Sport

Grupele Conference League, etapa 2. Beșiktaș a rămas fără antrenor după eșecul cu Lugano

Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a obținut o victorie dramatică în etapa a 2-a a fazei grupelor Conference League.
06.10.2023 | 17:48
Grupele Conference League etapa 2 Besiktas a ramas fara antrenor dupa esecul cu Lugano
Clubul turc Beșiktaș a anunțat demisia antrenorului Șenol Gunel, la câteva ore după înfrângerea cu 2-3 în fața echipei FC Lugano, în etapa a 2-a a fazei grupelor din Conference League
ADVERTISEMENT
06-10-2023
14:55

Șenol Guneș a plecat de la Beșiktaș

Clubul turc Beșiktaș a anunțat demisia antrenorului Șenol Gunel, la câteva ore după înfrângerea cu 2-3 în fața echipei FC Lugano, în etapa a 2-a a fazei grupelor din Conference League.

”Îi mulţumim lui Șenol Guneș pentru activitatea sa. Directorul nostru tehnic Șenol Guneș, care i-a declarat președintelui nostru Ahmet Nur Cebi, cu care s-a întâlnit după meciul de la Lugano, că este nevoie de o schimbare ‘de sânge’ în interesul lui Beșiktaș și că va respecta orice decizie care va fi luată, s-a retras din funcție începând de astăzi.

Dorim să îi mulțumim lui Șenol Guneș pentru contribuția sa la clubul nostru și îi dorim succes în viitoarea sa carieră”, a anunțat clubul Beșiktaș.

 

Șenol Guneș pregătea echipa Beșiktaș din octombrie 2022.

06-10-2023
13:37

Scene incredibile cum jucători arestați în Olanda

Jucătorii echipei Legia Varșovia, Josue și Radovan Pankov, au fost reținuți de poliția olandeză și duși la secția, după meciul cu AZ Alkmaar, din faza grupelor Conference League.

Conform L’Equipe, jurnaliștii polonezi aflați la fața locului au afirmat că incidentele au început atunci când poliția și serviciile de securitate olandeze au decis să închidă stadionul după încheierea jocului pentru a evita, se pare, ciocnirile cu un grup organizat de suporteri ai echipei Legia.

Reprezentanții clubului polonez, inclusiv jucătorii, au fost inițial împiedicați să aibă acces la autocarul lor și au avut loc altercații și îmbrânceli cu forțele de ordine.

În cele din urmă, poliția a izolat vehiculul, în care se afla deja o mare parte a echipei, și a decis să-i aresteze pe Josue Pesqueira, căpitanul echipei, și pe Radovan Pankov, scoțându-i din autocar și amenințându-i cu luarea cu asalt a vehiculului.

Proprietarul și președintele Legiei, Dariusz Mioduski, a fost bruscat de polițiști, care l-ar fi imobilizat la pământ și i-ar fi spart telefonul cu care înregistra evenimentele.

 

”Jucătorii și fanii polonezi trebuie să fie tratați în conformitate cu legea. Nu există niciun acord pentru a nu o respecta. Informațiile venite de la Alkmaar  sunt foarte îngrijorătoare și este nevoie de o acțiune diplomatică urgentă pentru a verifica evenimentele”, a scris pe Twitter premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki.

De asemenea, ministrul adjunct de Externe al Poloniei, Pawel Jablonski, a declarat că biroul său analizează dacă ”poliția olandeză și angajații de la AZ Alkmaar au încălcat legea împotriva cetățenilor polonezi din cauza naționalității lor sau a folosirii limbii poloneze”.

05-10-2023
18:58

Rezultatele ultimelor partide din etapa a 2-a din grupele Conference League

Vezi aici cele mai interesante faze

  • Aston Villa – Zrinjski Mostar 1-0 (McGinn 90+4)
  • AZ Alkmaar – Legia Varșovia 1-0 (Pavlidis 52)
  • Cucaricki Belgrad – Genk 0-2 (Heynen 10, Paintsil 21 pen.)
  • Fiorentina – Ferencvaros 2-2 (Barak 67, Ikone 90+3 / Varga 25, Cisse 51)
  • FC Aberdeen – HJK Helsinki 1-1 (Miovski 79 / Radulovic 60)
  • PAOK Salonic – Eintracht Frankfurt 2-1 (Zivkovic 28, Koulierakis 90+2 / Marmoush 68)
  • Spartak Trnava – Fenerbahce 1-2 (Ofori 88 / King 70, 81)
  • FC Nordsjaelland – Ludogoreț 7-1 (Ingvartsen 2 pen., Osman 11, Tverskov 31, Nygren 33, 74, Son 68 aut., Rasmussen Theodor 86 / Verdon 9 pen.)
05-10-2023
16:43

