescu a fost pus la zid după arbitrajul din meciul Farul – FCSB, scor 0-1, în care „centralul” le-a acordat ușor penalty roș-albaștrilor.

După partida de la Ovidiu, Sebastian Colțescu va merge la Helsinki, unde va fi arbitru de rezervă la meciul HJK – PAOK, joi, ora 19:45, în prima etapă a grupelor UEFA Conference League. 

Meciul va fi condus de la centru de Marian Barbu, care va fi ajutat de la linii de Mihai Marica și Imre Laszlo Bucsi. Totodată, în camera VAR se vor afla Cătălin Popa și asistentul Andrei Chivulete. 

Pleacă la drum de miercuri, 20 septembrie, și faza grupelor în a treia ediție din cea mai tânără competiție europeană, Conference League, cu avanpremiera Lille – Olimpija Ljubljana, de altminteri, foarte probabil din acest motiv, televizată de postul PRO Arena. Care joi, 21 septembrie, mai televizează două meciuri, dar ambele din Europa League.

Grupele Conference League, etapa 1. O singură transmisie TV

Sezonul trecut trustul PRO a achiziționat pe termen de trei ani drepturile de difuzare ale partidelor din Europa League și Conference League, după ce a pierdut monopolul deținut ani de zile pe Champions League. Măsura s-a dovedit a fi inspirată pentru faza grupelor din Conference League, pentru că România a avut două echipe calificate, FCSB și CFR Cluj, ultima reușind să se califice în etapa 16-imilor de finală, unde avea să fie eliminată de Lazio.

ADVERTISEMENT

S-a mizat pe ideea că măcar o echipă de club de la noi va reuși să pătrundă în grupe și atunci trustul PRO va deține exclusivitatea partidelor, care vor suscita un mare interes. Socoteala de acasă nu s-a potrivit, pentru că Farul, mai ales și Sepsi Sf. Gheorghe au pierdut play-off-ul și nu au intrat în grupe. În acest fel, foarte probabil, Conference League va fi competiția de unde PRO Arena, pentru că PRO TV nu va televiza nimic, va transmite doar sporadec meciuri. Așa se întâmplă în etapa 1, miercuri, 20 septembrie, de la ora 17:30 fiind televizat jocul dintre Lille și Olimpija Ljubljana.

Programul meciurilor din etapa 1 din grupele Conference League

Miercuri, 20 septembrie, ora 17:30

  • Lille – Olimpija Ljubljana (grupa A, PRO Arena)

Joi, 21 septembrie

  • ora 19:45 Spartak Trnava – Ludogoreț (grupa H)
  • Fenerbahce – Nordsjaelland (grupa H)
  • HJK Helsinki – PAOK Salonic (grupa G)
  • Eintracht Frankfurt – Aberdeen (grupa G)
  • Genk – Fiorentina (grupa F)
  • Ferencvaros – Cukaricki Belgrad (grupa F)
  • Legia Varșovia – Aston Villa (grupa E)
  • Zrinjski Mostar – AZ Alkmaar (grupa E)
ADVERTISEMENT

ora 22:00

  • Slovan Bratislava – Klaksvik (grupa A)
  • Maccabi Tel Aviv – Breidablik (grupa B)
  • Zoria Lugansk – Gent (grupa B  – se joacă la Lubin)
  • Viktoria Plzen – Ballkani (grupa C)
  • Dinamo Zagreb – Astana (grupa C)
  • Lugano – Bodo Glimt (grupa D)
  • Club Brugge – Beșiktaș (grupa D)

Unai Emery vrea trofeul Conference League cu Aston Villa

Polonezii de la Legia Varșovia vor avea viață grea la debutul meciurilor din grupele Conference League. Vor primi pe teren propriu pe Aston Villa, care ia foarte mult în serios competiția, chiar dacă este a treia ca valoare în Europa, pentru că antrenorul ei, spaniolul Unai Emery, recunoscut drept un tehnician cu succes în cupele continentale (triumfuri cu Sevilla și Villarreal) vrea sâ câștige trofeul.

ADVERTISEMENT

Aston Villa are un lot destul de valoros în acest sezon, în care obiectivul intern este să prindă din nou un loc de cupe europene, dar nu Champions League, pentru că nu se poate compara totuși ca lot cu marile forțe din Manchester, Londra sau Liverpool. Legia are puține șanse, chiar dacă joacă acasă, să poată evita înfrângerea.

Fiorentina a ratat dramatic câștigarea trofeului sezonl trecut

Fiorentina are și acum momente când finalul deloc de happy-end al meciului cu West Ham, care a decis câștigâtoarea ediției a doua din Conference League, revine în amintire ca un vis urât. Italienii – a spus-o toatâ lumea – a fost echipa mai bună, care a jucat un fotbal la frumos, dar la final englezii au ridicat trofeul deasupra capetelor, cu un gol marcat pe final.

ADVERTISEMENT

Toscanii nu prinseseră loc nici măcar de Conference League, dar pedeapsa UEFA contra Juventus, un an de suspendare, pentru evaziune fiscală, a readus neașteptat echipa toscană de unde a plecat cu ochii în lacrimi. Primul meci din grupele actualei ediții îl are în Belgia, pe terenul lui Genk, un examen dificil, dar în mod normal squadra viola nu ar trebui să părăsească terenul fără a lua minim un punct.

Cu cine joacă fostele adversare ale echipelor românești din preliminariile Conference League

Danezii de la FC Nordsjaelland au avut hopul din calificări în turul 3 preliminar, când a trecut de FCSB cu 0-0 la București și 2-0 pe teren propriu. Apoi partizanii din Belgrad au fost transformați în jaloane iar acum danezii sunt în grupe în premieră, unde primul mei va fi unul de foc la Istanbul cu Fenerbahce.

Singurul român care evoluează într-un fel, de pe bancă, în grupele Conference League este Răzvan Lucescu iar PAOK Salonic merge exact la Helsinki pentru întâlnirea cu HJK, echipa care a scos-o pe Farul în play-off, după 1-2 la Constanța și 2-0 în capitala Finlandei. În fine, Bodo Glimt, învingătoare cu 3-2 în play-off, după 2-2 la Sf. Gheorghe, în fața lui Sepsi, are prima partidă pe terenul elvețienilor de la Lugano.

ADVERTISEMENT