Rezultatele primelor partide din etapa a 2-a din grupele Conference League

  • Klaksvik – Lille 0-0
  • Olimpija Ljublana – Slovan Bratislava 0-1 (Cavric 55 pen.)
  • Breidablik – Zoria Lugansk 0-1 (Gorbach 35)
  • Gent – Maccabi Tel Aviv 2-0 (Tissoudali 39, 90+2 pen.)
  • Ballkani – Dinamo Zagreb 2-0 (Kryeziu 44, Hamidi 83)
  • Beșiktaș – Lugano 2-3 (Aboubakar 38, 52 / Aliseda 81, Vladi 86, Bailly 90 aut.)
  • Bodo Glimt – Club Brugge 0-1 (Vanaken 20)
05-10-2023
13:51

Astana - Viktoria Plzen 1-2 (Tomasov 51 / Chory 54, Kopic 57)

Final de meci – Viktoria Plzen se impune pe terenul lui Astana, scor 2-1, și obține a doua victorie în faza grupelor.

Min. 57 – GOOOL Viktoria Plzen!!! Kopic îi aduce în avantaj pe cehi cu un șut de la marginea careului mare.

Min. 54 – GOOOL Viktoria Plzen!!! Chory restabilește egalitatea cu o lovitură de cap după o centrare a lui Dweh.

Min. 51 – GOOOL Astana!!! Tomasov deschide scorul cu un șut de la 17 metri.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Astana – Viktoria Plzen.

  • Astana: Condric – Hovhannisyan, Haroyan, Marochkin, Tomasevic, Vorogovskiy – Kuat, Loncar, Ourega – Tomasov, Darboe. Rezerve: Podymskiy, Zarutskiy, Amanovic, Aymbetov, Basmanov, Darabayev, Dosmagambetov, Ebong, Jovancic, Zhaksylykov. Antrenor: Grigori Babayan.
  • Viktoria Plzen: Stanek – Hejda, Hranac, Dweh – Kopic, Bucha, Kalvach, Cadu – Durosinmi, Sulc – Chory. Rezerve: Tvrdon, Holik, Jemelka, Jirka, Kliment, Mosquera, Paluska, Reznik, Sykora, Traore, Vlkanova, Vydra. Antrenor: Miroslav Koubek.
05-10-2023
11:44

Răzvan Lucescu, vești bune înainte de PAOK - Frankfurt

Răzvan Lucescu traversează o formă excelentă pe banca lui PAOK. Echipa pregătită de român a pierdut un singur meci din cele 14 disputate de la începutul sezonului. În campionatul Greciei, PAOK ocupă locul secund, la 5 puncte în spatele liderului Olympiakos. 

De asemenea, în UEFA Conference League, PAOK este liderul grupei G, după victoria cu Aberdeen din prima etapă, scor 2-1. Pentru Răzvan Lucescu și PAOK urmează un duel mult mai dificil cu Frankfurt pe teren propriu. 

Partida va avea loc joi, 5 octombrie, ora 22:00. Mario Gotze, campion mondial cu Germania în 2014, nu face parte din lotul lui Frankfurt pentru duelul de joi seară. 

Joi, 5 octombrie, se pune în mișcare și cea de-a treia competiție europeană intercluburi, aflată la cea de-a treia ediție, Conference League, cu partidele programate în cadrul etapei a 2-a a fazei grupelor. Aici nu există parcă acel decalaj valoric atât de pronunțat ca în cazul Champions League și Europa League, pentru că cele mai bune echipe evoluează acoolo. Din etapa a 2-a se desprind ca interes PAOK Salonic – Eintracht Frankfurt, Bodo Glimt – Club Brugge și Fiorentina – Ferencvaros, iar singurul joc televizat va fi cel de la 17:30 dintre Astana și Viktoria Plzen.

Grupele Conference League, etapa a 2-a. Programul meciurilor

Joi, 5 octombrie

  • ora 17:30 Astana – Viktoria Plzen (grupa C, PRO Arena)

ora 19:45

  • Klaksvik – Lille (grupa A)
  • Olimpija Ljublana – Slovan Bratislava (grupa A)
  • Breidablik – Zoria Lugansk (grupa B)
  • Gent – Maccabi Tel Aviv (grupa B)
  • Ballkani – Dinamo Zagreb (grupa C)
  • Beșiktaș – Lugano (grupa D)
  • Bodo Glimt – Club Brugge (grupa D)
ADVERTISEMENT

ora 22:00

  • Aston Villa – Zrinjski Mostar (grupa E)
  • AZ Alkmaar – Legia Varșovia (grupa E)
  • Cucaricki Belgrad – Genk (grupa F)
  • Fiorentina – Ferencvaros (grupa F)
  • FC Aberdeen – HJK Helsinki (grupa G)
  • PAOK Salonic – Eintracht Frankfurt (grupa G)
  • Spartak Trnava – Fenerbahce (grupa H)
  • FC Nordsjaelland – Ludogoreț (grupa H)

Klaksvik în grupa A și Breidablik în grupa B, la primele meciuri din istorie în grupele unei cupe europene

Grupa A din Conference League are un fel de Gulliver în țara piticilor în persoana celor de la Lille. Care nu s-au omorât cu firea în prima etapă și au învins lejer acasă pe Olimpija Ljubljana. Consemnăm în această grupă prezența istorică a echipei Klaksvik din Insulele Feroe, care va primi vizita celor de la Lille. La Ljubljana va fi un meci de triplă, Olimpija – Slovan Bratislava.

ADVERTISEMENT

În grupa B, o altă prezență ca o pată de culoare este cea a echipei islandeze Breidablik. Care joacă acasă cu ucrainenii de la Zoria Lugansk, oaspeții, cu toate pierderile de jucători din motive de război, sunt principalii favoriți, Echipa belgiană Gent, cea care este considerată că va termina pe primul loc, joacă acasă cu Maccabi Tel Aviv, cea care se bate cu Zoria pentru locul secund.

Astana – Viktoria Plzen, unicul meci televizat din programul etapei a 2-a din grupele Conference League

Unicul meci televizat din etapa a 2-a a grupelor Conference Leaguie este Astana – Viktoria Plzen, dar asta nu pentru că ar fi meciul cel mai interesant, ci pur și simplu ca urmare a orei la care se joacă, 17:30, ceea ce permite celor de la PRO Arena să televizeze și această partidă, pentru că nu deranjează cele două evenimente principale din Europa League, Marseille – Brighton de la ora 19:45 și Liverpool – Union Saint Gilloise ora 22:00.

ADVERTISEMENT

În grupa D avem unul dintre cele mai intersante jocuri din această rundă, Bodo Glimt – Club Brugge. Norvegienii au scos un punct în Elveția, la Lugano iar Club Brugge a făcut tot egal acasă cu Beșiktaș, turcii egalînd la ultima fază a meciului. Beșiktaș poate obține prima victorie din grupe, Lugano nefiind un obstacol foarte dificil.

La Alkmaar vine învingătoarea lui Aston Villa

În grupa E olandezii de la AZ Alkmaar primesc vizita Legiei Varșovia, În prima etapă cele două echipe au fost protagoniste, în sensuri diferite. În cel negativ la absolut AZ Alkmaar, care a condus cu 3-0 în Bosnia la pauză cu Zrinjski dar partida avea să se încheie cu un de-a dreptul halucinant 4-3 pentru gazde, care a pus pe gânduri multă lume. În aceeași grupă Aston Villa,favorita grupei, a pierdut la Varșovia cu 3-2, motiv ca olandezii să se teamă de acest meci.

ADVERTISEMENT

În grupa F se întâlnesc la Florența cele două învingătoare în prima etapă, italienii succes in extremis la Genk iar Ferencvaros acasă cu sârbii de la Cuckaricki. Fiorentina a pierdut dramatic finala Conference League sezonul trecut în fața lui West Ham. Ferencvaros este o echipă foarte periculoasă, care joacă foarte bine cartea contraatacului.

Răzvan Lucescu, față în față cu rigurozitatea germană

În grupa G Răzvan Lucescu se află în fața partidei cu a doua favorită, Eintracht Frankfurt. Ambele echipe au câștigat la limită în prima etapă,grecii pe terenul lui HJK Helsinki, iar scoțienii de la Aberdeen îi întâlnesc pe finlandezi. În mod normal PAOK și Eintracht sunt marile favorite să meargă mai departe.

În grupa H, fosta adversară a FCSB din turul 3 preliminar, Nordsjaelland, care s-a dezumflat ca un balon după ce a plecat la Reims vedeta din atac Ernest Nuamah, 19 ani, pentru 25 de milioane euro. Danezii au pierdut în prima etapă fără drept de apel la Istanbul cu Fenerbahce. Acum are oaspete pe Ludogoreț, care are un 3-0 clar în cont în fața lui Spartak Trnava.

ADVERTISEMENT